ΤΑ “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ” ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ “ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ” ΓΟΜΟΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ», «ΔΙΟΡΘΩΣΗ» Ή ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;

Γράφει ο Δημήτρης Πατέλης

Τείνει να γίνει κοινά αποδεκτό δόγμα στο λόγο που αρθρώνεται στα ΜΜΕ, στα αμφιθέατρα και τελευταία στη Βουλή η αντίληψη για την ύπαρξη πολλών και ρευστών ταυτοτήτων των ανθρώπων
Αυτό αφορά και το ίδιο το φύλο, που αντιμετωπίζεται πλέον σαν να εξαϋλώνεται.

Το φύλο λοιπόν χωρίζεται -βάσει των κηρύκων του παραπάνω δόγματος- σε τουλάχιστον πέντε διαφορετικούς παράγοντες:

1. σε αυτό που ορίζει και περιγράφει η βιολογία (γονότυπος και φαινότυπος),

2. σε αυτό που «κατασκευάζεται» κοινωνικά και συμβολικά,

3. σε αυτό που βιώνει το κάθε άτομο,

4. σε αυτό που επιθυμεί και

5. σε αυτό που καταχωρείται νομικά.

Ακόμα και αν δεχτούμε ότι ισχύουν αυτός ο επιμερισμός σε παράγοντες, κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να μας τεκμηριώσει επιστημονικά τα γενεσιουργά αίτιά τους, την ιεράρχησή τους, τα είδη και τα επίπεδα των αλληλεπιδράσεών μεταξύ τους αλλά και με άλλους παράγοντες.

Από αυτό το δόγμα, που στερείται παντελώς επιστημονικής και μεθοδολογικής βάσης, εμφορείται και το πρόσφατο σχέδιο νόµου «Νοµική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου – Εθνικός Μηχανισµός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώµατα του Παιδιού».

Προφανώς, από τον τίτλο ακόμα του νομοθετήματος φαίνεται η διάθεση να προβληθεί η «σπουδή του νομοθέτη» για φροντίδα προς το παιδί άρα και για τον παιδευτικό ρόλο της όλης θεσμικής παρέμβασης…

Το σχέδιο νόμου ορίζει τα εξής: «1. Ως ταυτότητα φύλου νοείται ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίο το ίδιο το πρόσωπο βιώνει το φύλο του, ανεξάρτητα από το φύλο που καταχωρίστηκε κατά τη γέννησή του με βάση τα βιολογικά του χαρακτηριστικά.

Η ταυτότητα φύλου περιλαμβάνει την προσωπική αίσθηση του σώματος, καθώς και την κοινωνική και εξωτερική έκφραση του φύλου, τα οποία αντιστοιχούν στη βούληση του προσώπου. Η προσωπική αίσθηση του σώματος μπορεί να συνδέεται και με αλλαγές που οφείλονται σε ιατρική αγωγή ή άλλες ιατρικές επιβιβάσεις που επιλέχθηκαν ελεύθερα.

2. Ως χαρακτηριστικά φύλου νοούνται τα χρωµοσωµικά, γονιδιακά και ανατοµικά χαρακτηριστικά του προσώπου, τα οποία συµπεριλαµβάνουν πρωτογενή χαρακτηριστικά, όπως τα αναπαραγωγικά όργανα, και δευτερογενή χαρακτηριστικά, όπως η µυϊκή µάζα, η ανάπτυξη στήθους ή τριχοφυΐας».

 Οι ορισμοί παρέχονται ως αυταπόδεικτοι και βάσει αυτών, το Άρθρο 3 εισάγει τη «Διόρθωση του καταχωρισµένου φύλου… σε περίπτωση ασυµφωνίας µεταξύ ταυτότητας φύλου και καταχωρισµένου φύλου… ώστε αυτό να αντιστοιχεί στη βούληση, στην προσωπική αίσθηση του σώµατος και στην εξωτερική του εικόνα»!

