Στην πραγματικότητα οι εκάστοτε κατά τόπους θύτες-εξουσιαστές κατασκεύασαν τους θεούς τους και κρύφτηκαν πίσω από θεούς εργαλεία-ασπίδες των εξουσιών τους.

Η άγνοια, η αθωότητα και ο φόβος των πολλών, η γνώση, η πανουργία και η δίψα για εξουσία και πλούτη των λίγων, χώρισαν τις κοινωνίες σε θύματα, εξουσιαζόμενους, θρησκευόμενους, πιστούς και ‘ποίμνια’ από τη μια μεριά και σε
θύτες, σκοταδιστικά και εξουσιαστικά ιερατεία, από την άλλη. Μάλιστα οι υποτιθέμενες ‘θρησκείες της αγάπης’ χώρισαν, με τον μισογυνισμό[2] τους, τον άνδρα από την γυναίκα για την διασφάλιση της πατριαρχικής ατομικής ιδιοκτησίας και εξουσίας.
Βέβαια η πρόοδος και ο πολιτισμός έφεραν περισσότερη γνώση και στα θύματα, αλλά η χειραγώγηση των επιστημών[3] και της εκπαίδευσης και ο έλεγχος της πληροφορίας δεν άλλαξε ουσιαστικά τη σχέση μεταξύ θυμάτων και θυτών, γιατί αυτοί, ως καλά οργανωμένες εξουσίες, κατάφεραν αφενός να χειραγωγήσουν τα μυαλά των πολλών και αφ’ ετέρου να κάνουν πιο αφηρημένους τους θεούς αποδίδοντάς τους φανταστικές, μεταφυσικές και υπερφυσικές ιδιότητες και ρόλους διαμεσολαβητή μεταξύ κοινωνίας και εξουσίας. Στην πραγματικότητα οι εκάστοτε κατά τόπους θύτες-εξουσιαστές κατασκεύασαν τους θεούς τους και κρύφτηκαν πίσω από θεούς εργαλεία-ασπίδες των εξουσιών τους. Τα θύματα, οι κοινωνίες, υποτάχτηκαν βίαια στις αντίστοιχες κρατικές θρησκείες συμπληρώματα των εξουσιαστικών ιδεολογιών και μαντρώθηκαν στις άρτια οργανωμένες μυστηριακές εκκλησιαστικές τελετουργίες, στις εξουσιαστικές καρικατούρες της αμεσοδημοκρατικής Εκκλησίας του Δήμου, με μεταχρονολογημένες Υποσχετικές για μια καλύτερη, ξεκούραστη και αιώνια μετά θάνατον ζωή στον ανύπαρκτο παράδεισο που τάχα προσφέρει όλες τις απολαύσεις, από μέλι, γάλα και ατζέμ πιλάφι μέχρι και ουρί για τους σεξουαλικά πεινασμένους άντρες, όσες ακριβώς τα σκοταδιστικά και τα εξουσιαστικά ιερατεία τους στέρησαν στην μια και μοναδική λεηλατημένη ζωή τους.

georgios stavroulakis

loading...

18 thoughts on “Στην πραγματικότητα οι εκάστοτε κατά τόπους θύτες-εξουσιαστές κατασκεύασαν τους θεούς τους και κρύφτηκαν πίσω από θεούς εργαλεία-ασπίδες των εξουσιών τους.

  1. ***************************************
    Απάντηση στον αρθρογράφο:
    1) Παίρνω ως παράδειγμα την Ορθοδοξία.
    α) Ποιαν εξουσία ασκεί στους πολίτες;
    Η Ορθοδοξία δεν φορολογεί τους πολίτες, αλλά η πολιτική εξουσία. Επομένως ποιαν εξουσία ασκεί η Ορθοδοξία πάνω στους πολίτες; Μήπως αυτά που λες είναι παραμύθια;

