Ο Αλιβιζάτος δίνει στεγνά τον Τσίμα: Είναι δικός μας άνθρωπος!!

Απίστευτο και όμως πασοκικό. Ο Αλιβιζάτος έστειλε επιστολή στην ΕΡΤ και απαιτεί να παρουσιάσει το debate των πασόκων ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ… Τσίμας!

Εσωτερικές αντιδράσεις προκαλεί η απαίτηση του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, να επιβάλει δημοσιογράφο και να προτείνει συγκεκριμένη σκηνοθέτη στο δεύτερο -και πλέον-κρίσιμο debate για την κεντροαριστερά της 6ης Νοεμβρίου. Στην επιστολή του ο Ν. Αλιβιζάτος ζήτησε μαζί με τη Δώρα Αναγνωστόπουλου να λάβει μέρος, ως συντονιστής, ο Παύλος Τσίμας, ο οποίος εργάζεται στο ΣΚΑΪ. Η πρόταση αυτή δέχεται σκληρή κριτική από τους δημοσιογράφους στην ΕΡΤ, και υπάρχει το ενδεχόμενο, αν ο Ν. Αλιβιζάτος επιμείνει στην πρότασή του, στις 6 Νοεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής της δεύτερης αναμέτρησης, να προκηρυχθεί στάση εργασίας. Η θέση των δημοσιογράφων είναι πως η ΕΡΤ διαθέτει πρόσωπα με εμπειρία για να αναλάβουν το ρόλο αυτό. Επίσης, ενόχληση προκάλεσε το γεγονός, πως ο Ν. Αλιβιζάτος σε προσωπική επικοινωνία που είχε με τη διοίκηση, ζήτησε να αναλάβει τη σκηνοθεσία ο Γιώργος Σιούλας, σημερινός γενικός διευθυντής τηλεόρασης της ΕΡΤ.

Οι δύο αυτές απαιτήσεις δεν ανταποκρίνονται στο πνεύμα καλής διάθεσης και συνεργασίας που έδειξε από την πρώτη στιγμή η ΕΡΤ, η οποία μάλιστα σήμερα φιλοξένησε το Σταύρο Θεοδωράκη και αύριο τη Φώφη Γεννημάτα. Θεωρείται απαράδεκτο να μπαίνουν όροι στην κρατική τηλεόραση η οποία δεν έχει υποχρέωση μετάδοσης του debate, αλλά ανταποκρίθηκε άμεσα, σε αντίθεση με τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Αναρωτιούνται ,μάλιστα, αν σε ένα ιδιωτικό κανάλι θα ζητούσαν να φέρουν δημοσιογράφο, από άλλο δίκτυο να συντονίσει τη συζήτηση.

Ακολουθεί η επιστολή του καθηγητή Νίκου Αλίβιζάτου, προς το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Β. Κωστόπουλο. Η πρόταση για το σκηνοθέτη Γ. Σιούλα έγινε προφορικά:

“Προς τον

Κύριο Bασίλη Κωστόπουλο

Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΡΤ

Ενταύθα

Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,

Θέμα: Οργάνωση των debates

Σας ευχαριστώ κατ’ αρχάς για την θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε στο γραφείο σας στην ΕΡΤ, χθες το πρωί. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα συνεχισθεί στο ίδιο καλό πνεύμα.

Επιβεβαιώνω, λοιπόν, την διεξαγωγή των δυο debates των 9 υποψηφίων, όπως συνεννοηθήκαμε, δηλαδή την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου το πρώτο, και την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου το δεύτερο. Συντονίστρια του πρώτου θα είναι η κ. Δώρα Αναγνωστοπούλου και του δεύτερου η κ. Αναγνωστοπούλου μαζί με τον κ. Παύλο Τσίμα. Πιο συγκεκριμένα:

Στο debate της 30ης Οκτωβρίου, έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν οι εξής 5 δημοσιογράφοι περιφερειακών ΜΜΕ:

1 Ο κ. Ανδρέας Γιουρμετάκης, Λάρισσα,

2 O κ. Γιώργος Σαχίνης, Ηράκλειο Κρήτης,

3 O κ. Γιώργος Σιμόπουλος, Λαμία,

4 Ο κ. Φίλιος Στάγκος, Θεσσαλονίκη,

5 Ο κ. Κων/ος Μάγνης, Πάτρα,

Kατά παράκληση υποψηφίων, η συζήτηση δεν θα πρέπει να εντοπισθεί σε αμιγώς περιφερειακά ζητήματα, αλλά να αφορά γενικότερα θέματα, από τη σκοπιά προφανώς της περιφέρειας του κάθε συμμετέχοντος.

‘Οσο για το debate της 6ης Νοεμβρίου, πέραν των συντονιστών κκ. Αναγνωστοπούλου και Τσίμα, θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι από τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Έχουν ήδη αποδεχθεί τα κανάλια Star, ANT1, ALPHA, “E” και Mega, αναμένουμε ωστόσο από τους υπευθύνους να μας επιβεβαιώσουν την παρουσία των δημοσιογράφων για τους οποίους οι υποψήφιοι έχουν κατ’ αρχήν εκφράσει την ευχή να συμμετάσχουν, που είναι –αντιστοίχως- οι κκ. Κάτια Μακρή, Μαρία Σαράφογλου, Ράνια Τζήμα, Νίκος Ευαγγελάτος και Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Είναι προφανές ότι, κατά το αμέσως προσεχές διάστημα θα χρειασθεί να συντονισθούν οι συνεργάτες σας στην ΕΡΤ –και ιδίως ο σκηνοθέτης στον οποίο θα αναθέσετε το έργο- με τον κ. Τσίμα. Από την επιτροπή μας, εκτός από εμένα, θα συνδράμει ο δικηγόρος κ. Πέτρος Σφηκάκης

Επιφυλασσόμενος να σας επιβεβαιώσω το ταχύτερο τη συμμετοχή των δημοσιογράφων του δεύτερου debate, περιμένω τις προτάσεις και τις υποδείξεις σας για τα επόμενα βήματα.

Με τους φιλικούς χαιρετισμούς μου,

Ν.Κ.Αλιβιζάτος

Καθηγητής Ν.Κ. Αλιβιζάτος

loading...

1 thought on “Ο Αλιβιζάτος δίνει στεγνά τον Τσίμα: Είναι δικός μας άνθρωπος!!

  1. ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Comments are closed.