Ο Μητσοτάκης κατέθεσε ξανά πρόταση νόμου για ψήφο των ομογενών

Την είχε καταθέσει και πριν από 18 μήνες ακόμα δεν έχει συζητηθεί – «Ελπίζω ότι, μετά το πρόσφατο ταξίδι του κ. Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα έχει και ο ίδιος πια αντιληφθεί πόσο
σημαντικό είναι να χορηγήσουμε αυτό το δικαίωμα σε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι κατοικούν εκτός Ελλάδος»

Την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την ψήφο των ομογενών επανακατέθεσε τη Δευτέρα στον πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δίνεται επιτέλους το δικαίωμα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο της μόνιμης διαμονής τους».

Ο κ. Μητσοτάκης «καρφώνει» παράλληλα τον Νίκο Βούτση χαρακτηρίζοντας «λυπηρό το γεγονός ότι αυτή η πρόταση έχει κατατεθεί στη Βουλή εδώ και 18 μήνες και για λόγους άγνωστους δεν έχει συζητηθεί ακόμα».

«Ελπίζω ότι, μετά το πρόσφατο ταξίδι του κ. Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα έχει και ο ίδιος πια αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι να χορηγήσουμε αυτό το δικαίωμα σε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι κατοικούν εκτός Ελλάδος» καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Η πρόταση της ΝΔ για ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Η δήλωσή του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Πριν από λίγο επανακατέθεσα στον Πρόεδρο της Βουλής την πρόταση νόμου της Νέας Δημοκρατίας με την οποία – επιτέλους – δίνουμε το δικαίωμα σε όσους Έλληνες κατοικούν εκτός Ελλάδος, να ψηφίζουν στον μόνιμο τόπο διαμονής τους.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι αυτή η πρόταση έχει κατατεθεί στη Βουλή εδώ και 18 μήνες και για λόγους άγνωστους δεν έχει συζητηθεί ακόμα.

Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, επιβάλλεται να δώσουμε αυτό το δικαίωμα, όχι μόνο στους ομογενείς, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα εδώ και δεκαετίες, αλλά και στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι κατά εκατοντάδες χιλιάδες, έφυγαν από τη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης.

Το αυτονόητο αυτό δικαίωμα πρέπει, επιτέλους, να κατοχυρωθεί νομοθετικά. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γιατί η πρόταση νόμου δεν έρχεται προς συζήτηση στη Βουλή. Και ελπίζω ότι, μετά το πρόσφατο ταξίδι του κ. Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα έχει και ο ίδιος πια αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι να χορηγήσουμε αυτό το δικαίωμα σε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι κατοικούν εκτός Ελλάδος».   

loading...

4 thoughts on “Ο Μητσοτάκης κατέθεσε ξανά πρόταση νόμου για ψήφο των ομογενών

  1. Ασχολειθειτε ρε λίγο με την καθημερινότητα των Ελλήνων και αφήστε τις παπαριες κατά μέρος.
    Επιτέλους ξυπνήστε ως αντιπολίτευση για να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από αυτή τη χολέρα τους συριζανελ.
    Αλλά σας βολεύει και σας για να λέτε ότι τα βρήκατε ψηφισμένα.

  2. στα παπαρια μας τα δυο
    που μοιαζουν με καμπαναριο
    και χτυπανε σαν καμπανες
    και ξυπνανε της πουτανες

  3. ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΩΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ…

    ΔΟΛΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ,Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΣ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΖΗΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΔΟΛΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ ΡΟΤΣΑΙΛΝΤ ΜΕ ΤΟΥΣ 300 ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΠΟΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΙΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ…

    ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΟΜΩΣ ΜΠΟΥΜΕΡΑΚ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΗ…
    ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΜ,ΕΤΣΙ ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΘΑ ΕΧΟΥΝ 20.000 ΣΤΟ ΑΦΜ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ,Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ…

    http://alfeiospotamos.gr/?p=18373

  4. Αδωνιs για Μητσοτακη!-Youtube
    Και δευτερο δανειο στον"Κηρυκα Χανιων"!
    logiosermis.net/2016/12/blog-post_76.html
    Και δευτερο δανειο για τον Κηρυκα Χανιων τηs οικογενειαs Μητσοτακη!
    (2.150.000 εκ ευρω 1ο 300.000 εγινε 718.132.24 και εγινε ρυθμιση 23 δοσεων των 3.000 και με τελευταια δοση υψουs 650.000χιλ.ευρω!!!
    thepressproiject.gr/article/104581/
    Ειναι δυνατον αρχηγοs κομματοs να προκαλει ψηφοφορια στην ΒΟΥΛΗ και να μην ψηφιζει?
    ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ αυτο στα κοινοβουλευτικα χρονικα…
    fonaklas.blogspot.gr/2017/09/blog-post_921.html
    Το"ναυαγιο"του Νηογνωμονα!
    Ο πρωην γαμπροs τηs Ντοραs ειναι λεει ο επικεφαληs του Νηογνωμονα του θεσμου που κρινει το αξιοπλοιο των πλοιων στη χωρα μαs!Ο κοs Ζαφειριαδηs που ειχε παντρευτει την Αλεξια Μπακογιαννη!
    fonaklas.blogspot.gr/2017/09/blog-post_804.html
    Παρουσια Σαμαρα ο Γεωργιαδηs παιρνει το ΑΠΟ-ΚΟΜΜΑ απο τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!
    Πολιτικη Ανοιξη και ΛΑΟΣ θα παρουν τα απομειναρια τηs Σημιτικηs Νεαs Δημοκρατιαs!OΛΕ!
    kentrodexios.wordpress.com/2017/10/23/παρουσια-σαμαρα-ο-γεωργιαδηs-παιρνει/
    Ο Κρανιδιωτηs Γλενταει κανονικα τον Ιεροκηρυκα,Γεωργιαδη και τον Μητσοτακη(Απο καραμπολα)
    kentrodexios.wordpress.com/2017/10/21/
    Βομβα Αδωνι:"Οποιοs ξαναψηφισει πασοκ & ΝΔ ψηφιζει ψευτεs & κλεφτεs!!!
    …το αδωναι τα λεει τσεκουρατα…

Comments are closed.