Τουρκικές κινήσεις στα Κατεχόμενα σημαίνουν γενικό συναγερμό: Στην αντεπίθεση η Εθνική Φρουρά με φωτιά και ατσάλι -Βίντεο

Κάτι βλέπουν, κάτι φοβούνται στη Κύπρο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουμε δύο ασκήσεις με μεγάλη δύναμη πυρός, η μία αφορούσε ασκηση Αποτροπής και Αναχαιτίσεων των Τουρκικών Δυνάμεων που επιχείρησαν διάσπαση του Μετώπου!

Στο πλαίσιο της νέας επιχειρησιακής εκπαίδευσης της Εθνικής Φρουράς η ΧΧ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, εκτέλεσε την ΤΑΜΣ «Σχης (ΤΘ) Άγγελος Χριστοδούλου» με πραγματικά πυρά.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε τη σταδιακή κλιμάκωση των σχέσεων με τον εχθρό και την εκδήλωση επιθετικής ενέργειας με τη χρήση τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητων μονάδων εκ μέρους του, ο οποίος με την υποστήριξη Πυροβολικού και Αεροπορίας πέτυχε να δημιουργήσει εισχώρηση σε συγκεκριμένο τομέα του μετώπου όπου και αναχαιτίστηκε.

Το ΓΕΕΦ προκειμένου να εξαλείψει την εχθρική εισχώρηση και να αποκαταστήσει τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, διέταξε την ΧΧ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία να αντεπιτεθεί με την υποστήριξη πυροβολικού και ελικοπτέρων της Διοίκησης Αεροπορίας.

Στην άσκηση συμμετείχαν Μονάδες Τεθωρακισμένων και Πυροβολικού της Ταξιαρχίας και εκτελέστηκαν βολές πυροβόλων αρμάτων, αυτοκινούμενων πυροβόλων, κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων HOT και MILΑΝ από ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα καθώς και βολές λοιπών βαρέων όπλων πεζικού.

Λίγο πριν, ακολούθησε η ΤΑΜΣ «ΑΣΤΡΑΠΗ» με σκοπό την Εξάλειψη Εχθρικού Αεροπρογεφυρώματος

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της 4ης Ταξιαρχίας Πεζικού, διεξήχθη η ΤΑΜΣ «ΑΣΤΡΑΠΗ» με πραγματικά πυρά.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε τη σταδιακή κλιμάκωση των σχέσεων με τον εχθρό και την εκδήλωση επιθετικής ενέργειας εκ μέρους του, σε συνδυασμό με αεροκίνητες ενέργειες με τμήματα ειδικών δυνάμεων για κατάληψη εδαφών τακτικής σημασίας.

Στον τομέα του ασκούμενου Σχηματισμού, οι φίλιες δυνάμεις αφού αρχικά αναχαίτισαν τον εχθρό, προχώρησαν σε επιθετική ενέργεια για εξάλειψη δημιουργηθέντος εχθρικού αεροπρογεφυρώματος.

Στην άσκηση συμμετείχαν Μονάδες Πεζικού, Εθνοφυλακής και Τεθωρακισμένων της Ταξιαρχίας και εκτελέστηκαν βολές όλμων, πυροβόλων τεθωρακισμένων οχημάτων και λοιπών βαρέων όπλων Πεζικού, σε συνεργασία με ελικόπτερα MI-35 και GAZELLE της Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς.

Όλες οι ενέργειες και βολές εκτελέστηκαν με απόλυτη ακρίβεια και ευστοχία πυρών, γεγονός που καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ηθικού του προσωπικού της Ταξιαρχίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο ποσοστό του προσωπικού που συμμετείχε στην άσκηση ήταν στρατιώτες της 2017Β’ ΕΣΣΟ, οι οποίοι πρόσφατα ολοκλήρωσαν τον βασικό κύκλο της εκπαίδευσής τους.

Υπάρχουν άσχημες εξελίξεις για τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου με τους «μειονοτικούς» στα μαρωνίτικα χωριά, από τις άκρως ΄προκλητικές κινήσεις των Τούρκων να καταγράψουν όλες τις κατοικίες των κατοίκων αυτών.

