Ανεξέλεγκτη παραμένει η πώληση παράνομου χύμα τσίπουρου - Στη Λαϊκή θα πωλούνται και γαλακτοκομικά προϊόντα!!!

Την πώληση τσίπουρου διημέρων, επί της ουσίας χύμα τσίπουρου, στις λαϊκές αγορές μόνο με την άδεια απόσταξης από το οικείο τελωνείο προβλέπει το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο που φέρνει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.


Η ρύθμιση αυτή αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, καθώς εντός Ελλάδας θεωρείται μέτρο που ευνοεί τη διακίνηση παρανόμως παραχθέντος ποτού, εκτός Ελλάδας έρχεται σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο καταδίκης από τις Βρυξέλλες, λόγω του ευνοϊκού καθεστώτος φορολόγησης του εν λόγω προϊόντος.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΟΣΑ στη δεύτερη εργαλειοθήκη ανταγωνισμού είχε συστήσει είτε να απαγορευθεί η εμπορία του τσίπουρου διημέρων ή να συνεχισθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα συνοδεύεται από τα απαιτούμενα παραστατικά.

Οι λεγόμενοι «διήμεροι» αποσταγματοποιοί αδειοδοτούνται για την παραγωγή μικρών ποσοτήτων, υποτίθεται αποκλειστικά για οικογενειακή χρήση. Στην ουσία η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι το θέμα έχει δημιουργήσει προβλήματα, συνεχίζει τη λογική του προηγούμενου νόμου που επίσης επέτρεπε τη διακίνηση τσίπουρου και τσικουδιάς οικοτεχνίας.

Κατά τα άλλα, το νομοσχέδιο εισάγει αρκετές καινοτομίες στη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου με εμφανή την προσπάθεια να ισορροπήσει ανάμεσα στην αντικειμενικότητα και την κοινωνική ευαισθησία.

Στις καινοτομίες του παρόντος νομοσχεδίου περιλαμβάνονται οι εξής:

• Επιτρέπεται η διάθεση και γαλακτοκομικών προϊόντων.

• Θεσμοθετούνται οι αγορές καταναλωτών, οι λεγόμενες αγορές χωρίς μεσάζοντες, που άνθησαν τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Τις αγορές αυτές επιτρέπεται να διοργανώνουν ενώσεις καταναλωτών, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), καθώς και συλλογικοί φορείς πολιτών-καταναλωτών που δεν είναι κερδοσκοπικοί, αφορούν την ανάπτυξη της καταναλωτικής συνείδησης και προάγουν την αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών.

• Επιτρέπεται σε επαγγελματίες που έχουν πτωχεύσει να ζητήσουν τη χορήγηση αδείας, ισχύος έως ενός έτους, και θέση σε λαϊκή αγορά για την πώληση αδιάθετων ειδών της επιχείρησης που διατηρούσαν. Η άδεια αυτή δεν μπορεί να ανανεωθεί ούτε και να μετατραπεί σε άδεια υπαίθριου εμπορίου.

• Ορίζεται σύστημα μοριοδότησης για την κατανομή και τοποθέτηση των παραγωγών πωλητών στις κενές θέσεις των λαϊκών αγορών. Προτεραιότητα έχουν οι συνεταιρισμοί και σε περίπτωση ισοβαθμίας εξετάζονται κριτήρια όπως ο βαθμός παραβατικότητας, ο αριθμός μελών, η παλαιότητα της άδειας.

• Το 60% των προκηρυσσόμενων αδειών επαγγελματιών πωλητών υπαίθριου εμπορίου διατίθεται σε άτομα με αναπηρία τουλάχιστον 50%, σε πολύτεκνους και στα παιδιά τους, στους τρίτεκνους, σε γονείς ανηλίκων τέκνων με αναπηρία ή προστάτες ατόμων με αναπηρία, σε Ρομά, σε άτομα απεξαρτημένα, σε προστάτες μονογονεϊκών οικογενειών και σε αποφυλακισθέντες μετά την έκτιση μακρόχρονης ποινής. Το υπόλοιπο 40% χορηγείται σε ανέργους. Και σε αυτές τις περιπτώσεις εφαρμόζεται σύστημα μοριοδότησης με βασικό κριτήριο το εισόδημα.

• Οι άδειες, ισχύουσες και νέες, θα καταχωρίζονται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΠΑ).
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΣΕ ΡΟΜΑ!!! ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ''ΕΛΛΗΝΩΝ'' ? ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΕ ΡΟΜΑ? ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΑΣΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΣΑΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΡΟΜΑ? ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ 150.000 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΧΙΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΤΣ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΟΠΡΑΝΑ. ΑΚΟΥ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΟΥ ΡΟΜΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]