    β) Η Ορθοδοξία δεν τιμωρεί τους πολίτες για τα παρανομίες και εγκλήματα. Τις ανομίες τις τιμωρεί η δικαστική εξουσία. Επομένως ποιαν εξουσία ασκεί η Ορθοδοξία πάνω στους πολίτες; Μήπως αυτά που λες είναι παραμύθια;

    γ) Η Ορθοδοξία δεν αναγκάζει κανένα πολίτη να την ακολουθήσει και να πιστεύσει σ' αυτήν. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ή να μην πιστεύει. Επομένως ποιαν εξουσία ασκεί η Ορθοδοξία πάνω στους πολίτες; Μήπως αυτά που λες είναι παραμύθια;

    2) Παρακαλώ εσένα, αρθρογράφε, να καταρρίψεις τα ανωτέρω ως αναληθή, έτσι ώστε να πεισθώ κι εγώ ότι η Ορθοδοξία είναι σκοταδιστική και ασκεί εξουσία πάνω στους πολίτες.
    Περιμένω.
    *****************************************

  2. Ο Χριστός είπε:
    ''Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω
    τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω μοι''
    (Μάρκ. η' 34)

    Δηλαδή ο Χριστός δεν υποχρεώνει κανέναν να τον ακολουθήσει. Αφήνει ελεύθερον τον άνθρωπο να κάνει τις επιλογές του.

    Πού, λοιπόν, βλέπει ''σκοταδισμό'' ο αρθρογράφος;;;

  3. Στο δημοσίευμα διάβασα κάτι για μισογυνισμό.
    Η Ορθοδοξία τίμησε τόσο πολύ τι γυναίκα ώστε την ανέβασε στα ουράνια.
    Δες την Υπεραγία Θεοτόκο.

  4. Το παραπάνω άρθρο είναι αντιγραφή από το βιβλίο του κ. Κώστα Λάμπου ,έτσι για την ιστορία .
    Και για τους ανώνυμους ας διαβάσουν το βιβλίο των βιβλίων τους να δουν που βασίστηκε ο Μεσαίωνας με τα αμέτρητα θύματα και το πισωγίρησμα της ιστορίας
    Ματθαίος 3: 10, 12 (φωτιά), 7: 6 «Μη δώτε το άγιον τοις κυσί μηδέ βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αυτούς εν τοις ποσίν αυτών και στραφέντες ρήξωσιν υμάς.», 8: 22, 10: 21, 32-38, 12: 30, 13: 30, 40 (φωτιά), 15: 13, 18: 34-35 (βασανιστήρια), 21: 44, 22: 7, 25: 29-30, .Λουκάς 3: 9, 17, 11: 23 «ο μη ων μετ’ εμού κατ’ εμού εστι, και ο μη συνάγων μετ’ εμού σκορπίζει.»)., 12: 47-53 (48 ξυλοδαρμός), 14: 23 («ανάγκασον εισελθείν», το «cogito intrare» του Ιερού Αυγουστίνου), 26, 17: 34, 19: 27 («πλήν τους εχθ- ρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου.», 22: 36-38, 49-50, Ιωάννης 12: 48, 15: 6, («εάν μη τις μείνη εν εμοί, εβλήθη έξω ως το κλήμα και εξηράνθη, και συνάγουσιν αυτά καί εις το πυρ βάλλουσι, και καίεται.»), κλπ.

  5. Γραμματεία
    Βίβλος, Δευτεροκανονικά Βιβλία, Ιερά Παράδοσις, Σύνοδοι, Δογματικές, Κατηχήσεις, Νομοκάνονα, Πηδάλια, Βίοι Αγίων, κλπ., δεν περιέχουν τίποτα το βα- ρύγδουπο αλλά περιέχουν ένα τεράστιο πλήθος από:
    1) Πρωτότυπες Ανοησίες
    2) Απίθανες Βλακείες
    3) Αμέτρητες Κραυγαλέες Αντιφάσεις
    4) Εσφαλμένα Επιχειρήματα
    5) Τρελές Ασυναρτησίες
    6) Σχιζοειδείς και Ανήκουστους Παραλογισμούς
    7) Αδιανόητες Θηριωδίες
    8) Τρομακτικές Κακίες
    9) Τετριμμένες Κοινοτυπίες Κοινοτοπίες
    10) Καταστροφικές ή Ανήθικες Παραινέσεις
    11) Επιστημονικά Λάθη
    12) Μαθηματικά Λάθη
    13) Ασύστολα Ψεύδη
    14) Σκόπιμες Στρεψοδικίες
    15) Αόριστες και επικύνδινες Γενικολογίες
    16) Βλακώδη Παραμύθια

