Εξαιρετικά μικρές ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας

Εξαιρετικά μικρές ποσότητες ραδιενέργειας ανιχνεύθηκαν στην ατμόσφαιρα της χώρας μας από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου σύμφωνα με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Το ισότοπο που ανιχνεύθηκε είναι το ρουθήνιο-106 (Ru-106), και η πηγή του είναι άγνωστη.


Παρόμοια ευρήματα έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Αυστρία και η Σλοβενία. Σύμφωνα με την ΕΕΑΕ, πρόκειται για μη αναμενόμενα ευρήματα, τα οποία, αν και δεν έχουν καμία ραδιολογική σημασία, πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω για να εξακριβωθεί η πηγή προέλευσής τους.

Οι μετρήσεις της ΕΕΑΕ και του εθνικού δικτύου των συνεργαζομένων με αυτήν εργαστηρίων ανίχνευσαν στην ατμόσφαιρα ίχνη ρουθηνίου-106 σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις, κάτω των πέντε χιλιοστών του μπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο αέρα (mBq/m3).

Πρόκειται για τιμές συγκεντρώσεων, σύμφωνα με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, «οι οποίες δεν ενέχουν τον παραμικρό κίνδυνο για την υγεία ή για το περιβάλλον. Κατά συνέπεια, δεν απαιτείται η λήψη οποιουδήποτε μέτρου προστασίας».¨

Η ΕΕΑΕ διαβίβασε τα ευρήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), ενώ οι μετρήσεις στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας συνεχίζονται.

Τα επίπεδα ραδιενέργειας στη χώρα μας ελέγχονται σε συνεχή και συστηματική βάση μέσω του εθνικού τηλεμετρικού δικτύου, το οποίο λειτουργεί από το 2000. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι διαθέσιμα στον διαδικτυακό τόπο της ΕΕΑΕ όπου επίσης υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με το ευρωπαϊκό δίκτυο EURDEP για τον έλεγχο των επιπέδων ραδιενέργειας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

 1. Εξαιρετικά μικρές ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας

  ακριβως το αντιθετο συμβαινει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ,ΝΑ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ,ΛΙΓΟ ΟΧΙ ΠΟΛΥ,ΚΑΤΑ 10-20 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΧΑΡΗ ΖΩΗ ΣΑΣ...

  ΜΗ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΕ,ΕΧΕΤΕ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ....😈😈😈

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με τι δική σου άχαρη ζωή τι θα γίνει ρε φίλε;

   Διαγραφή
  2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΩΡΡΑΣ -ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ = Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!

   ΤΑΡΑΡΟΜ

   Διαγραφή
  3. ΤΡΕΞΑΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ...

   ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΕΒΡΑΙΟΚΑΜΠΟΥΡΟΜΟΥΝΟΨΕΙΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΑΣ,ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥ ΒΛΕΠΩ ΛΕΠΡΕΣ....

   Διαγραφή
  4. Ο ... κύριος Giannis Paterakis το έχει παρατραβήξει με τα αισχρόλογά του. Λέπρα και μουνόψειρα των Ελλήνων μπορείς να αποκαλείς τον εαυτό σου. Να προσέξεις την "άχαρη ζωή" σου γιατί πιθανόν να μειωθεί "κατά 10-20 χρονάκια" από "μερικά καρκινάκια" που δεν κάνουν διακρίσεις.

   Διαγραφή
 3. Για ψάξτε λίγο εκεί που ανακυκλώνουν, που λέει ο λόγος, ηλεκτρονικά και καίνε διάφορα υλικά για να βγάλουν μέταλλο. Το Ρουθήνιο βέβαια σιγά μη λιώσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]