ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΜΙΝΙ ΕΥΠ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Χρήση συστημάτων καταγραφής ήχου και εικόνας από Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ......

Άλλη μια "καινοφανής" διάταξη αμφιβόλου ανάγκης ...επιπλέον θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και ο νοών νοείτο...καλό θα ήταν να το δουν λίγο οι συνδικαλιστές του κλάδου πριν είναι αργά.


Άρθρο 132
Χρήση συστημάτων καταγραφής ήχου και εικόνας από Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
1. Η εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων καταγραφής ήχου και εικόνας σε στολές στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και σε επίγεια, πλωτά και εναέρια μέσα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επιτρέπεται μόνο για: α) τη διαφύλαξη της εθνικής άμυνας και ασφάλειας, β) την αποτροπή και καταστολή εγκλημάτων, και ιδίως εγκλημάτων βίας, εμπορίας ναρκωτικών, κοινώς επικίνδυνων εγκλημάτων, εγκλημάτων κατά της ασφάλειας των συγκοινωνιών και εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας και γ) την άσκηση συνεχούς και αποτελεσματικής εποπτείας στο επιχειρησιακό έργο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
2.Η χρήση και η λειτουργία των συστημάτων της πρώτης παραγράφου καθώς και η ευθύνη της επεξεργασίας και φύλαξης των δεδομένων που αυτά παράγουν, ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
3.Τα δεδομένα που προκύπτουν από τη λειτουργία των συστημάτων της παρ. 1 του παρόντος άρθρου γνωστοποιούνται στα, κατά περίπτωση, αρμόδια πειθαρχικά όργανα και στις αρμόδιες ανακριτικές και δικαστικές αρχές.
4.Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και γνώμη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.), ορίζονται η διαδικασία και οι προϋποθέσεις για την εγκατάσταση και λειτουργία των συστημάτων της παρ. 1, οι τεχνικές τους προδιαγραφές, εξειδικεύονται οι όροι και προϋποθέσεις χρήσης των συστημάτων και των δεδομένων που προκύπτουν από τη λειτουργία τους, σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας, προσδιορίζεται το είδος των προσωπικών δεδομένων και ο τρόπος συλλογής, επεξεργασίας, αποθήκευσης, χρήσης και διαβίβασης αυτών, οι αποδέκτες τους, ο χρόνος αποθήκευσης, η διαδικασία καταστροφής, τα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια της επεξεργασίας των δεδομένων, οι βασικές λειτουργίες και η περιοδική αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των συστημάτων αυτών, τα δικαιώματα των φυσικών προσώπων στα οποία αφορούν τα δεδομένα, η έννομη προστασία, η διαδικασία γνωστοποίησης της επεξεργασίας στην Α.Π.Δ.Π.Χ., η διαδικασία ελέγχου από την Α.Π.Δ.Π.Χ. και κάθε άλλο σχετικό θέμα.


Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]