Μάλιστα, η «διόρθωση» μπορεί να γίνει από το 17ο έτος της ηλικίας του ατόμου, και να επαναληφθεί, να γίνει άλλη μια «διόρθωση»-επαναφορά «ταυτότητας φύλου» με έκδοση αντίστοιχης ληξιαρχικής πράξης… 

Και εδώ διαπιστώνουμε ότι η επιστημονική προσέγγιση, έχει παραχωρήσει τη θέση της σε εύκολες «θέσεις» και «τοποθετήσεις» του συρμού, χωρίς ερευνητικό-μεθοδολογικό έρμα… Γιατί συμβαίνει αυτό;

Απλή παρατήρηση της κλιμάκωσης της έκτασης, της έντασης και της συστηματικότητας αυτών των δράσεων θα πείσει και τον πιο δύσπιστο ότι πρόκειται για συντονισμένη εκστρατεία, η οποία συνδέεται με τη στρατηγική της παγκόσμιας κυριαρχίας της χρηματιστικής ολιγαρχίας με όρους νεοαποικιοκρατίας, αποδόμησης των εργασιακών σχέσεων, θέσεων και ρόλων, με τη μετάβαση στην «ελαστική» εργασία και την «απασχολησιμότητα», στη μαζική χρόνια ανεργία, την εξαθλίωση και την επιβολή όρων γενοκτονίας στην εργατική τάξη και το λαό.

Όσο αυξάνει η εξαθλίωση και ο εξανδραποδισμός του ανθρώπου απ’ το κεφάλαιο, όσο παραμένουν ανικανοποίητες θεμελιώδεις ανάγκες της προσωπικότητας και της οικογένειας, όσο ο βίος γίνεται αβίωτος και αναξιοπρεπής, τόσο πιο πολύ το κεφάλαιο, τα θεσμικά και εξωθεσμικά όργανά του σε εθνικό και διεθνικό επίπεδο προβάλλουν και προτάσσουν επίπλαστες ανάγκες και επιθυμίες, πρότυπα και δικαιώματα που συνδέονται με ρευστές μονήρεις ταυτότητες.

Έτσι επιτυγχάνεται συστηματική χειραγώγηση προσανατολισμών, προτύπων, συμπεριφορών (πολιτικών, καταναλωτικών, κ.ο.κ.) και μέσω της κατευθυνόμενης υπερδιόγκωσης της έμφυλης προβληματικής.

Κρατικοί και διακρατικοί μηχανισμοί (π.χ. Gender Equality in the Council of Europe, Standards and mechanisms, Gender Equality Commission (GEC)National Focal Points, Gender Equality Rapporteurs, European Committee for Social Cohesion, Human Dignity and Equality (CDDECS), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ΟΑΣΕ, η ΕΣΔΑ, Μ.Κ.Ο. κ.ο.κ.). επιβάλλουν δέσμη θεσμών, προδιαγραφών και προτύπων και εποπτεύουν τη συμμόρφωση με αυτά των κατά τόπους αρχών.

Αυτοί που εξαπολύουν πολέμους και διαπράττουν γενοκτονίες, επιβάλλουν και τα LGBTQ πρότυπα-ταυτότητες, κωδικοποιημένα με το δικό τους τρόπο και προς τα δικά τους συμφέροντα, ως εκ των ων ουκ άνευ στοιχεία «ριζοσπαστικότητας» και ελευθερίας…

Οι κατά συρροήν δολοφόνοι και ένοχοι γενοκτονιών και λοιπών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, καπηλεύονται τον πόνο αυτών των ανθρώπων, για να πουλήσουν ανέξοδη και τελικά διαλυτική «θεσμική» φιλανθρωπία και «δικαιωματισμό».

Χρηματοδοτούν και προβάλλουν «παρελάσεις υπερηφάνειας», «σπουδές φύλου», «έρευνες και ερευνητές», πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, ΜΜΕ κ.τ.λ. Παίζουν με την ευαισθησία, τον ανθρωπισμό και την κινηματική διάθεση ανθρώπων και τους χειραγωγούν προς όφελός τους κάτω απ’ τη δική τους σημαία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...

