Ραγκούσης: Οργή για την κρυφή συμφωνία Γεννηματά – Θεοδωράκη

«Μεγάλη και δυσάρεστη η χθεσινοβραδινή έκπληξη που προκάλεσαν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θοδωράκης όταν αποκάλυψαν κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας ότι,
ερήμην όλων μας, έχουν κρυφά συμφωνήσει την παράλληλη λειτουργία των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμίου και μετά τις εκλογές στις 12 Νοεμβρίου».
Αυτό δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα της κρυφής συμφωνίας Γεννηματά – Θεοδωράκη, ο Γιάννης Ραγκούσης.

Δήλωσε επίσης:

«Η κρυφή αυτή συμφωνία έγινε στην πλάτη των πολιτών που καλούνται να μετέχουν στην ίδρυση ενιαίας παράταξης. Βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τις δεσμεύσεις όλων για τη γέννηση μιας ενιαίας προοδευτικής παράταξης στις 12 Νοεμβρίου. Όπως δήλωσα και χθες, δεν μπορώ να θεωρήσω ως ειλημμένη και δεσμευτική μια τέτοια απόφαση.

Αυτή η κρυφή συμφωνία τραυματίζει με τον χειρότερο τρόπο την ενοποίηση του χώρου μας.

Θεωρώ πλέον επιτακτική υποχρέωση της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη να δηλώσουν δημοσίως ότι αυτή η συμφωνία δεν ισχύει και ότι θα σεβαστούν την διαδικασία ενοποίησης του χώρου μέσα από τη λειτουργία μίας και ενιαίας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σε αντίθετη περίπτωση γεννάται μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης που απειλεί τα θεμέλια ενοποίησης».

loading...