  6. 30) Απομονωτισμός
    31) Αντικοινωνικότης
    32) Συμπλεγματισμός
    33) Πόνος
    34) Θλίψη
    35) Φόνος
    36) Καταστροφή
    37) Αθλιότητα
    38) Απαξία
    39) Βασανιστήρια
    40) Βία
    41) Θάνατος
    42) Εξοντωτικοί Νόμοι
    43) Αγραμματοσύνη
    44) Αντιεπιστημονικότης
    45) Κατάπτωση των Τεχνών
    46) Απόρριψη της Φιλοσοφίας
    47) Οπισθοδρόμηση
    48) Καταρράκωση της Προσωπικότητας
    49) Νηστεία
    50) Βρωμιά
    51) Απλυσιά
    52) Αρρώστια
    53) Ευχέλαια
    54) Παραλήρημα
    55) Μισαλλοδοξία
    56) Κατήφεια
    57) Δυστυχία
    58) Εκμετάλλευση
    59) Αιρέσεις Διχοστασίες και Σχίσματα
    60) Σφαγές
    61) Εξοστρακισμός
    62) Απόλυτος ρατσισμός
    63) Αφορισμός
    64) Ανάθεμα
    65) Καταναγκασμός
    66) Εκφοβισμός
    67) Παραλογισμός
    68) Κλπ, κλπ, κλπ….

  7. Γ) Ιστορία
    Στα μέρη όπου επικράτησε ο Χριστιανισμός και εδραιώθηκε σύμφωνα με
    τις βασικές αρχές του (βιβλικές, πατερικές, των συνόδων, κλπ.) και αποφάσεις του συνέβησαν:
    1) Καταστροφές πάντων των τοπικών ή οικουμενικών πολιτισμικών στοιχείων. Ήταν το μεγαλύτερο δυστύχημα κατά της γνώσεως, της ιστορίας, και του πο- λιτισμού του ανθρώπου! Έχομε ολοκληρωτική εξάλειψη πλήθους πολιτισμών όπως: Ελληνικός, Ελληνο-Αλεξανδρινός, Ελληνο-Ρωμαϊκός, των Σαξόνων, των Σκανδιναβών, των Μάγια, του Μεξικού, του Περού, κλπ.
    2) Καταστροφές πολλών κοινωφελών έργων και ιδρυμάτων: νοσοκομείων, ασκ- ληπιείων, βιβλιοθηκών, γυμναστηρίων, λουτρών, ναών, σταδίων, των βιβλίων, πασών αρχιτεκτονημάτων και κτηρίων, των έργων τέχνης, κλπ.
    3) Εξάλειψη τοπικών ηθών και εθίμων, γραμμάτων, τεχνών, αθλητισμού, αγώ- νων, κλπ, (Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής, Αμερικής, Ειρηνικού Ωκεα- νού, κλπ.).
    – 30 –

