ΣΚΑΪ κυρίαρχος και απεργοσπάστης

Δύο ολόκληρα εικοσιτετράωρα το συγκρότημα Αλαφούζου πήρε στο χέρι τη σκυτάλη της προπαγάνδας αφήνοντας ανήμπορους τους υπόλοιπους μιντιάρχες, που κοίταζαν από μακριά και με ζήλια τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ
να μεταμορφώνονται σε υπασπιστές του αφεντικού και της ιδεολογίας τους.

Στο πλευρό τους φυσικά και η Πειραιώς με τα στελέχη της που παρέλασαν στον  φιλόξενο «αέρα».

Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει επίμονα νόμο με τον οποίο απεργία θα αποφασίζεται μόνο αν εξασφαλίζει το 50+1% των απασχολουμένων σε κάποιο κλάδο και άσχετα από τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων ή των συνελεύσεων των εργαζομένων.

Δύο ολόκληρα εικοσιτετράωρα άκουγαν οι Έλληνες πολίτες πώς η διαπραγμάτευση έχει μπλοκάρει, ότι η χολέρα είναι προ των πυλών των νοσοκομείων, ότι οι «καημένοι» οι πρόσφυγες (τα δικαιώματα των οποίων ανακάλυψε επιτέλους ο ΣΚΑΪ) ταλαιπωρούνται από τα καιρικά φαινόμενα, ότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι είναι ψεύτες και απατεώνες, ότι ο Σόιμπλε δεν ήθελε τον Αλέξη Τσίπρα και πάνω απ’ όλα ότι οι εργαζόμενοι ασκούν στο Φάληρο το «δικαίωμα στην εργασία».

Σλόγκαν των απεργοσπαστών, ότι η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε ό,τι δεν κατάφεραν όλες οι προηγούμενες: να πτωχεύσει τον ΕΔΟΕΑΠ!

Τον ΕΔΟΕΑΠ, τον οποίο «κούρεψε» μέχρι τελικής πτώσεως το PSI Βενιζέλου, τον ΕΔΟΕΑΠ τον οποίο στέγνωσε η επίμονη άρνηση της ΕΣΗΕΑ επί δεκαετίες να ενταχθούν εκεί όλοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται συνεχώς ο κλάδος την ώρα που από την πίσω πόρτα πολιτικοί και εκδότες έβαζαν όποιον άσχετο ήθελαν να εξυπηρετήσουν.

Τον ασφαλιστικό οργανισμό στον οποίο μιντιάρχες και εκδότες επί χρόνια και με την ανοχή των κυβερνήσεων δεν κατέβαλλαν το επιβεβλημένο αγγελιόσημο ενώ μέχρι και τώρα αρνούνται να καταβάλουν έστω το ελάχιστο σε σχέση με το τι υποχρεώνονται να καταβάλλουν όλοι οι υπόλοιποι εργοδότες.

Η συνέντευξη του Σόιμπλε στον Παπαχελά κυριάρχησε στην ειδησεογραφία του ΣΚΑΪ – Πορτοσάλτε – Παπαδημητρίου – Οικονόμου κ.λπ. σφραγίζοντας έτσι την πολυπόθητη διήμερη μονοφωνία.

Φυσικά για τους εργαζόμενους συναδέλφους τους της «Καθημερινής», που θεωρητικά τουλάχιστον απεργούσαν, κάθε άλλο παρά ενδιαφέρθηκαν οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΪ εφόσον ούτε ο ιδιοκτήτης μοιάζει να ενοχλείται με τη διήμερη αναστολή έκδοσης μια και, πρώτον, οι δημοσιογράφοι εκεί χάνουν δύο μεροκάματα που παραμένουν στο ταμείο της επιχείρησης και, δεύτερον, ούτως ή άλλως -όπως και οι περισσότερες εφημερίδες- είναι ζημιογόνα.

Το… κερασάκι «του δικαιώματος στην εργασία» είναι ότι ακριβώς την ημέρα της απεργίας των δημοσιογράφων διάλεξε ο νέος εκδότης και ιδιοκτήτης του συντηρητικού οικονομικού ιστότοπου Liberal, να διαφημίσει στον ΣΚΑΪ την εφημερίδα του με τον τίτλο «Φιλελεύθερος»! Μήπως όμως έχουν κάνει λάθος στον τίτλο; Μήπως ο τίτλος της εφημερίδας να είναι «Νεοφιλελεύθερος»;

Όσο για την ΕΣΗΕΑ, που πρόταξε τα στήθη της καλώντας τους απεργοσπάστες του ΣΚΑΪ στο… πειθαρχικό, τι να πει κανείς; Πανικοβλήθηκε το Φάληρο!

Συντάκτης: 
Α.Ψ.

loading...