ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΡΑΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΤΑΦΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: ΤΟΥΣ ΕΞΟΜΟΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ

Τους Έλληνες πεσόντες στα βουνά της Αλβανίας, τους ήρωες εκείνους που έδωσαν την ζωή τους στον αγώνα ενάντια στο φασισμό που κυρίευε την Ευρώπη, χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση Ράμα, για να προχωρήσει σε μία ακόμη πρόκληση…

Η Αλβανική κυβέρνηση εδώ και μία δεκαετία περίπου και παρά την συμφωνία που είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών, αρνείται την περισυλλογή και τον ενταφιασμό των χιλιάδων νεκρών, όπως αρνείται τη λειτουργία του νεκροταφείου στην Κλεισούρα.

Εκεί, στον Ναό της Αναστάσεως, δημιουργήθηκε με μέριμνα του Αρχιεπισκόπου ένα μεγάλο νεκροταφείο, όμως οι τάφοι μένουν νεκροί και τα οστά μερικών δεκάδων νεκρών παραμένουν μέσα στους χώρους της εκκλησίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό της Αλβανίας, πέρα από την απαίτηση για άρση του εμπολέμου, έσπευσε να βάλει και πάλι πάγο στο αίτημα της χώρας μας για τα στρατιωτικά νεκροταφεία…

Μάλιστα προχώρησε σε μία πρόκληση άνευ προηγουμένου, βάζοντας ουσιαστικά στην ίδια ζυγαριά τους νεκρούς του Έπους του 40 με τους… Τσάμηδες!

Ο κ. Bushati, οκτώ χρόνια μετά την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας για τα στρατιωτικά νεκροταφεία, την χαρακτηρίζει «μονομερή» και δηλώνει τώρα ότι η κυβέρνηση του Έντι Ράμα έχει ζητήσει από την Ελλάδα τη σύναψη… πρωτοκόλλου εγγύησης για την ορθή εφαρμογή της Συμφωνίας!

Στην ίδια συνέντευξη συμπλήρωσε ότι τα Τίρανα έχουν προτρέψει την Αθήνα να «τιμήσει τους νεκρούς της κοινότητας των Τσάμηδων και να παρουσιάσει μια ποικιλία διαφορετικών πρακτικών για αυτούς».

Η δήλωση αυτή είναι σε απόλυτη συνάφεια με τις αξιώσεις των Τσάμηδων περί αναγνώρισης της ανύπαρκτης γενοκτονίας, ανέγερσης μνημείου στην Ήπειρο. Έμμεσα δε επανέφερε και το θέμα των αξιώσεων για την επιστροφή των περιουσιών!

Το θέμα των στρατιωτών, που ανέρχονται στις οκτώ χιλιάδες και παραμένουν άταφοι στα βουνά της Αλβανίας, αποτελεί ντροπή για την σύγχρονη Ελλάδα και δεν τιμά καμία από τις κυβερνήσεις της χώρας..

epiruspost

loading...

2 thoughts on “ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΡΑΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΤΑΦΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: ΤΟΥΣ ΕΞΟΜΟΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ

  1. Na σταλούν στη Αλβανία, όλοι οι Αλβανοί που εργάζονται στην Ελλάδα. Και να τεθεί τέρμα στις
    Υποκύψεις των Ελλήνων. Αρκετά,,,,,,,

  2. Εδώ σας θέλω κύριοι πολιτικοί ( με μικρά γραμμένο ) της Ελλάδας ποιο πολιτισμένο κράτος θα ανεχόταν τα παιδιά του που έπεσαν πολεμώντας τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ για να σώσουν την χώρα τους και σε επέκταση την Ευρώπη και όλη την ανθρωπότητα , έρχονται σήμερα μετά από 70τόσα χρόνια κάτι ξεβράκωτοι ΓΥΦΤΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ να μας απαγορεύουν να θάψουμε τα παιδιά μας όπως τους αξίζει .
    Που είναι οι πολιτικοί μας να τους κτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και να τους δώσουν να καταλάβουν είτε με το καλό είτε με το έτσι θέλω ότι υπάρχουν κάποιες αξίες που δεν πολιτικοποιούνται ούτε είναι είδος εκβιασμού , αλλά εδώ πρέπει να εφαρμοστεί αυτό που έλεγαν οι προγονοί μας / όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος / , ίσως αυτοί οι αχρείοι έτσι καταλαβαίνουν καλύτερα.
    ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ κύριοι ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ , δώστε σε ορισμένους να καταλάβουν ότι η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ μπορεί να είναι γονατισμένοι από τις αμαρτίες των ΗΛΙΘΙΩΝ πολιτικών μας , όμως δεν έχει χάσει την υπερηφάνεια της και την δύναμή της

Comments are closed.