ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Στη δημοκρατία νόμος είναι η βούληση της πλειοψηφίας. Κάθε τι άλλο δεν είναι δημοκρατία, είναι ελιτισμός.

Δεν έχει εφευρεθεί μέχρι στιγμής μηχανισμός που να επιτυγχάνει ομοφωνία των πάντων. Μακάρι να επιτυγχανόταν ομοφωνία, όμως από τη στιγμή που αυτό δεν μπορεί να γίνει, η βούληση της πλειοψηφίας είναι η αμέσως επόμενη θεμιτή παραδοχή.

Το να θεωρούμε όμως δημοκρατία και πρόοδο την επιβολή κάθε μειοψηφικής άποψης, αυτό είναι ελιτισμός και ενισχύεται από την μαύρη ολιγαρχία, η οποία κρύβει πίσω από το δήθεν μειονοτικό προοδευτισμό τα δικά της συμφέροντα.

Για να μιλάμε όμως για πραγματική δημοκρατία, δεν μπορούμε να περιοριζόμαστε σε μειοψηφικές μεν στο λαό, κοινοβουλευτικές δε “πλειοψηφίες” ελέω εκλογικού νόμου, αλλά θα πρέπει ο λαός να έχει το δικαίωμα να επιβάλει δεσμευτικά δημοψηφίσματα με λαϊκή πρωτοβουλία, τόσο σε ότι αφορά νόμους, όσο και σε ότι αφορά το Σύνταγμα και τα ατομικά δικαιώματα

Στην πραγματική δυναμική και όχι στατική δημοκρατία, σιγά σιγά με την τριβή, το διάλογο, τις ζυμώσεις και φυσικά τις αποφάσεις, ολόκληρος ο λαός ανεβαίνει επίπεδο.

Ανεβαίνει τη σκάλα του πολιτισμού, του ανθρωπισμού, της οικονομικής προόδου και της ευφυΐας. Αντίθετα στις ελιτίστικες μειοψηφικές καταστάσεις δημιουργούνται δύο μεγάλες κοινωνικές τάξεις. Αυτή των ελιτιστών ολιγαρχών και αυτή της τεράστιας απρόσωπης λαϊκής μάζας οικονομικά εξαρτώμενων εξαθλιωμένων και ανασφαλών πολιτών, όπου η μόνη τους προτεραιότητα είναι το κυνήγι καταναλωτικών προτύπων που τους προβάλει η ολιγαρχία. 

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

πηγή

loading...

2 thoughts on “ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

  1. Kai ti ginetai otan i pleiopsifia einai lathos meta apo plysi engefalou?Kai pos mporei na yparksei dimokratia xoris ton sevasmo ton dikaiomaton tis meiopsifias?Stin defteri periptosi i pleiopsifeia katapiezei tin meiopsifeia afou tous ypoxreonei na akolouthoun nomous pou den theloun.

  2. ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ?

    ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ?????
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ…

    Πέμπτη 26 Οκτωβρίου​ 2017, 23.55 – 0:200,
    στο "KONTRA CHANNEL", στην εκπομπή "KONTRA 24", ο ​Πρόεδρος ​του Ε.ΠΑ.Μ., Δημήτρης Καζάκης, είναι καλεσμένος του δημοσιογράφου Αιμίλιου Λιάτσου.
    e-mail εκπομπής: [email protected]

    τηλ. εκπομπής : 210- 3489008
    KONTRA CHANNEL ​

    Σε επίγεια μετάδοση στην Αττική, μέσω Nova και OTE TV, και μέσω διαδικτύου στο http://live24.gr/webtv/kontrachannel/.

Comments are closed.