Φοιτητής ΑμεΑ που ξυλοκοπήθηκε: Στην ΑΣΟΕΕ επικρατεί ομερτά – Aποδέχονται την ομηρία

«Με κόλλησαν στον τοίχο, έχω αναπνευστική ανεπάρκεια τελευταίου σταδίου και δεν μπορούσα να μιλήσω» είπε ο φοιτητής

«Ομερτά κρυφού σχολειού» κατήγγειλε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ο φοιτητής και πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών με Κυστική Ίνωση που ξυλοκοπήθηκε στους χώρους του Πανεπιστημίου. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Δημήτρης Κοντοπίδης δήλωσε ότι απέστειλε στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μανώλη Γιακουμάκη e-mail για τον ξυλοδαρμό, στο οποίο ο κ. Γιακουμάκης απάντησε αμέσως, ζητώντας του συγγνώμη. Ωστόσο, όταν ρώτησε τον πρύτανη «αν επιτρέπεται να ξαναπάμε στην ΑΣΟΕΕ» εκείνος δεν απάντησε ποτέ, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Δεν θεωρώ ότι σε ένα ανοιχτό πανεπιστήμιο είναι δυνατόν να μας βγάζουν σηκωτούς» τόνισε ο φοιτητής και στη συνέχεια κατήγγειλε πως «στην πρυτανεία αποδέχονται ότι μια ομάδα είναι κυρίαρχη ακύρωσαν τις επόμενες εκδηλώσεις της παγκόσμιας ΜΚΟ AIESEC, επομένως έχουν παραδώσει το Πανεπιστήμιο σε ομάδα που ασκεί βία και επιβάλλει την ιδεολογία της… Aποδέχονται την ομηρία».

Ο Δημήτρης Κοντοπίδης είπε ότι είχε πάει στην ΑΣΟΕΕ καλεσμένος της AIESEC για να μιλήσει για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών με Κυστική Ίνωση. «Είχαν ξεκινήσει τα επεισόδια πριν μπω, μέσα είδα ένα παιδί που είχε ανοιχτή τη μύτη του είχαν χτυπηθεί δυο φοιτητές, η μια φοιτήτρια. Είδα ότι είχε ηρεμήσει η κατάσταση και μπήκα, πήρα το φυλλάδιο κατά της εκδήλωσης, το κοίταξα και το πέταξα και αυτό που το μοίραζαν θεώρησαν ότι ήταν προσβλητικό αυτό που έκανα. Με κόλλησαν στον τοίχο, έχω αναπνευστική ανεπάρκεια τελευταίου σταδίου και δεν μπορούσα να μιλήσω» είπε. «Στην αρχή ήταν δέκα άτομα, οι υπόλοιποι μαζεύτηκαν μετά, δεν μπορούσα να απαντήσω» ανέφερε ακόμα. 

loading...