Τι ήταν το Βυζάντιο – Εισαγωγή στη Βυζαντινή Ιστορία

Μια προσπάθεια για «μαθήματα ιστορίας» για την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, μια συνοπτική παρουσίαση της ιστορίας και των χαρακτηριστικών της.

https://www.youtube.com/watch?v=wVLQ1r4IBII

loading...

3 thoughts on “Τι ήταν το Βυζάντιο – Εισαγωγή στη Βυζαντινή Ιστορία

  1. ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΞΕΝΟΦΕΡΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ ISIS ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ.
    Η ΣΚΥΘΟΠΟΛΙΣ (ΠΟΛΗ BETH-SHEAN TOY ΙΣΡΑΗΛ), ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.

  2. Στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (που το 1580 ονομάστηκε "Βυζάντιο" από τον Wolf), κατοικούσαν Ρωμαίοι, Ιουδαίοι, Λατίνοι, Βούλγαροι, Σλάβοι, Θράκες, Παφλαγόνες,
    Γότθοι, Αρμένιοι, Ιλλυριοί, Ίσαυροι, Φρύγες, Γαλάτες, Καππαδόκες, Σκύθες, Άβαντες,
    Άραβες, και δεκάδες άλλοι λαοί.
    Μεταξύ αυτών και ελληνικής καταγωγής μειονότητα, η οποία αφομοιώθηκε σύντομα.

    Σχεδόν
    κανένας από τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου δεν υπήρξε Έλληνας, δεν καταγόταν δηλαδή από περιοχή με αμιγή ελληνικό πληθυσμό (και η
    καταγωγή μερικών εξ αυτών που θεωρούνται "Έλληνες", είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμη).

    Μέχρι και Τούρκος, από την Χαζαρία, έγινε αυτοκράτορας !
    Είναι ο Λέοντας ο Δ΄ (775-780).

    Μόνο η Αυτοκράτειρα Ειρήνη η Αθηναία (780-782) είχε μεν ελληνική καταγωγή, αλλά όχι ελληνική παιδεία. Υπήρξε σύζυγος του Λέοντα Δ',
    και δολοφόνησε, ή κατ' άλλους τύφλωσε, τον γιό της.

    Το μόνο ελληνικό ήταν η ελληνική γλώσσα ("ελληνιστική" καλύτερα), επειδή ήταν η "διεθνής" της εποχής, κάτι σαν την αγγλική. Η ελληνική ήταν μεν η επίσημη γλώσσα, αλλά οι περισσότεροι κάτοικοι την αγνοούσαν και μιλούσαν την γλώσσα της καταγωγής τους. Ακόμα και αυτοκράτορες αγνοούσαν την ελληνική, όπως ο Μ. Κωνσταντίνος.

    Σε ιστορικά βιβλία σλαυικών λαών, το Βυζάντιο αποκαλείται
    "σλαυικό", με το επιχείρημα ότι οι Σλαύοι ήταν η πλειονότητα των κατοίκων του Βυζαντίου. Ακόμα και οι Αρμένιοι διεκδικούν το Βυζάντιο, επειδή οι περισσότεροι αυτοκράτορες ήταν αρμενικής καταγωγής.

    Αυτή είναι η αλήθεια.
    Το Βυζάντιο δεν ήταν ελληνικό, ούτε σλαυικό, ούτε αρμενικό.
    Το Βυζάντιο ανήκε στους λαούς που το κατοικούσαν.

  3. ISTORIA ME IKONES DIHOS IPOTITLUS DEN SIMENI ISTORIA! ALA UTE KI ESIS TIN XERETE SOSTA!!!!!!!!!!! I IKONES <> PU PARUSIASATE ANIKUN STIN EVREOMASONIKI MITHOLOGIA!!!!!!! EKTOS TON K.IMON IISU HRISTO!!!! TA ALA OLA INE MITHOS GIA MIKRUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.