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι οι τουρκικές αρχές θέλουν να θέσουν σε εφαρμογή νέο «ύποπτο» σχέδιο κατά όλων των εγκλωβισμένων στα κατεχόμενα, χρησιμοποιώντας τους πιθανόν ως «μοχλό πίεσης» προς την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Κάποιοι εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή αλλά και άλλες που είναι στα «σκαριά» , αποτελούν απάντηση στην Κύπρο, η οποία προχωρά στην κατάθεση συντεταγμένων για τον καθορισμό ΑΟΖ για την βόρεια περιοχής της και να ζητήσει από την παράκτια Τουρκία να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τον καθορισμό της.

Σε αυτή την κίνηση της η Λευκωσία φέρεται να έχει την στήριξη από τις ΗΠΑ και την Ρωσία, την οποία επισκέπτεται ο Νίκος Αναστασιάδης και θα έχει συνάντηση σήμερα με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, αλλά και τις άλλες γειτονικές χώρες, το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Πληροφορίες τονίζουν ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν νέες προκλήσεις ενόψει νέων ερευνών και γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως και να έχει, κάτι ύποπτο ετοιμάζουν οι νέο-οθωμανοί , για το οποίο θα μάθουμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Η ενέργεια των κατοχικών δυνάμεων εντάσσεται όπως εκτιμούν οι ίδιοι Μαρωνίτες στο πλαίσιο επιβολής της τουρκικής θέσης όπως εκφράστηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μη επιστροφή των Μαρωνιτικών χωριών στην Ελληνοκυπριακή πλευρά.

Αιφνιδιαστικά και χωρίς να δίνουν λεπτομέρειες οι κατοχικές δυνάμεις προχωρούν στην καταγραφή των κατοικιών και των υποστατικών σε Μαρωνίτικα χωριά.

Οι τουρκοκυπριακές αρχές προχωρούν στην ανανέωση του συστήματος ύδρευσης καθώς και σε άλλα κατασκευαστικά έργα.

Κάτοικοι των Μαρωνίτικων χωριών που επικοινώνησαν με το κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα, κρατώντας την ανωνυμία τους, δήλωσαν ότι οι κατοχικές δυνάμεις εργάζονται πυρετωδώς και ανεξέλεγκτα.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων, Σκεύη Κουκουμά, δηλώνει γνώστης της κατάστασης και ετοιμάζει επιστολή εκτάκτως για να φέρει το θέμα στην Βουλή.

«Ετοιμάζουν την υλοποίηση νέων τετελεσμένων και δημιουργίας εντυπώσεων» τονίζει ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου.

Όπως διαφαίνεται στόχος των Τούρκων είναι η διαιώνιση του απαράδεκτου status quo που προκλήθηκε από την τουρκική εισβολή του 1974.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες, οι Τούρκοι για πρώτη φορά μετά από 43 χρόνια αρνήθηκαν να επιτραπεί στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών (UNFICIP) να παρέχει επισιτιστική βοήθεια στους εγκλωβισμένους Έλληνες και στους Μαρωνίτες πρόσφυγες.

Ενδεικτικό της σκληρότητας ήταν ότι δεν επιτράπηκε ούτε καν το γάλα για τα παιδιά σχολικής ηλικίας.

Το ψευδοκράτος αποφάσισε να παίξει ένα νέο καταπιεστικό πολιτικό παιχνίδι με πλήρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θύματα τους Ελληνοκύπριους που είναι εγκλωβισμένοι στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

Αυτή τη φορά οι Τούρκοι έχουν στρέψει την προσοχή σε όλους τους μη μουσουλμάνους που είναι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο και στο τουρκικό κατεχόμενο τμήμα και συμπεριφέρονται με παρόμοιο τρόπο με τους ομοϊδεάτες τους στην Τουρκία παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα με σκληρό και ασυγχώρητο τρόπο.

Το ψευδοκράτος επέλεξε να παραβιάσει όλες τις διεθνείς συνθήκες και ανθρωπιστικούς νόμους που θεσπίστηκαν με το άρθρο 61 της Σύμβασης της Γενεύης του 1947 και να αγνοήσει αυτόν τον νόμο χωρίς ίχνος ανθρωπιάς απολύτως.

Γιατί μια τέτοια άναρχη και σκληρή απόφαση; Είναι απλό, διότι με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία θα μπορεί καλύτερα να εδραιώσει τον απόλυτο έλεγχο της Κύπρου.

