Αλ. Τσίπρας για Ε.Ε.: Αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε

«Ψύχραιμο και αυστηρό το μήνυμα της Ε.Ε. προς την Τουρκία»

Αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης.

Σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής, έκανε γνωστό ότι αποφασίστηκε ο οδικός χάρτης και συμφωνήθηκε πως μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις.
Όπως είπε, ζήτησε η συζήτηση να διεξαχθεί και με την παρουσία του λαϊκού παράγοντα, και όχι κεκλεισμένων των θυρών, τονίζοντας ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει με τρόπο ανοιχτό, με τη συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών.
«Φιλοδοξία μας είναι να προχωρήσουμε σε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση διότι όλοι έχουν συνειδητοποιησει ότι αν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε» συνέχισε, λέγοντας πως «θα δούμε πώς και προς τα πού». Διαβεβαίωσε πάντως ότι η Ελλάδα θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει ψύχραιμο και αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι είναι φανερό πως υπάρχουν αποκλίσεις από τα προαπαιτούμενα προκειμένου να προχωρήσει η σύγκλιση και έκανε ιδιαίτερη μνεία στις καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο, στην αδυναμία επίλυσης του Κυπριακού και την απομάκρυνση από τη συνθήκη της Κοπεγχάγης.
«Αποφασίσαμε να είμαστε ψύχραιμοι και αυστηροί απέναντι στην Τουρκία» είπε.
Πάντως όπως σημείωσε «συνεχίζουμε να πιστεύουμε τη διατήρηση της ενταξιακής προοπτικής. Δίνουμε βάρος στη συνεργασία μας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών».
Γενικότερα για το προσφυγικό ανέφερε ότι συζητήθηκε στη Σύνοδο τόσο τη δυνατότητα ενίσχυσης των χωρών προέλευσης και όσο και η άμεση διαχείριση των προσφυγικών ροών.
Για το Brexit είπε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα αλλά η απόσταση είναι ακόμα μεγάλη. 

loading...

3 thoughts on “Αλ. Τσίπρας για Ε.Ε.: Αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε

  1. ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΗΛΙΘΕ ΠΡΟΔΟΤΗ.

    ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΣ ΕΣΥ, ΟΧΙ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ ΗΔΗ ΠΑΛΙΟ- ΑΛΗΤΗ!

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  2. παλι την ειπε την μαλακια του

Comments are closed.