  8. Οι αιρέσεις ήταν ο φόβος και τρόμος διά τον Χριστιανισμό. Διά τούτο, εκτός από τα αναθέματα και τους αφορισμούς, οι ορθόδοξοι εξαπέλυσαν τρομακτι- κούς αιματηρούς και καταστροφικούς διωγμούς εναντίον τους. Κάθε διαφω- νία ή ελαφρά παρέκκλιση εθεωρείτο αίρεση και εδιώκετο πάση θυσία.
    5) Κατάργηση και αναθεματισμός, των μαθηματικών, της αστρονομίας, της ιατ- ρικής, των επιστημών, των γραμμάτων, του θεάτρου, των τεχνών, της φιλοσο- φίας, κλπ.
    6) Η χριστιανική θεολογία και δογματική είχε σαν αποτελέσματα και τα εξής: Γενοκτονίες, θρησκευτικοί και μη θρησκευτικοί πόλεμοι, σταυροφορίες, ιερές εξετάσεις, πρωτοφανείς εξοντωτικοί νόμοι, εξολόθρευση των αιρετικών, αφάνταστα βασανιστήρια, εκατομμύρια αθώων θυμάτων, όλο το κακό συνα- πάντημα, αμορφωσιά, συμφορά, βία, μεσαίωνας, κλπ, με τρομακτικές διαχρο- νικές συνέπειες για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
    Δ) Κοινωνικότητα και Ψυχολογία
    Στα μέρη όπου επικράτησε ο Χριστιανισμός έκανε τα πάντα μαντάρα. Τα
    πράγματα έγιναν τρισχειρότερα από ότι ήταν πριν! Από την χριστιανική θεολο- γία, γραμματεία και δογματική κατά εποχές και κατά τόπους προέκυψαν:
    1) Άνευ Προηγουμένου Δεισιδαιμονία
    2) Σατανολογία
    3) Δαιμονολογία
    4) Διαβολικά τάγματα
    5) Προστάτες άγγελοι
    6) Αγγελικά τάγματα
    7) Εξορκισμοί
    8) Αγιασμοί
    9) Εσχατολογία
    10) Φόβος
    11) Τρόμος
    12) Αναχωρητισμός
    13) Ερημιτισμός
    14) Στηλιτισμός
    15) Μοναχισμός
    16) Ενίοτε Ευνουχισμός
    17) Αντισεξουαλισμός
    18) Αντιερωτισμός
    19) Παρθενία
    20) Μισογυνισμός
    21) Αγαμία
    22) Ανωμαλία
    23) Παιδεραστία
    24) Μυστικά Όργια
    25) Εμμονή αμαρτίας
    26) Μυστικοκοπάθεια
    27) Νεύρωση
    28) Καχυποψία
    29) Ενοχή

  9. Ο πατερσκης εγινε στσυρουλακης στο νεοπαγσνιστικο ξυπνηστε
    Ζωαααα

  10. *****************************************
    Κατάλαβα. Τρως αμάσητα ό,τι σου δίνουν.
    Ιδού η απόδειξη:
    1) Π.χ. αυτό που αναφέρεις ''πλήν τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου'', το ερεύνησες;;;;
    Είναι αυτή εντολή του Χριστού;;;

    Αν ερευνούσες και δεν έτρωγες αμάσητη την τροφή θα μάθαινες την αλήθεια:

    Αυτά τα λόγια
    τα αντλεί από π α ρ α β ο λ ή του Ιησού για ένα βασιλιά,
    δηλαδή από π λ α σ τ ή ιστορία, που διηγήθηκε ο Χριστός.