5 thoughts on “ΤΑ “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ” ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ “ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ” ΓΟΜΟΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

  1. Εάν γίνεται κριτική όσον αφορά την κατασκευή της ταυτότητας φύλου και νομοθεσιών των lgbt ενώ παράλληλα γίνεται λόγος για σεξουαλικές μειονότητες υπό την έννοια πως περιγράφονται και συνδυαστικά αναγνωρίζονται τροποντινά ως καταπιεζόμενες όπως αναφέρεται στο άρθρο, ανατρέπονται και αυτοαναιρούνται όλα τα καλά σκεπτικά μέρη κάποιας μελέτης ή κριτικής. Οι lgbt το πρώτο που επιδίωξαν, ή αυτό που επιδίωξε ο πολιτιστικός μαρξισμός και ο προγενέστερος φεμινισμός γι΄αυτούς-ες, που αξιώνουν μέσα υποβοήθησης – που πολιτιστικά γενικότερα κάτι τέτοιο είναι αντιαμφιγονικό και αντιπατριαρχικό – ήταν η κρατική αναγνώριση ως πολιτιστική μειονότητα βάσει ισότητας.

  2. ΕΧΕΤΕ ΠΟΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ,Η ΝΑ ΠΡΟΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΒΡΑΙΟΣ,ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ,ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΝΗΣΤΗΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΟ??

    ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΒΡΑΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΣΒΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ,ΟΧΙ ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΟ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΟΥ 0.01% ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΤΡΕΧΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΙΛΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΕΒΓΑΖΑΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ,ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΟΧΙ ΤΡΙΤΟ ΦΥΛΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΚΑΤΟ ΤΡΙΤΟ..

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ,ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΠΛΕΟΝ,ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΛΛΑ,ΕΧΕΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙ ΔΟΛΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ/Π ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΠΕΣΑΝ ΣΑΝ ΑΚΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΘΕΣΗ ΚΛΕΙΔΙ..

    ΠΑΙΔΕΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ,ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΑΞΙΕΣ,ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΟΡΘΙΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΞΕΚΟΛΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΛΕΞΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΜΑ Η ΜΠΑΜΠΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΑΚΑ ΜΑΛΑΚΑ…

    ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΖΗΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙ’ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ..

    Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ,Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ,ΧΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ DNA ΤΟΥ,ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΕΜΑ..

    ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ,ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΟΛΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΟΙΜΙΣΑΝ…

    ΕΚΑΝΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΙΞΕ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΡΙΞΕΙ,ΠΕΡΑΣΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΤΗΝ,ΕΧΕΙ ΑΣΤΡΙΚΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ..!!! ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΙΩΣΑΤΕ..!!!!

  3. Περί συνθηματολογίας και διεκδικήσεων.

    Από συγκέντρωση των lgbt σε συγκέντρωση στο σύνταγμα με κυρίαρχα συνθήματα κατά της πατριαρχίας: https://www.thepressroom.gr/sites/default/files/2017/Mar/user865/s1_4.jpg

    Το ίδιο σχεδόν σύνθημα από φεμινίστριες που έχουν συνενωθεί με τους lgbt σε από κοινού δικαιωματισμό: https://www.altsantiri.gr/wp-content/uploads/2017/03/5873c8d49cd120fc77dfe0310c6fa6d4.jpg

    Η γενική γραμματεία ισότητας αναφέρεται σε φύλα, εννοώντας σαφώς άνω των δύο, και όχι σε Άρρεν και Θήλυ: http://www.topontiki.gr/sites/default/files/article/2017-03/gg_2.jpg

  4. Κάποιο ουσιαστικότερο σχόλιο έχεις να κάνεις Gianni Pateraki;

  5. ΓΥΦΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗΣ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ Η ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΤΕ 3/16?

Comments are closed.