Εφαρμόζουν συστηματικά το Σχέδιο Β προσπαθώντας να «σβήσουν» όλα τα υπολείμματα ελληνικής και χριστιανικής παρουσίας με στόχο τον απόλυτο εξισλαμισμό του νησιού!

Η εθνοκάθαρση του Ερντογάν και η κατάργηση της εκκοσμίκευσης είναι ένας τρόπος για την Άγκυρα να επιβάλλει δικτατορικά ένα θεοκρατικό σουνιτικό ισλαμικό κράτος στο νησί.

Η Κύπρος έχει πλέον γίνει στόχος και θύμα των παραμορφωμένων απόψεων του Ερντογάν για δημοκρατία και ανθρωπισμό.

Μόνο στυγνά καθεστώτα μπορούν να καταλήξουν σε τέτοιες πολιτικές χρησιμοποιώντας την ιδέα της χρήσης της στέρησης του φαγητού ως όπλο και κατά του ηλικιωμένου πληθυσμού και του εύθραυστου τομέα της ελληνικής κοινότητας και της κοινότητας των Μαρωνιτών .

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το πως αντιμετωπίζονται οι εκκλησίες στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, κάποιος θα αναρωτηθεί δικαίως, αν οι Κύπριοι, στο ελεύθερο τμήμα του νησιού, συμπεριφέρονταν στα τζαμιά με ανάλογο τρόπο, δηλαδή αφήνοντάς τα να αποσυντεθούν, προχωρώντας σε βανδαλισμούς ή κλοπές, ποιά τουρκική στάση θα είχαμε .

Υπάρχουν 17 τζαμιά στην ελληνοκυπριακή πλευρά τα οποία είναι όλα προστατευόμενα από την κυβέρνηση και συντηρούνται από το κράτος.

Έντεκα από αυτά αρχικά κτίστηκαν ως εκκλησίες και στη συνέχεια μετατράπηκαν σε τζαμιά, κάτω από την οθωμανική κυριαρχία. Η κυβέρνηση της Κύπρου δεν έχει μετατρέψει τα τζαμιά ξανά σε εκκλησίες και διευκολύνει ενεργά τη χρήση τους από τους μουσουλμάνους.

Ως απάντηση οι Τούρκοι έχουν κλέψει χιλιάδες εικόνες εικόνες, χιλιάδες βιβλία, καθώς τοιχογραφίες και ψηφιδωτά ενώ καταστρέφουν συστηματικά ότι θυμίζει Ελλάδα.

Όλα δείχνουν όμως, ότι οι Τούρκοι ξεκινούν να «παίζουν» γενικά με τις μειονότητες στην περιοχή μας, εφαρμόζοντας βρώμικα σχέδια που αφορούν καθαρά τα τουρκικά συμφέροντα .

Συνθήκες και συμφωνίες για του Τούρκους πάντα ήταν «ψιλά γράμματα» και δεν πρόκειται να τις σεβαστούν εκτός και αν από αυτές ωφελούνται οι ίδιοι σε μεγαλύτερο ποσοστό.

https://www.pentapostagma.gr

loading...

1 thought on “Τουρκικές κινήσεις στα Κατεχόμενα σημαίνουν γενικό συναγερμό: Στην αντεπίθεση η Εθνική Φρουρά με φωτιά και ατσάλι -Βίντεο

  1. «Τα μέλη του ΚΚΕ δέχονται τη Γερμανική Κατοχή με χαρά και αγαλλίαση. Η Γερμανία είναι σύμμαχος της Ρωσίας, συνεπώς και δική τους… Το ΚΚΕ τότε, όπως και όλα τα κομμουνιστικά κόμματα του κόσμου, είχαν πάρει στα σοβαρά το σύμφωνο Στάλιν-Χίτλερ, είχαν πιστέψει στη σταθερότητά του και στη μονιμότητά του και δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα στο ένα και στο άλλο σκέλος της συμμαχίας… Βρίσκανε κοινά σημεία και ιδεολογική συγγένεια με το ναζιστικό κόμμα… Οι σταλινικοί κρατούμενοι ήταν γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό για τις νίκες των δύο συνεταίρων, της Γερμανίας και της Ρωσίας, επειδή θεωρούσαν δικές τους αυτές τις νίκες…».
    (Άγις Στίνας, παλαιό στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ – «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ»)

Comments are closed.