    12 Εἶπε λοιπόν, «Κάποιος ἀπὸ εὐγενῆ καταγωγὴν ἐπῆγε σὲ μακρυνὴ χῶρα διὰ νὰ λάβῃ διὰ τὸν ἑαυτόν του βασιλικὴν ἐξουσίαν καὶ ὕστερα νὰ ἐπιστρέψῃ.
    13 Ἀφοῦ ἐκάλεσε δέκα δούλους του, τοὺς ἔδωκε δέκα ἑκατοντάδραχμα καὶ τοὺς εἶπε, «Ἐμπορευθῆτε μὲ αὐτὰ ἕως ὅτου ἐπιστρέψω».
    14 Ἀλλ’ οἱ συμπολῖται του τὸν ἐμισοῦσαν καὶ ἔστειλαν πίσω του πρεσβείαν λέγοντες, «Δὲν θέλομεν νὰ γίνῃ αὐτὸς βασιλεύς μας».
    15 Ὅταν ἐπανῆλθε, ἀφοῦ ἔλαβε τὴν βασιλικὴν ἐξουσίαν, εἶπε νὰ κληθοῦν οἱ δοῦλοι ἐκεῖνοι ποὺ τοὺς εἶχε δώσει τὰ χρήματα, διὰ νὰ μάθῃ τί εἶχε κερδήσει ὁ καθένας.
    16 Ὁ πρῶτος ἦλθε καὶ εἶπε, «Κύριε, τὸ ἑκατοντάδραχμό σου ἔφερε ἄλλα δέκα ἑκατοντάδραχμα».
    17 Ὁ κύριός του τοῦ εἶπε, «Εὖγε, δοῦλε καλέ, εἰς ἐλάχιστα ἐφάνηκες ἔμπιστος, πάρε ἐξουσίαν ἐπάνω σὲ δέκα πόλεις».
    18 Καὶ ἦλθε καὶ ὁ δεύτερος καὶ εἶπε, «Τὸ ἑκατοντάδραχμό σου, Κύριε, ἔκανε ἄλλα πέντε ἑκατοντάδραχμα».
    19 Εἶπε δὲ εἰς τοῦτον, «Καὶ σὺ ἔχε ἐξουσίαν ἐπάνω σὲ πέντε πόλεις».
    20 Ἦλθε καὶ ἄλλος δοῦλος καὶ εἶπε, «Κύριε, νά τὸ ἑκατοντάδραχμό σου, τὸ ὁποῖον εἶχα φυλάξει σ’ ἕνα μαντῆλι.
    21 Διότι σὲ ἐφοβόμουνα, ἐπειδὴ εἶσαι ἄνθρωπος αὐστηρός· παίρνεις ἐκεῖνο ποὺ δὲν ἔβαλες ἐσὺ καὶ θερίζεις ἐκεῖνο ποὺ δὲν ἔσπειρες».
    22 Ὁ κύριός του τοῦ λέγει, «Πονηρὲ δοῦλε, ἀπὸ τὰ λόγια τοῦ στόματός σου θὰ σὲ κρίνω. Ἤξερες ὅτι εἶμαι ἄνθρωπος αὐστηρός, καὶ παίρνω ἐκεῖνο ποὺ δὲν ἔβαλα καὶ θερίζω ἐκεῖνο ποὺ δὲν ἔσπειρα.
    23 Γιατὶ λοιπὸν δὲν ἔβαλες τὸ χρῆμα μου εἰς τὴν τράπεζαν, καὶ ὅταν ἐπέστρεφα, θὰ τὸ εἰσέπραττα μαζὶ μὲ τόκον;».
    24 Καὶ εἰς τοὺς παρευρισκομένους εἶπε, «Πάρτε ἀπὸ αὐτὸν τὸ ἑκατοντάδραχμο καὶ δῶστέ το σ’ ἐκεῖνον ποὺ ἔχει τὰ δέκα ἑκατοντάδραχμα».
    25 Αὐτοὶ τοῦ εἶπαν, «Κύριε, ἔχει δέκα ἑκατοντάδραχμα».
    26 «Σᾶς λέγω, ὅτι εἰς τὸν καθένα ποὺ ἔχει, θὰ δοθοῦν καὶ ἄλλα, ἀπὸ ἐκεῖνον ὅμως ποὺ δὲν ἔχει, θὰ ἀφαιρεθῇ καὶ ἐκεῖνο ποὺ ἔχει.
    27 Ἀλλὰ ὅσον διὰ τοὺς ἐχθρούς μου αὐτούς, ποὺ δὲν ἤθελαν νὰ εἶμαι βασιλεύς τους, φ έ ρ τ ε τους ἐδῶ
    καὶ σ φ ά ξ τ ε τους μπροστά μου».

