ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΒΑΛΛΕΙ ΩΣ «ΤΥΡΑΝΝΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΝ»...

ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΕΠΕΒΑΛΕ « ΕΜΠΑΡΓΚΟ» ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ


  

Ισχυρές αναταράξεις στις σχέσεις κυβέρνησης και Αγίου Όρους, με αντίκτυπο στον κόσμο των ορθοδόξων πιστών, προκάλεσε η ματαίωση της...
επίσημης επίσκεψης του κ. Αλέξη Τσίπρα στις Καρυές, την περασμένη Τετάρτη, όπου πλην των επαφών με την ηγεσία των αγιορειτών και την περιήγηση σε μοναστήρια επρόκειτο να συναντηθεί και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η Ιερά Κοινότητα, το ανώτατο διοικητικό όργανο του Αγίου Ορους, σε μια θυελλώδη συνεδρίασή της τη Δευτέρα, αποφάσισε να μην υποδεχθεί επισήμως, αποδίδοντας του τις τιμές που προβλέπει το αγιορείτικο τυπικό, τον πρωθυπουργό της χώρας, διαμηνύοντας στην κυβέρνηση ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να ταξιδέψει στον Αθω, αλλά ως ιδιώτης προσκυνητής!

Ο λόγος; Σύμφωνα με την άποψη που κυριάρχησε στη σύναξη, δεν μπορεί το Αγιον Ορος να αποδώσει τιμές σε έναν πρωθυπουργό που «έχει δηλώσει άθεος», ψηφίζει νόμους και εφαρμόζει πολιτικές που πλήττουν την Ορθοδοξία. 

Ωστόσο, δύο χρόνια πριν, τον Αύγουστο του 2014, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας είχε γίνει δεκτός με θέρμη –όχι με ιδιαίτερες τιμές, καθώς αυτές αποδίδονται μόνο στους πρωθυπουργούς και αρχηγούς κρατών– στις Καρυές, όπου μάλιστα είχε ζητήσει –και λάβει– την «ευλογία» των μοναχών να παραμείνει επί δεκαπέντε λεπτά μόνος του και να διαλογιστεί με την εικόνα της Παναγίας του «Αξιον Εστί», προστάτιδας του Αγίου Ορους.

Εκτοτε, πολλά άλλαξαν. Ο κ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός, η κυβέρνησή του άνοιξε μέτωπα με την Εκκλησία που δεν άρεσαν στην «Ιερή Δημοκρατία» και κυρίως στην πιο συντηρητική της πτέρυγα, με την άρνηση του πρωθυπουργού και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ορκιστούν στο ευαγγέλιο και ενώπιον του θεού ως υπουργοί, να εξαγριώνει τους σκληροπυρηνικούς ζηλωτές στις μονές, τις σκήτες και τα κελιά.

Το ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, με την ψήφο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης (πλην Ποταμιού), απάλλαξε από την καταβολή ΕΝΦΙΑ τα εκτός Ορους ακίνητα των μοναστηριών, φαίνεται ότι ουδόλως μέτρησε στην απόφασή τους να αρνηθούν την απόδοση τιμών και να ματαιώσουν, έτσι, την επίσκεψή του.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. ΤΙ ΤΑ ΘΕΣ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΑΛΕΞΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ ,ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΑΘΕΟΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΕ ΜΑΡΑΝΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δ.Καζάκης (Ε.ΠΑ.Μ.) : «Η μεγαλύτερη ΕΠΕΝΔΥΣΗ στην Ελλάδα του 2017 είναι να είσαι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ»
  https://www.youtube.com/watch?v=vvfa1F6VmnA

  Οι "Φιλελεύθεροι" της Γερμανίας που μπαίνουν στην κυβέρνηση συνασπισμού , είναι υπέρ της λύσης Σόιμπλε, διπλού νομίσματος για την Ελλάδα: Επιστροφής σε δραχμή αλλά υπό ειδικό καθεστώς όπου ισχύει το χρέος η εποπτεία, οι δεσμεύσεις οι υπογραφές των προηγούμενων υπό κατοχή κυβερνήσεων.

  Το AFD οι ακροδεξιοί, λένε αφήστε την Ελλάδα, μήν ασχολείστε πλέον με αυτήν.

  Ποιοί είναι πιό ακροδεξιοί δεν ξέρω.

  Τα κεφάλαια που εισρέουν καθαρά στην Γερμανία (αφού αφαιρεθούν αυτά που βγαίνουν) είναι ένα πολύ μεγάλο νούμερο ίσο με το 56% του ΑΕΠ της.

  Το εντυπωσιακό είναι ότι τα περισσότερα δέν είναι απο επενδύσεις. Τα λεφτά που μας δανείζουν , ανακεφαλαιοποιούν τις τράπεζές μας και μας φορτώνουν νέο χρέος, αυτά η κεντρική τους τράπεζα τα θεωρεί έσοδά τους. Απο την Ελλάδα και άλλες χώρες είναι τα πιο πολλά που βγάζουν οι Γερμανοί αυτή τη στιγμή.

  Σε ποιά τριτοκοσμική χώρα θα δινόντουσαν 14 κρατικά αεροδρόμια σε μια εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 28 χιλιάδες ευρώ!

  Αμέσως μετά παίρνει η Fra Port 1.4 δις δάνεια απο Ελληνικές τράπεζες με εγγύηση του Έλληνα φορολογούμενου.

  Η ζημιά είναι τόσο εξώφθαλμη ώστε τέτοια αποικιακή επένδυση δεν θα μπορούσε να καλυφθεί νομικά. Πώς την κάλυψαν; Με ένα νόμο του 1955 για την προστασία των ξένων επενδύσεων. Επι πλέον στην συζήτηση για το σύνταγμα του 1975 ο νόμος αυτός για το σύνολο του πολιτικού κόσμου χαρακτηριζόταν ως αποικιοκρατικός! Ο αποικιοκρατικός αυτός νόμος εφαρμόστηκε ειδικά για την Fra Port.

  Η πώληση ήταν στα προαπαιτούμενα, δηλαδή πουλήθηκαν εκβιαστικά. Το σύνολο της αντιπολίτευσης βέβαια τσιμουδιά, και μάλιστα το παρουσίαζαν ως αναγκαία επένδυση που θα βελτιώσει τις αερομεταφορές. Μας κάναν και χάρη βέβαια. Τώρα βγαίνουν και από πάνω και ζητούν ρήτρα.

  Επι πλέον η Fra Port είναι εκτός Ελληνικής δικαιοσύνης. Αν η εταιρεία δεν εφαρμόσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις θα φτιαχτεί ένα ουδέτερο διαιτητικό όργανο και η ελληνική δικαιοσύνη θα παραμείνει εκτός!

  Η δημοκρατία της ΕΕ πάνω απ όλα!

  Δε λειτουργούμε με την λογική, αλλά με τις φοβίες μας.!!!!!!!!!!!!
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΝ" ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. που να παη ο αθρησκος,αθεος βρωμιαρης,ψευτης,λοποδητης,αριστερος του κ@λου...οπου παη ο καταραμενος μαγαριζη τα παντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]