ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ! Στο αρχείο οι καταγγελίες για το «πόθεν έσχες» της Μαρέβα

Δεν ήταν υπόχρεη κατάθεσης κοινής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, το διάστημα που ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της, Κυριάκο Μητσοτάκη

Δεν ήταν υπόχρεη κατάθεσης κοινής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, το διάστημα που ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, έπειτα από πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση και αποφάσισε να θέσει στο αρχείο την σχετική δικογραφία που είχε σχηματιστεί για την υπόθεση.

Αντίθετα, η έρευνα συνεχίζεται από τους οικονομικούς εισαγγελείς για τον τρόπο απόκτησης διαμερίσματος στο Παρίσι από την σύζυγο του κ. Μητσοτάκη.
Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τη Δικαιοσύνη από τον περασμένο Φεβρουάριο, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Με την αναφορά του ο Κώστας Βαξεβάνης στρεφόταν τόσο κατά της κυρίας Γκραμπόφσκι όσο και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητώντας να ερευνηθεί εάν νόμιμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν περιέλαβε στην προσωπική-ατομική δήλωση πόθεν έσχες και περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του Μαρέβα.

Ακόμη, ο Βαξεβάνης ζητούσε από τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες η κυρία Γκραμπόφσκι είχε αγοράσει το ακίνητο στο Παρίσι.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε την αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία και διερεύνησε τις καταγγελίες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως η σχετική δικογραφία θα πρέπει να τεθεί στο αρχείο, με το σκεπτικό ότι η κυρία Γκραμπόφσκι δεν είχε υποχρέωση να καταθέτει κοινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης με τον σύζυγό της, την περίοδο που βρισκόντουσαν σε διάσταση.

Να σημειωθεί τέλος ότι τον κ. Μητσοτάκη ερεύνησε η Βουλή, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αποφανθεί, σύμφωνα με το νόμο για το «πόθεν έσχες».

Η έρευνα αυτή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πολιτικοί δεν έχουν υποχρέωση να συμπεριλαμβάνουν στη δήλωση πόθεν έσχες τον ή την εν διαστάσει σύζυγό τους, για όσο διάστημα διαρκεί η διάσταση.

ΠΗΓΗ

loading...

2 thoughts on “ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ! Στο αρχείο οι καταγγελίες για το «πόθεν έσχες» της Μαρέβα

  1. Ελάτε τώρα, ασχοληθείτε με σοβαρά πράγματα που αντιμετωπίζουμε τώρα σαν χώρα και σαν πολίτες , με τον Μπαξεβάνη βρήκατε να ασχοληθείτε ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ , εντολές ο άνθρωπος εκτελεί , για το ψωμάκι του ρε γαμώτο

  2. Ρε εδω Τον πιασανε χωρις παραστατικα για 150,000 ευρω δωρα της SIEMENSκαι δεν εγινε τιποτα.

    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ!!!!!!!!!

Comments are closed.