    https://sites.google.com/site/kainidiathikineoellinika/loykas19

    2) Κατάλαβες τώρα ότι δεν πρέπει να δεχόμαστε άκριτα οτιδήποτε, αλλά πρέπει να ερευνούμε την αλήθεια;

    3) Βλέπω ότι αδυνατείς να απορρίψεις την αλήθεια όσων διαλαμβάνονται στο σχόλιό μου. Γιατί;;;
    ***************************************

  11. Ερεύνησες το θέμα ή σου είπαν ότι έτσι είναι και το πίστεψες;
    Διάβασες την ιστορία του Ηροδότου;
    Διάβασες ποτέ Ησίοδο;
    Διάβασες ποτέ Όμηρο;
    Διάβασες ποτέ Πλάτωνα;

  12. *****************************************
    Μην τρως αμάσητη τροφή.
    1) Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός παρήκμασε και υποδουλώθηκε στους Ρωμαίους το 146 π.Χ. (= προ Χριστού).
    Άρα, μάθε την ιστορική αλήθεια. Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός καταστράφηκε πριν εμφανιστεί ο Χριστιανισμός.

    2) Τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό
    τον α ν έ σ τ η σ ε και τον διέδωσε στη Δύση το Χριστιανικό Βυζάντιο. Σε προκαλώ να μου πεις ποιος τον ανέστησε. Ο Σουηδός, ο Νιγηριανός;

    Ο Άγγλος ιστορικός Γίββων, που διάκειται εχθρικά προς το Βυζάντιο, αναφέρει:

    ''Το πνεύμα του Ομήρου, του Δημοσθένους, του Αριστοτέλους, του Πλάτωνος,
    φώτιζε την Κωνσταντινούπολη.
    Οι πολυάριθμες ερμηνείες και τα σχόλια των Βυζαντινών εις τους κλασσικούς συγγραφείς δεικνύουν με πόση επιμέλεια ανεγινώσκοντο.
    Οι Έλληνες της Κωνσταντινουπόλεως απεκάθηραν την κοινήν γλώσσαν και ανέκτησαν την εύκολον χρήσιν της γλώσσης των προγόνων αυτών, η οποία είναι το αριστούργημα του ανθρώπινου πνεύματος''.
    Βλέπε εδώ
    apologitis.com/gr/ancient/byz-politismos.htm

    3) Αυτές οι αοριστίες που γράφεις περί καταστροφών δεν πείθουν. Γράψε συγκεκριμένα πράγματα.
    ******************************************

  13. 7:18 μ.μ. είσαι γάτα, δεν σε πιάνει κανείς.
    Πολύ έξυπνο λογοπαίγνιο.

  14. Προς georgios stavroulakis, γράφεις γράφεις, αλλά εκτίθεσαι. Ήδη ένας σχολιογράφος σε πέταξε στο καναβάτσο και σου απέδειξε ότι κατεβάζεις την τροφή χωρίς να τη μασάς.

  15. ***************************************
    Στην Αρχαία Ελλάδα (ίσως δεν σου το έμαθε κανείς) δεν υπήρχε ο χριστιανισμός, για τον οποίο εκφράζεσαι με τα χειρότερα λόγια.

    Μάθε όμως:
    Στην αρχαία Ελλάδα, όποιος δεν συμφωνούσε με τις καθιερωμένες αντιλήψεις περί θρησκείας ή θανατώνονταν (π.χ. Σωκράτης) ή εξορίζονταν (π.χ. Αναξαγόρας).
    ****************************************

  16. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ

  17. ειπαμε παιδια ο σταυρουλακης ειναι ο ψευτοπατερακης του ξυπνηστε!δεν πουλαει αλλο ο ψωριαρης ο γυφτος και η συμμορια και το εριξαν στη θρησκεια οι νεοπαγανιστες εβραιοπουλημενοι του ξυπνηστε

  18. στον 12θεο ψευτοπατερακη που εγινε σταυρουλακης ρωτας αυτα φιλε 7/27?

Comments are closed.