ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ

H 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε το 1931 σε συνέδριο περιβαλλοντολόγων  στη Φλωρεντία, ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.

Είναι χρέος όλων μας να σταθούμε απέναντι στην ανθρώπινη σκληρότητα που καταδικάζει εκατομμύρια ζώα σε όλον τον πλανήτη, σε καθημερινή κακοποίηση κι εγκατάλειψη.
Ζώα της άγριας πανίδας, παραγωγικά ζώα και ζώα συντροφιάς εγκαταλείπονται, βασανίζονται και θανατώνονται καθημερινά “εξυπηρετώντας” διάφορους σκοπούς κι “επιθυμίες”.
Η κάθε μορφή κακοποίησης των ζώων δηλώνει το επίπεδο πολιτισμού και παιδείας της κοινωνίας που ζούμε. Είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε στην εξάλειψη αυτού του φαινομένου, όχι γιατί το ορίζουν κάποιοι νόμοι, αλλά από σεβασμό προς τα ζώα που σε καμία περίπτωση δεν είναι κατώτερα όντα.
Ας μην ξεχνάμε ότι η κακοποίηση των ζώων είναι ένα βήμα πριν την κακοποίηση των ανθρώπων!

loading...

2 thoughts on “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ

  1. Εχουμε φτασει στο σημειο να προπαγανδιζεται η αγαπη προς τα ζα ως κατι το σεβαστο,ανωτερο και αισθηματικο,γιατι?ευκολακι !γιατι οι ανθρωποι λογω μυαλου,εγωισμου,ξερολιασης και επιρεασμου απο τριτους εχουν σταματισει να αγαπιωνται μεταξυ τους.τοτε που υπηρχε ο μπογιας και τα μαζευε δεν ηταν καλο?τωρα βγαινεις εξω και κινδυνευεις να σε κατασπαραξουν τα πεινασμενα κολοσκυλα.για μας εδω στην επαρχια ειναι χειροτερα τα πραγματα,ερχονται οι πρωην νεοπλουτες κυριες,με τα δανεικα,και νυν σισιτιουχες,για να κανουν διακοπες και οταν φευγουν τα παρατανε οπου βρουν,αυτα κανουν αγελες και τρομοκρατουν τον κοσμο.πολλες φορες μου ερχεται να δωσω καμοια κλωτσια σε κανενα αλλα φοβαμαι να μην με καταγγειλει καμοια ευαισθητη ανοργαζμηκια και με πανε μεσα.ρε ουστ βρωμοελληνιφωνοι καρδιοκατακτητες!!ουστ.

Comments are closed.