Η βουλιμία της εξουσίας τους ένωσε, αυτή θα τους χωρίσει…

Η αριστερή ιστορία λέει ότι ο Τσίπρας δεν θα φορέσει γραβάτα μέχρι να λυθεί το θέμα του χρέους. Ίσως να μη φορέσει ούτε τότε διότι δεν θα είναι πρωθυπουργός, όμως, αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.

Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός, ο ηγέτης που εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία κι έφερε την αριστερά στην εξουσία, φοράει γραβάτα εδώ και καιρό. Η γραβάτα είναι ο Πάνος Καμμένος και τον τελευταίο καιρό έχει γίνει θηλιά στο λαιμό του που τον πνίγει.

Δεν είναι εκείνη η γραβάτα με τους φαλλούς που μοστράρισε πρόσφατα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Είναι ο ίδιος που μετατρέπεται σε βαρίδι και θα τους πάρει μαζί του. Μέχρι το τέλος μαζί, είχε πει, κάτι που σίγουρα θα γίνει πραγματικότητα.

Ήδη στην κυβέρνηση, αλλά και πολλοί συριζαίοι δημοσιογράφοι εκφράζουν ανοικτά την οργή τους για τη στήριξη που παρέχει ο Τσίπρας στον «υπουργό ρουλέτας». Μέσα σε λίγο καιρό ο αγαπημένος του σύμμαχος, που πανηγύριζαν πριν από δύο χρόνια αγκαλιά, έχει γίνει ένα πολύ κακό σπυρί.

Η αλήθεια είναι ότι Τσίπρας και Καμμένος δεν έχουν ουδεμιά σχέση. Ούτε από την ίδια πολιτική μήτρα γεννήθηκαν, ούτε κοινή πορεία είχαν, ούτε κοινές ιδέες. Τους ένωσε το ένα και μοναδικό που μπορεί να φέρει κοντά δύο διαφορετικούς ανθρώπους: Η βουλιμία της εξουσίας. Κι αυτή θα τους χωρίσει…

Ο Τσίπρας, αν το 2015 έκανε κυβέρνηση με κάποιο κόμμα της κεντροαριστεράς (Λεβέντη, Ποτάμι ή και ΠΑΣΟΚ) είναι σίγουρο ότι θα είχε χάσει την εξουσία ακόμη και από το πρώτο μνημόνιο. Η επιλογή του Καμμένου ήταν συνειδητή διότι ο πρωθυπουργός είχε αντιληφθεί τη δίψα των ψεκασμένων για εξουσία. Για ένα κόκκινο χαλί, για μια υπουργική καρέκλα, για ένα υπουργικό αυτοκίνητο ή γι’ αυτήν την αίσθηση της κυριαρχίας που μοιάζει με… οργασμό της αγελάδας. Ο Καμμένος δεν τον διέψευσε ποτέ. Ούτε θα το κάνει τώρα γιατί πάνω από την αξιοπρέπεια είναι γι’ αυτούς το γκουβέρνο, η μάσα και η δύναμη. Στην πορεία, βεβαίως, οι δύο διαφορετικοί πολιτικοί απλά έγιναν ένα. Και υπήρξαν και πολλοί πρόθυμοι… αριστεροί να δείξουν την ηθική του χώρου τους.

Γιατί δεν θα μπορούσε π.χ. ο Πολάκης να είναι στέλεχος των ΑΝΕΛ ή ο Καρανίκας ο πορτιέρης του Καμμένου; Γιατί δεν θα μπορούσε ο μπάρμπα Αλέκος Φλαμπουράρης να είναι ο μέντορας του Πάνου, κι όχι ο Γεωργαλάς, όπως τον καταγγέλλουν;

Άλλωστε, και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει Γεωργαλάδες ένα σωρό, αφού ο Γκαίμπελς είναι μέσα τους και δεν βγαίνει ούτε με εγχείρηση.

Η ουσία είναι ότι Τσίπρας και Καμμένος βρίσκονται σε σταυροδρόμι που πρέπει και οι δυο να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν. Τα γεγονότα με τον ισοβίτη, με το Λονδίνο, με τη ρουλέτα, με τα ψέματα στη Βουλή και με το γενικότερο κοινοβουλευτικό… ήθος που διδάσκει ο Καμμένος, έχουν διαταράξει τις σχέσεις τους, όσο κι αν προσπαθούν να το παίξουν άνετοι και αδιάφοροι. Αυτή είναι η αλήθεια, αλλά μέχρι ώρας. Κάποια στιγμή το τεντωμένο σκοινί θα σπάσει.

Όποιος δεν βλέπει ότι ο Καμμένος μοιάζει με το έρμα, κοινώς… σαβούρα στο πλοίο που πρέπει να πεταχτεί για να μην έχουμε ναυάγιο πλανάται πλάνη οικτρά. Θα τολμήσει ο Τσίπρας να το κάνει στον επικείμενο ανασχηματισμό; Να διώξει τον Καμμένο από υπουργό χωρίς να σπάσει τη συμμαχία με τους ΑΝΕΛ; Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο δίλημμα διότι το μπαλάκι θα πάει στους ψεκασμένους. Θα ρίξουν την κυβέρνηση επειδή ο Τσίπρας δεν έκανε υπουργό τον αρχηγό τους; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το κανονικό πήδημα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Τσίπρας είναι άφιλος και θα στήσει χοντρή παγίδα στο συνεταιράκι του.

πηγη

loading...

3 thoughts on “Η βουλιμία της εξουσίας τους ένωσε, αυτή θα τους χωρίσει…

  1. Η ΒΟΥΛΙΜΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΝΩΣΕ ΝΔ ΚΑΙ ΚΚΕ,ΝΔ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΟΥΛΙΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΕΝΩ ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΒΟΥΛΙΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΚΑΛΗ Η ΑΘΛΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΤΟΦΟΡΗΣΗ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΠΙΑ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙΟ.ΟΛΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ.ΝΑΤΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΚΑΚΟ…

  2. ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΥΡΙΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΟΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ??

    ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΤΠ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΖΟΥΣΑΜΕ ΚΙ’ΟΛΑΣ….

    ===ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ…

    ===ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΕΓΝΟΙΑ,ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ,ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΜΗΠΩΣ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΦΗΣΑΝ..

    ===ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΗΚΟΟΟΣ ΤΟΥΣ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ…

    ===ΕΔΩ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…
    ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΜΕ ΑΦΜ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ…

    ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ «ΜΕΛΗ»,ΟΙ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΟΥΛΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ,ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ,ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ,ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ,ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΤΠ ΟΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΠΙΟ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ….

    ===ΓΙ’ΑΥΤΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΥΣΣΑΛΕΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΕ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΟΥΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ….

  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Comments are closed.