Κίνδυνος υπερφορολόγησης πενιχρών εισοδημάτων

Σε νέα νομοθετική παρέμβαση οφείλει να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου εκατομμύρια φορολογούμενοι που αποκτούν φέτος πολύ χαμηλά εισοδήματα από
περιστασιακή απασχόληση να μην κληθούν να πληρώσουν το 2018 υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος, εξαιτίας της φορολόγησής τους με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει αυτή τη στιγμή η ισχύουσα νομοθεσία για τη φορολογία εισοδήματος, όσοι φορολογούμενοι αποκτούν φέτος πολύ χαμηλού ύψους εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση θα κληθούν να πληρώσουν το 2018 υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος, τα οποία θα υπολογιστούν με συνολικό συντελεστή φόρου 44% επί εξωπραγματικών ποσών τεκμαρτού εισοδήματος που θα τους προσδιορίσουν τα τεκμήρια διαβίωσης.

Κι αυτό θα συμβεί επειδή σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το πενιχρό πραγματικό τους εισόδημα και η προστιθέμενη σ’ αυτό διαφορά φορολογητέου εισοδήματος που θα προκύψει λόγω της εφαρμογής των τεκμηρίων θα φορολογηθούν στο σύνολό τους ως εισόδημα από επιχειρηματικές δραστηριότητες με συντελεστή 22% από το πρώτο ευρώ, ο δε φόρος που θα προκύψει θα διπλασιαστεί αυτόματα καθώς επ’ αυτού θα επιβληθεί και προκαταβολή φόρου έναντι του επόμενου έτους, με συντελεστή 100%.

Ουσιαστικά, αν δεν γίνει νομοθετική παρέμβαση από το υπουργείο Οικονομικών, τότε όσοι φορολογούμενοι αποκτούν φέτος και θα εμφανίσουν στις φορολογικές δηλώσεις του 2018 πενιχρά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση θα πιαστούν στις παγίδες των τεκμηρίων διαβίωσης (για τις κατοικίες και τα ΙΧ αυτοκίνητα που έχουν χρησιμοποιήσει) και θα υπερφορολογηθούν επί εξωπραγματικών τεκμαρτών εισοδημάτων, με συντελεστή 22% από το πρώτο ευρώ και με προκαταβολή φόρου 100% επί του κύριου φόρου, σαν να έχουν κερδοφόρες επιχειρήσεις! Δηλαδή, όλοι αυτοί οι πολίτες θα κληθούν να καταβάλουν φόρους που θα έχουν υπολογιστεί με τελικό φορολογικό συντελεστή 44% επί ανύπαρκτων εισοδημάτων!

Για να αποφευχθεί μια τέτοια δυσμενής εξέλιξη, το υπουργείο Οικονομικών είναι αναγκαίο να φέρει στη Βουλή νέα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα παρατείνεται και για το φορολογικό έτος 2017 η διάταξη της παραγράφου 35 του άρθρου 72 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος με την οποία προβλέπεται ότι:

α) Όταν το ετήσιο δηλωθέν εισόδημα των φορολογουμένων δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ και εφόσον δεν ασκείται επιχειρηματική δραστηριότητα για την οποία απαιτείται η υποβολή δήλωση έναρξης εργασιών ή εφόσον δεν ασκείται ατομική αγροτική δραστηριότητα, τότε το δηλωθέν εισόδημα και η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων φορολογούνται με την κλίμακα φόρου εισοδήματος των μισθωτών - συνταξιούχων, στην οποία ισχύει αφορολόγητο όριο κλιμακούμενο από 8.636 έως 9.545 ευρώ.

β) Εάν το δηλωθέν εισόδημα της προηγούμενης παραγράφου υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ, το υπερβάλλον ποσό φορολογείται με την κλίμακα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, δηλαδή με 22%.

Αν παραταθεί η παραπάνω διάταξη και για τα εισοδήματα του τρέχοντος έτους, τότε εκατομμύρια περιστασιακά και ευκαιριακά απασχολούμενοι (άνεργοι, νοικοκυρές, φοιτητές, συμμετέχοντες σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας κ.λπ.) οι οποίοι δεν αποκτούν εισοδήματα πάνω από 6.000 ευρώ τον χρόνο από τις περιστασιακές τους απασχολήσεις και οι οποίοι βαρύνονται με τεκμήρια διαβίωσης συνολικού ύψους μέχρι 9.500 ευρώ θα φορολογηθούν το 2018 -τόσο για το πραγματικό τους εισόδημα όσο και για την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων- με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων στην οποία ισχύει αφορολόγητο όριο 8.636 έως 9.545 ευρώ και έτσι δεν θα πληρώσουν καθόλου φόρο εισοδήματος.

