Δενδροπόταμος Θεσσαλονίκης . Άβατο εμπόρων ναρκωτικών κι άλλων συμμοριών .

Αδιανόητα πράγματα δίπλα ακριβώς  στη συμπρωτεύουσα . Ο Δενδροπόταμος είναι πλέον  η μεγαλύτερη αγορά ντρόγκας στη Θεσσαλονίκη . Η μετακόμιση κυκλωμάτων διακίνησης από την Αττική ¨μαζί με τους πελάτες τους ¨έχει εντείνει το πρόβλημα .
Πολύ σύντομα θα έχουμε ένοπλες συρράξεις μεταξύ αντίπαλων συμμοριών
Πέραν τούτου !
Ένα πρωτοφανές  μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων με παράλληλη διακίνηση ναρκωτικών από συμμορίες ρομά , λαμβάνει χώρα τις τελευταίες εβδομάδες  στο Δενδροπόταμο στη Θεσσαλονίκη . Το τοπικό Α.Τ και η υποδιεύθυνση ασφάλειας Θεσσαλονίκης… δεν μπόρεσαν και δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση σε μια περιοχή που τα 2/3 είναι Τσιγγάνοι και που οι  «φιτζίρα» (παραβατικοί Ρομά στη γλώσσα των ρομανί) , έχουν πλέον όπλα, οργανώθηκαν και είναι επικίνδυνοι.
Δεν είναι υπερβολή  αν πούμε ότι η αντίστοιχη κατάσταση στο Μενίδι και στην γύρω περιοχή , ωχριά μπροστά στην  δυναμική της ¨ εδώ ¨ κατάστασης .
Ο ρατσισμός  που  καταγράφεται  μεταξύ των φυλών  Ρομά και που εκεί είναι ποιο έντονος σε συνδυασμό με την δυσκολία  πρόσβαση των διωκτικών αρχών στις επικίνδυνες πλευρές των περιοχών αυτών ( μαχαλάδες ) , κάνει ποιο εκρηκτική την κατάσταση .
Η Εξάρθρωση δύο συμμοριών  το καλοκαίρι  που διακινούσαν ναρκωτικά , ( που είναι η κορυφή του παγόβουνου ) είχε σαν αποτέλεσμα  τις επόμενες  ,Ρομά  , να πετάξουν  καρέκλες και άλλα αντικείμενα, εναντίον περιπολικού που διερχόταν της περιοχής , αναγκάζοντάς το να αλλάξει πορεία.
Από το 2005 όταν οι τσιγγάνοι του Δενδροπόταμου για δύο ημερόνυχτα  διαδήλωναν  στο δρόμο εναντίον των εμπόρων ναρκωτικών της περιοχής τους , μέχρι σήμερα , η κατάσταση δεν έχει αλλάξει διόλου .
Το τοίχος της απομόνωσης που έχει επιβάλλει η κοινωνία της Θεσσαλονίκης στον Δενδροπόταμο  σε συνδυασμό με την φτώχεια, το ρατσισμός, την ανεργία, την κακή υγεία, τον αναλφαβητισμό, την εγκληματικότητα που εκλαμβάνετε ως δραστηριότητα για επιβίωση πλέον , και που ( όλα αυτά ) συνιστούν προεκτάσεις της ζωής των Ρομά και ιδιαίτερα των παιδιών τους , έχουν δημιουργήσει – και εκεί όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας  – το Σούπερ Μάρκετ ναρκωτικών της συμπρωτεύουσας  και έχουν μετατρέψει την περιοχή σε κέντρο διακίνησης ηρωίνης αλλά, και το μεγαλύτερο πέρασμα για τοξικομανείς.
Η διασύνδεση την ¨μητρόπολης αυτής¨ με ‘άλλα γκέτο  και αναδυόμενα άβατα όπως  , με τα δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και κλεπτών στη Νέα Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης , και τους μαχαλάδες σε , Υψώματα Διαβατών, Αγία Σοφία, Εύοσμο και τώρα τελευταία με το ¨μεταναστευτικό ρεύμα ¨ από Αττική , θα καταστήσει την περιοχή του Δενδροποτάμου σύντομα σε ¨μητρόπολη διακίνησης ναρκωτικών ¨ και στο μεγαλύτερο πέρασμα τοξικομανών στην ευρύτερη περιοχή  της Βόρειας Ελλάδα  Οι εγκληματικές ομάδες σε λίγο ια φοβούνται μόνο τον στρατό
Ίσως η λύση που δόθηκε στο Μενίδι , να είναι και εδώ η ενδεικνυόμενη .
Δράστε τώρα με διορατικότητα πριν είναι αργά στο κοντινό μέλλον . Δράστε κοινωνικά , πολιτισμικά μα πρωτίστως αστυνομικά
Κάντε κάτι , πριν θρηνήσουμε  κανένα παιδί από αδέσποτη σφαίρα ή από σύριγγα .
Το “ISIS” είναι εδώ και είναι , γέννημα θρέμμα μας  .
Στο θέμα θα επανέλθουμε !!
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
[email protected]

loading...