Μητροπολίτης Πατρών:Η νομική κατοχύρωση της αλλαγής του φύλου είναι ότι χειρότερο υπάρχει

Απαραίτητη η επαναξιολόγηση του θεολογικού διαλόγου με τους Ρωμαιοκαθολικούς, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα του μέχρι σήμερα διεξαχθέντος διαλόγου δεν είναι τα αναμενόμενα,
τονίζεται στο ανακοινωθέν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνεδρίασε την Πέμπτη 5/10/2017 και ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ήταν ο εισηγητής του θέματος «Η πορεία του θεολογικού διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών. Αξιολόγησις, Προβλήματα, Προοπτικές» και ακολούθησαν τοποθετήσεις των μητροπολιτών.

Επιπρόσθετα, έγινε εκτενής αναφορά και στο θέμα της αλλαγής φύλου, για το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος δηλώνει ότι «σε εποχή που η ανάγκη ταυτότητας και συνοχής αποτελεί ανάγκη εθνικής και πνευματικής επιβίωσης, η νομική κατοχύρωση της ρευστότητας της προσωπικής ταυτότητας είναι ότι χειρότερο υπάρχει». Επισημαίνει ότι «περιβάλλει με αγάπη και κατανόηση αδιακρίτως όλους τους ανθρώπους, αλλά προσβλέποντας πάντοτε στη σωτηρία τους οφείλει να καταδείξει την αστοχία κρισίμων επιλογών τους».

Τέλος, η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε «να επιδώσει εξώδικο πρόσκληση στον τέως υπουργό και υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιωάννη Ραγκούση, κατόπιν των δηλώσεών του, να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελλόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας θα συνεχίσει τις εργασίες της αύριο.

*Αξίζει να τονιστεί ότι ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που διακρίνεται και στις φωτογραφίες δίπλα στον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο, συμμετείχε στη συνεδρόαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και μάλιστα είναι και στην επιτροπή Τύπου.

loading...

4 thoughts on “Μητροπολίτης Πατρών:Η νομική κατοχύρωση της αλλαγής του φύλου είναι ότι χειρότερο υπάρχει

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΞΥΠΝΑΝΕ.ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ Η ΣΙΧΑΜΑΡΑ,Η ΒΡΩΜΕΡΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΖΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΓΕΛΟΙΑ ΣΙΧΑΜΑΡΑ ΚΑΙ Η ΒΡΩΜΙΑ….

  2. ΟΥΑΙ ΔΕ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ
    Ματθαίος 23,13

    «Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε·
    εν ω γαρ κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε, και εν ω μέτρω μετρείτε μετρηθήσεται υμίν. τι δε βλέπεις το κάρφος το εν τω οφθαλμώ του αδελφού σου, την δε εν τω σω οφθαλμώ δοκόν ου κατανοείς; ή πως ερείς τω αδελφώ σου, άφες εκβάλω το κάρφος από του οφθαλμού σου, και ιδού η δοκός εν τω οφθαλμώ σου; υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου, και τότε διαβλέψεις εκβαλείν το κάρφος εκ του οφθαλμού του αδελφού σου.» (Ματθαίος 7, 1-5).

    ΑΠΟΔΟΣΗ:
    1 «Μην κατακρίνετε για να μην κατακριθείτε,
    2 γιατί με όποιο τρόπο κρίνετε μ’ αυτόν θα κριθείτε και μ’ όποιο μέτρο μετράτε μ’ αυτό θα μετρηθείτε κι εσείς.
    3 Γιατί βλέπεις το αγκαθάκι μέσα στο μάτι του αδελφού και δε νοιώθεις το δοκάρι που έχεις μέσα στο δικό σου μάτι;
    4 Ή πως θα πεις στον αδελφό σου: «Άσε με να σου βγάλω το αγκάθι από το μάτι σου», ενώ φαίνεται το δοκάρι μέσα στο δικό σου μάτι;
    5 Υποκριτή βγάλε πρώτα το δοκάρι από το μάτι σου και τότε θα δεις καθαρά για να βγάλεις και το αγκάθι από το μάτι του αδελφού σου.»

    Μεγάλη και φοβερή είναι αυτή η εντολή. Κρίνουμε και κατακρίνουμε ο ένας τον άλλον και γι' αυτό θα δώσουμε λόγο στη Φοβερά Κρίση του Κυρίου.

    Θα μας κρίνει Αυτός διότι και εμείς κρίνουμε τους άλλους, ψάχνουμε να βρούμε στον πλησίον μας το παραμικρό σφάλμα ενώ τις αμαρτίες και λάθη μας δεν τα βλέπουμε.

  3. ΚΟΦΤΟ ΓΙΑΧΩΒΑ ΣΕ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΟΣ ΕΣΕ ΠΑΧΕΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟΝ ΜΙΣΘΟΝ?

  4. πωλουνται φλατζες περικλανιδιων και σουφρες απο καουτσουκ σε τιμη ευκαιριας

    πληροφοριες απο τα γραφεια του συριζα

Comments are closed.