Πηγή: naftemporiki.gr
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

 1. τοπαμε και θα το λεμε ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΔΙΝΟΥΜΕ ΦΡΑΓΚΟ, ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ...
  ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ, ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ...
  https://uploads.disquscdn.com/images/e18f82f2208f496ee5d0fc07bef60f07873878f7aee2b0ffb456f2ae29769c87.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ολοι οι νόμοι προχειρα φτιαγμένοι εδώ και πολλά χρόνια,και το ίδιο συνεχίζεται και σήμερα. Στην Ελλάδα τους νόμους τους φτιάχνουμε πίνοντας τον πρωινό μας καφέ,έτσι για να περνάει η ώρα, μακρυά από τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου,που τον βυθίζουν όλο και περισσότερο στην φτώχεια στην εξαθλίωση και στην αβεβαιότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΕΡΙΜΕΝΤΕ ΡΕ ΑΣΤΑ ΔΙΑΛΑ!! (ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ)
  ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΔΥΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΚΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Ο ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ ΜΠΑΤΗΡΟΓΥΦΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΙΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΑΣΜΑ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ. ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΤΣΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΑΠΟ 20.000 ΑΡΧΙΔ....ΕΕΕ ΕΥΡΩ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΚΛΕΓΕΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ ΘΑ ΡΕΥΣΗ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΠΩΣ ΕΡΕΥΣΕ Ο ΠΑΤΣΑΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!! ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΛΕΕΙΣ.....ΤΣΑΠΕΛΕΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΦΛΑ ΤΟΥ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δ.Καζάκης (Ε.ΠΑ.Μ.) : «Η μεγαλύτερη ΕΠΕΝΔΥΣΗ στην Ελλάδα του 2017 είναι να είσαι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ»
  https://www.youtube.com/watch?v=vvfa1F6VmnA

  Οι "Φιλελεύθεροι" της Γερμανίας που μπαίνουν στην κυβέρνηση συνασπισμού , είναι υπέρ της λύσης Σόιμπλε, διπλού νομίσματος για την Ελλάδα: Επιστροφής σε δραχμή αλλά υπό ειδικό καθεστώς όπου ισχύει το χρέος η εποπτεία, οι δεσμεύσεις οι υπογραφές των προηγούμενων υπό κατοχή κυβερνήσεων.

  Το AFD οι ακροδεξιοί, λένε αφήστε την Ελλάδα, μήν ασχολείστε πλέον με αυτήν.

  Ποιοί είναι πιό ακροδεξιοί δεν ξέρω.

  Τα κεφάλαια που εισρέουν καθαρά στην Γερμανία (αφού αφαιρεθούν αυτά που βγαίνουν) είναι ένα πολύ μεγάλο νούμερο ίσο με το 56% του ΑΕΠ της.

  Το εντυπωσιακό είναι ότι τα περισσότερα δέν είναι απο επενδύσεις. Τα λεφτά που μας δανείζουν , ανακεφαλαιοποιούν τις τράπεζές μας και μας φορτώνουν νέο χρέος, αυτά η κεντρική τους τράπεζα τα θεωρεί έσοδά τους. Απο την Ελλάδα και άλλες χώρες είναι τα πιο πολλά που βγάζουν οι Γερμανοί αυτή τη στιγμή.

  Σε ποιά τριτοκοσμική χώρα θα δινόντουσαν 14 κρατικά αεροδρόμια σε μια εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 28 χιλιάδες ευρώ!

  Αμέσως μετά παίρνει η Fra Port 1.4 δις δάνεια απο Ελληνικές τράπεζες με εγγύηση του Έλληνα φορολογούμενου.

  Η ζημιά είναι τόσο εξώφθαλμη ώστε τέτοια αποικιακή επένδυση δεν θα μπορούσε να καλυφθεί νομικά. Πώς την κάλυψαν; Με ένα νόμο του 1955 για την προστασία των ξένων επενδύσεων. Επι πλέον στην συζήτηση για το σύνταγμα του 1975 ο νόμος αυτός για το σύνολο του πολιτικού κόσμου χαρακτηριζόταν ως αποικιοκρατικός! Ο αποικιοκρατικός αυτός νόμος εφαρμόστηκε ειδικά για την Fra Port.

  Η πώληση ήταν στα προαπαιτούμενα, δηλαδή πουλήθηκαν εκβιαστικά. Το σύνολο της αντιπολίτευσης βέβαια τσιμουδιά, και μάλιστα το παρουσίαζαν ως αναγκαία επένδυση που θα βελτιώσει τις αερομεταφορές. Μας κάναν και χάρη βέβαια. Τώρα βγαίνουν και από πάνω και ζητούν ρήτρα.

  Επι πλέον η Fra Port είναι εκτός Ελληνικής δικαιοσύνης. Αν η εταιρεία δεν εφαρμόσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις θα φτιαχτεί ένα ουδέτερο διαιτητικό όργανο και η ελληνική δικαιοσύνη θα παραμείνει εκτός!

  Η δημοκρατία της ΕΕ πάνω απ όλα!

  Δε λειτουργούμε με την λογική, αλλά με τις φοβίες μας.!!!!!!!!!!!!
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΜΟΝΗ ΕΛΙΠΔΑ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! Ο Κος ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΩ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!!

   Κε ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΟΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ!!

   ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΣΑΠΕΛΟΓΥΦΤΟΥΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΥΠΟΤΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΟΥΣ!!! ΑΡΧΗΓΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!

   Διαγραφή
 5. ΡΕ ηλίθιε Τσίπρα που στο διάλο το πας,; θέλεις να αναγκάσεις τους Έλληνες να ΒΓΟΎΝ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ Ξερεις που να κρυφτείς; τι βλακείες είναι αυτές, ποιούς μωρε θα φορολογίσεις; εμένα που μετράω δεκάρες για να πάω στο SUPER MARKET , καλά δεν έχεις καθόλου φιλότιμο και ,μας το παίζεις και αριστερός ΝΤΡΟΠΗ σου ξεφτιλισμένε, πήγαινε και πνίξου ρε καθήκι, θα το πληρώσετε ακριβά,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΡΓΗΣΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟΠΙΑΣΕΣ...ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΙΑ ΘΕΛΟΥΝΕ ΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΜΕ Τ5Α ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ...

   Διαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]