Ενστάσεις και από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο σχετικά με την αλλαγή φύλου

Επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου που προωθεί η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή, εξέφρασε η βουλευτής
Α’ Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση», στο Κανάλι της Βουλής.
«Θεωρώ ότι υπάρχει προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου και ότι τέτοια σχέδια νόμου θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση», είπε η κ. Γεννιά και πρόσθεσε ότι έχει πολλά ερωτήματα για τα οποία περιμένει απαντήσεις από την αρμόδια Επιτροπής της Βουλής και τον υπουργό Δικαιοσύνης.
«Ακόμη είναι σε εκκρεμότητα το θέμα της ηλικίας και για εμένα το 15οέτος είναι κόκκινη γραμμή» τόνισε η βουλευτής.
Πρόσθεσε ότι, ως εκπαιδευτικός, μπορεί να πει με βεβαιότητα, πως «το θέμα της προστασίας ενός 15χρονου διεμφυλικού παιδιού από το bullying στο σχολείο ή στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, δεν είναι θέμα αλλαγής ταυτότητας, αλλά θέμα Παιδείας, αλλαγής νοοτροπίας και σεβασμού στον συνάνθρωπο, την ανθρώπινη υπόσταση και γενικότερα τα ανθρώπινα δικαιώματα».
« Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε, bullying δε δέχονται μόνο τα διεμφυλικά παιδιά, αλλά και πολλά άλλα, για διαφορετικούς λόγους. Εδώ λοιπόν, έχει μεγάλη ευθύνη η Πολιτεία, που πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συμβουλευτικές δομές, αλλά και ο εκπαιδευτικός, ο οποίος πρέπει να σπάσει τα στεγανά μέσα στην τάξη και να αναδείξει αυτή την “ιδιαιτερότητα” σε κάτι όχι αρνητικό, αλλά σε κάτι που αξίζει σεβασμού», πρόσθεσε η βουλευτής.
Εξέφρασε δε τον φόβο μήπως αυτό το νομοσχέδιο λειτουργήσει ως μπούμερανγκ, λέγοντας ότι «εκεί που θέλουμε να αποτρέψουμε τα παιδιά από το βασανιστήριο που λέγεται χειρουργείο για την αλλαγή φύλου, τελικά τα σπρώχνουμε περισσότερο σε μία τέτοια απόφαση».
Πηγή: real.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΑΣΤΟ ΞΑΝΘΟΥΛΑ, ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΑΣ ΠΙΑ. ΟΛΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΩΡΑ ΟΛΟΙ ΔΙΝΕΤΕ ΤΟ Ο.Κ ΣΤΑ ΑΝΩΜΑΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ! ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΕΧΕΤΕ! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΕΧΕΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΚΕΦΑΛΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ. ΑΚΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΙΕΡΟΝΙΜΟΥ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΣ.... Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]