ΙΕΡΗ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ – «Πες μας με στοιχεία για ποιους μητροπολίτες λες…»

Εξώδικο πρόσκληση στον τέως Υπουργό και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιωάννη Ραγκούση, αποφάσισε να στείλει η Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή
δηλώσεις του Υπουργού στο περιοδικό «Antivirus», λέγοντας ότι έχει συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι.

Μέσα από το εξώδικό, η Εκκλησία της Ελλάδος ζητά από από τον κ. Ραγκούση να καταθέσει εντός πέντε ημερών στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το εξώδικο «ο κ. Ραγκούσης θα υποστεί την ανάλογη δικαστική οδό».

Συγκεκριμένα ο κ. Ραγκούσης δήλωσε: «Για την Εκκλησία, είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι και αυτή πρέπει να βγει μπροστά σ΄αυτόν τον αγώνα. Υποστηρικτικά. Γιατί αν θέλει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται. Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας -σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες- οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου».

loading...

3 thoughts on “ΙΕΡΗ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ – «Πες μας με στοιχεία για ποιους μητροπολίτες λες…»

  1. ΠΟΙΟΣ ΜΩΡΕ ΝΑ ΠΕΙ? Ο ΕΒΡΑΙΟΣ?

Comments are closed.