Παρέμβαση της ομογένειας για Σούδα και ΑΟΖ

Μια από τις πιο ηχηρές και εύστοχες παρεμβάσεις της ελληνικής ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποίηση η οργάνωση American Hellenic Institute
(AHI):http://ahiworld.org/pdfs/2017-10-12AHILettertoPOTUS-PMTsiprasVisit.pdf

Οι ομογενείς κάνουν ευθεία αναφορά στην ανάγκη να υποστηριχτεί από την αμερικανική κυβέρνηση η ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) από την πλευρά της Ελλάδας και ζητούν την υποστήριξη της Ελλάδας στην προσπάθεια που κάνει για να εξέλθει από τη σφοδρή κρίση.
Επίσης, αναφέρονται παραθέτοντας σημαντικά στοιχεία στην εκτόξευση της στρατηγικής αξίας της ναυτικής βάσης της Σούδας στην Κρήτη για το αμερικανικό εθνικό συμφέρον και μάλιστα με δυσανάλογα χαμηλό οικονομικό κόστος. Μόνο για το 2016, στις εγκαταστάσεις της Σούδας φιλοξενήθηκαν 122 πλοία του αμερικανικού Ναυτικού. 7.041 αμερικανικά αεροσκάφη, καθώς επίσης και 21.802 άτομα – στελεχιακό δυναμικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Τον δε περασμένο Φεβρουάριο, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush επιδιορθώθηκε στη Σούδα και απέφυγε να επιστρέψει στο Νόρφολκ (Βιρτζίνια), με αποτέλεσμα να γλιτώσει ο Αμερικανός φορολογούμενος τεράστια ποσά που θα είχε διαφορετικά δαπανήσει.
Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί ότι παρά την οικονομική κρίση, οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας ανέρχονται στο 2,38% ως ποσοστό επί του ΑΕΠ τηρώντας και με το παραπάνω τη δέσμευση του 2% απέναντι στο ΝΑΤΟ κι ενώ η αμερικανική κυβέρνηση αγωνίζεται να πείσει τους συμμάχους των ΗΠΑ για έναν στόχο που η κυβέρνηση Τραμπ θεωρεί απόλυτα μετριοπαθή και ανεπαρκή.

http://ahiworld.org/

loading...

1 thought on “Παρέμβαση της ομογένειας για Σούδα και ΑΟΖ

  1. Οι ομογενείς το λένε, γιατί οι εδώ προδότες πολιτικοί το μόνο που σκέφτονται είναι να ξεπουλήσουν τη χώρα και να εξαυλώσουν τις περιουσίες των Ελλήνων.
    Πιο πρόθυμους λακέδες από τους συριζανελ δεν μπορούσαν να βρουν οι τοκογλυφοι των Βρυξελλών.

Comments are closed.