Το ΔΝΤ εξετάζει «διάσωση» Βενεζουέλας με …ελληνική συνταγή

Θα είναι σαν η Αργεντινή να συναντά την Ελλάδα, από την άποψη πολυπλοκότητας”, παρατηρεί ο Douglas Rediker.

Στις προετοιμασίες για πιθανή διάσωση της Βενεζουέλας από το ΔΝΤ αναφέρονται οι Financial Times, εκτιμώντας ότι η διεθνής οικονομική βοήθεια προς τη χώρα θα μπορούσε να ανέλθει στα 30 δισ. δολ. ετησίως.

Το ΔΝΤ (που δεν διατηρεί επίσημες σχέσεις με τη Βενεζουέλα από το 2007) κάνει τους υπολογισμούς του για ενδεχόμενη διάσωση που θα ήταν μεγαλύτερη οικονομικά και πιο περίπλοκη πολιτικά από την περίπτωση της Ελλάδας, παρακολουθώντας στενά την κατάσταση στη Βενεζουέλα.

“Οι αγορές πρέπει να προετοιμαστούν”, σημειώνει αξιωματούχος του ΔΝΤ. “Θα είναι σαν η Αργεντινή να συναντά την Ελλάδα, από την άποψη πολυπλοκότητας”, παρατηρεί ο Douglas Rediker, πρώην Αμερικανός εκπρόσωπος του Ταμείου.

“Αγκάθι” θα μπορούσε να αποτελέσει το ύψος των αναγκών της Βενεζουέλας, εκτός και εάν είχε μια κατ’εξαίρεση διαχείριση, όπως η Ελλάδα.

loading...

1 thought on “Το ΔΝΤ εξετάζει «διάσωση» Βενεζουέλας με …ελληνική συνταγή

  1. ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΠΛΕΞΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΜΕ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ;
    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΜΑΣ;
    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΝΑ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΕΙ ΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ;
    ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ 115 ΤΡΙΣ. ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 10.5 ΕΚ. $ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΧΩΡΑ ΤΑ 50 ΤΡΙΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ.
    ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΟΣ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
    ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΝ ΛΩΠΟΔΥΤΗ ΤΟΝ ΚΟΜΠΖΑΡ ΠΟΥ ΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ….
    ΕΧΕΙ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 2.3 ΤΡΙΣ $ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ..

Comments are closed.