ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ! Έτσι θα προφυλαχθούμε από τον καρκίνο

Κι όμως, αυτά είναι μερικά από τα «μυστικά» της υγείας και της μακροζωίας, σύμφωνα με το νέο βιβλίο ενός εκ των κορυφαίων ειδικών για τον καρκίνο στον κόσμο, του David Agus, ο οποίος
υποστηρίζει ότι μπορούμε να επιμηκύνουμε το προσδόκιμο της ζωής μας με μικρές και απλές αλλαγές στην καθημερινότητάς μας.

Ποιες είναι αυτές;

1) Γδυθείτε

Βγάλτε τα ρούχα σας και κοιτάξτε καλά το σώμα σας στον καθρέφτη. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε μικρές ανωμαλίες στο δέρμα σας ή αλλαγές που δεν είχατε προσέξει και που μπορεί να οφείλονται στον καρκίνο του δέρματος.

Και όσο πιο συχνά μπορείτε είναι καλό να κοιτάτε τα μαλλιά σας, τα νύχια σας και το εσωτερικό του στόματός σας.

2) Ζητήστε να μπει ένα τέλος στα σκάνερ στα αεροδρόμια

Σύμφωνα με τον γιατρό, αυτά τα μηχανήματα μπορεί να αποδειχθούν στο μέλλον πολύ επικίνδυνα για την υγείας μας αφού μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια έρευνα που να αποδεικνύει αν είναι ασφαλή.

3) Βγάλτε τα ψηλοτάκουνα

Τα άβολα παπούτσια προκαλούν φλεγμονές στα πόδια σας οι οποίες μπορεί να έχουν αντίκτυπο σε ολόκληρο το σύστημά σας αφού συνδέονται με ορισμένες από τις πιο ανησυχητικές εκφυλιστικές παθήσεις, όπως τα καρδιακά προβλήματα, το Alzheimer, τον καρκίνο, τα αυτοάνοσα νοσήματα, το διαβήτη και την επιταχυνόμενη γήρανση.

4) Ξυπνήστε με μια κούπα καφέ!

Η κατανάλωση καφέ ή τσαγιού το πρωί έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στην υγεία μας.

5) Να τρώτε την ίδια ώρα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσετε το στρες στο σώμα σας είναι να διατηρείτε ένα διατροφικό πρόγραμμα όλο τον χρόνο.

Αν δεν τρώτε όταν το σώμα σας περιμένει να φάτε -όπως έχει συνηθίσει- θα σαμποτάρει τις προσπάθειές σας να χάσετε ή να διατηρήσετε το βάρος σας.

6) Να κάνετε το εμβόλιο για τη γρίπη

Το να θωρακίζετε τον οργανισμό σας απέναντι στην γρίπη είναι πολύ σημαντικό.

Μόλις δυο εβδομάδες με γρίπη μπορεί να επιβαρύνουν ιδιαίτερα τον οργανισμό σας και να αυξήσουν τον κίνδυνο για παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό ή καρκίνο.

7) Σταθείτε όρθιοι

Υπάρχει μια στενή σχέση που αφορά στον χρόνο που περνάμε καθιστοί με την παχυσαρκία, τον διαβήτη και τον πρόωρο θάνατο. Και μη νομίζετε ότι μία ή δύο ώρες γυμναστικής έπειτα από μια ημέρα στο γραφείο ή τον καναπέ θα σας «σώσει»…

8) Σταματήστε να καμπουριάζετε
Το καμπούριασμα κάνει κακό στο λαιμό, στην πλάτη αλλά προκαλεί επίσης πονοκεφάλους, δυσκολία στην αναπνοή και νευρολογικά προβλήματα. Το πιλάτες μπορεί να βοηθήσει σε αυτές τις περιπτώσεις…

9) Πάρτε μια ασπιρίνη κάθε ημέρα

Πολλές σπουδαίες έρευνες έχουν επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η ασπιρίνη όχι μόνο μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών παθήσεων αλλά μπορεί ακόμη και να αποκρούσει πολλές άλλες ασθένειες.

Μάλιστα, μια ασπιρίνη την ημέρα φαίνεται ότι μειώνει σημαντικά το ρίσκο εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου όπως στους πνεύμονες και στον προστάτη.

10) Προτιμήστε παγωμένα φρούτα και λαχανικά

Μέχρι να φτάσουν τα φρούτα και τα λαχανικά που καταναλώνουμε στα σουπερμάρκετ, συνήθως έχουν χάσει πολλά από τα βασικά και θρεπτικά συστατικά τους.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε πραγματικά φρέσκα φρούτα, προτιμήστε τα κατεψυγμένα.

11) Αποφύγετε τις βιταμίνες

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι κατανάλωση βιταμινών συνδέεται με το ρίσκο εμφάνισης επικίνδυνων ασθενειών όπως ο καρκίνος.

12) Κάντε παιδιά

Αν έχετε παιδιά θα ζήσετε -πιθανότατα- περισσότερο γιατί το να μεγαλώνει κανείς ένα παιδί σημαίνει ότι πρέπει να μείνει υγιής σωματικά και ψυχικά για να αντεπεξέλθει στις όποιες απαιτήσεις.

13) Πιείτε ένα ποτήρι κρασί

Λίγο αλκοόλ, κυρίως κόκκινο κρασί, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Οι γυναίκες είναι καλό να μην πίνουν πάνω από ένα ποτήρι την ημέρα, ενώ οι άντρες πάνω από δύο, όπως αναφέρει το healthynews.

14) Χαμογελάστε

Το χαμόγελο βελτιώνει τη διάθεσή μας, απελευθερώνει ενδορφίνες και σεροτονίνη που αποτελούν φυσικά παυσίπονα.

loading...