Εκστρατεία Κλίντον και Δημοκρατικοί πλήρωσαν για έρευνα του φακέλου για Ρωσία

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η προεδρική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον και η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών πλήρωσαν για έρευνα που περιλαμβάνεται σε ένα φάκελο που κατέστη δημόσιος τον Ιανουάριο και περιέχει «σιωπηλούς» ισχυρισμούς για δεσμούς μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ, συνεργατών του και της Ρωσίας, επεσήμανε η «New York Times».

Εκπρόσωπος νομικής εταιρείας δήλωσε πως προσέλαβε ερευνητές με βάση την Ουάσιγκτον πέρυσι για να συγκεντρώσουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να πλήξουν τον κ. Τραμπ σε αρκετά θέματα -μεταξύ των οποίων πιθανών σχέσεων με τη Ρωσία- εκ μέρους της εκστρατείας της Κλίντον και του Δημοκρατικού Κόμματος.

“Clinton campaign & DNC paid for research that led to the anti-Trump Fake News Dossier. The victim here is the President.” @FoxNews

Η αποκάλυψη, που προέκυψε από μία επιστολή που κατατέθηκε σε δικαστήριο την Τρίτη και τη δημοσιοποίησε πρώτα η «Washington Post», ενδεχομένως θα πυροδοτήσει νέες κομματικές επιθέσεις για έρευνες ομοσπονδιακές και στο Κογκρέσο σε σχέση με προσπάθειες της Ρωσίας να «ταράξει» τις εκλογές των ΗΠΑ και αν κανείς εκ των συνεργατών του κ. Τραμπ βοήθησε στην προσπάθεια.

Ο Πρόεδρος και οι σύμμαχοί του έχουν υποστηρίξει για μήνες πως οι έρευνες που διεξάγονται έχουν πολιτικό κίνητρο. Εχουν απαντήσει στις πληροφορίες που περιέχονται στον επίμαχο φάκελο, ο οποίος συντάχθηκε από έναν πρώην κατάσκοπο, Βρετανό, ο οποίος είχε συμβόλαιο με την εταιρία ερευνών Fusion GPS στην Ουάσιγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι μέλη της ομάδας συνεργατών του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μόλερ ανέκριναν το καλοκαίρι τον πρώην κατάσκοπο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, Κρίστοφερ Στιλ.

Οι πληροφορίες που πήραν από τον Στιλ, πρώην μέλος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών (MI6), θα βοηθήσουν τους ανθρώπους του Μόλερ να συμπεράνουν εάν οι επικοινωνίες μεταξύ στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και Ρώσων πολιτών παραβίασαν τη νομοθεσία των ΗΠΑ.

Το CNN έχει πληροφορηθεί ότι το FBI και η κοινότητα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών έλαβαν υπόψη τους σοβαρά το ντοσιέ του Στιλ, σε βαθμό μεγαλύτερο από αυτό που δημοσιοποιήθηκε.

Ο (τότε) διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Τζέιμς Κλάπερ είχε δηλώσει (Ιανουάριος 2017) ότι η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών στις ΗΠΑ «δεν είχε προχωρήσει σε οποιαδήποτε αξιολόγηση για την αυθεντικότητα των πληροφοριών του ντοσιέ».

loading...