Τροποποίηση Καιρού ..Πόσο ακόμη θέλετε για να πεισθείτε πως όντως μας ψεκάζουν;;

Όταν ο ΕΛΓΑ επισήμως το δέχεται, για την τροποποίηση του κακού μας ή του καλού μας (;) του καιρού, για το καλό μας, πόσο ακόμη να εθελοτυφλούμε;;;
..και αν το κάνει για το καλό μας η κοινή λογική λέει:
Πόσα χρήματα κατάβαλλουν, σε τυχόν αποζημιώσεις, από τις τυχόν χαλαζοπτώσεις;;
Θα στοιχίσουν λιγότερο από την δαπάνη των καθημερινών σχεδόν αεροπτήσεων που δήθεν γίνονται για το καλό μας;;;
Αν δεν μπορούμε να δούμε τα πιο απλά και καθημερινά (που πετάνε πάνω από το κεφάλι μας και τα θεωρούμε “προωθητικά αέρια”) πώς περιμένεις να έρθει η αντίδραση;;;
Όσο για τον συνδικαλισμό, αυτός υπήρξε κάπου, κάπως, κάποτε, προ μνημονίων…
Τώρα μας έμεινε μόνο το εργατικοκάπηλο ΠΑΜΕ, που σε όλες τις πιο σοβαρές συγκεντρώσεις κάνει περιφρούρηση, μην και μπουκάρουμε στην ΒΟΛΗ και στο ελληνικό(:::..) ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ.
Αν δεν αφήσουμε τον καναπέ και τα πληκτρολόγια, αν δεν τρέξουμε με μετάνοια και Πίστη, κάθε Κυριακή στις εκκλησιές, να γίνουμε ξανά ανθρώπινες, ηθικές και άξιες ομάδες, κάτω από την σκέπη του Ιησού Χριστού και της Παναγιάς μας,
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!
Αν δεν κάνουμε σημαία μας το σύνθημα :
“Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία” θα περάσουμε άλλα 400 χρόνια σκλάβιας….

Η Τροποποίηση Καιρού είναι ένας κλάδος της Εφαρμοσμένης Μετεωρολογίας που αναπτύχθηκε προκειμένου να ελέγξει τις καιρικές συνθήκες, προς όφελος των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Για παράδειγμα, ζητούμενα αποτελέσματα της Τροποποίησης Καιρού είναι η αύξηση της βροχής, η αύξηση του χιονιού, η καταστολή του χαλαζιού, η διάλυση της ομίχλης. Στην Ελλάδα, η Τροποποίηση Καιρού εφαρμόζεται με το Εθνικό Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας που είναι ένα πρόγραμμα καταστολής χαλαζιού. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό είναι η σπορά των καταιγιδοφόρων νεφών. Η σπορά των νεφών στο Ε.Π.Χ.Π. εκτελείται με την πυροδότηση φυσιγγίων Ιωδιούχου Αργύρου (ΑgI), από ειδικά εξοπλισμένα αεροσκάφη τύπου PIPER CEYENNE II.
Αλλαγή φυσιγγίων Agl (Ιωδιούχου Αργύρου) στο αεροσκάφος σποράς <<<

Τι επιτυγχάνεται με τη σπορά ;

Ένας χαλαζόκοκκος γενικά δημιουργείται, όταν υγρό νερό σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες (- 40 °C) παγοποιείται γύρω από πυρήνες παγοποίησης – έμβρυα χαλαζιού. Με τη σπορά των νεφών, επιδιώκεται ο εμπλουτισμός μιας καταιγίδας με πολλούς τεχνητούς πυρήνες παγοποίησης.
Όταν πολυάριθμοι τεχνητοί πυρήνες παγοποίησης εισάγονται μέσα σε μια καταιγίδα, ανταγωνίζονται με επιτυχία τους κατά πολύ λιγότερους φυσικούς πυρήνες (π.χ. γύρη, σκόνη, παγωμένες υδροσταγόνες), για το νερό της καταιγίδας που πρόκειται να παγοποιηθεί γύρω τους. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται μεν περισσότεροι αλλά, πολύ μικρότεροι χαλαζόκοκκοι και η ενδεχόμενη ζημία που προκαλούν κατά την πτώση τους στο έδαφος, αν βέβαια δεν προλάβουν να λιώσουν, είναι πολύ μικρότερη, από ό,τι αν δεν πραγματοποιούνταν σπορά.
Στο Ε.Π.Χ.Π. ως τεχνητοί πυρήνες έχουν επιλεγεί οι μικροκρύσταλλοι του ιωδιούχου αργύρου (ΑgI), οι οποίοι θεωρούνται άριστοι πυρήνες για το σχηματισμό χαλαζοκόκκων, καθώς έχουν κρυσταλλική δομή παρόμοια με αυτήν του φυσικού πάγου (εξαγωνικό κρυσταλλικό πλέγμα).
Aεροσκάφος σποράς τύπου PIPER CEYENNE II <<<


>>> Ιδανικό εξαγωνικό κρυσταλλικό πλέγμα
Παγοκρύσταλλος σχηματισμένος γύρω από ένα φυσικό ή τεχνητό πυρήνα-σχήμα εξαγωνικό <<<
Σχηματισμένος χαλαζόκοκκος <<<

Γενικά, στην Τροποποίηση καιρού έχουν αναπτυχθεί διάφορες μεθοδολογίες σποράς των νεφών με εναέρια μέσα, με σκοπό να γίνει η καλύτερη δυνατή διάχυση του υλικού σποράς στην καταιγίδα, ανάλογα με τον τύπο και τα χαρακτηριστικά της καταιγίδας, τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και το ανάγλυφο του εδάφους. Στο Ε.Π.Χ.Π. έχουν καθιερωθεί τρεις διαφορετικές μέθοδοι σποράς: η σπορά κορυφής (top seeding), η σπορά βάσης (base seeding) και η πλάγια διέλευση (side skim). Στην πλειονότητα των περιπτώσεων χρησιμοποιείται η σπορά κορυφής, αλλά όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν χρησιμοποιούνται και οι άλλες δύο μεθοδολογίες.

loading...

1 thought on “Τροποποίηση Καιρού ..Πόσο ακόμη θέλετε για να πεισθείτε πως όντως μας ψεκάζουν;;

  1. "Η σπορά των νεφών στο Ε.Π.Χ.Π. εκτελείται με την πυροδότηση φυσιγγίων Ιωδιούχου Αργύρου (ΑgI).."

    Μήπως αυτό φέρνει κάτι σε σκόνη από την Αφρική, που όλως τυχαίως τα τελευταία χρόνια παραέγινε ταξιδιάρα;;;…

Comments are closed.