ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Με τον Έλληνα πρωθυπουργό, δεν έχω πλέον καμία επαφή

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλάει για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα μέσω του Γαλλικού Τύπου.
Σε ουκ ολίγες συνεντεύξεις σε γαλλικά ΜΜΕ ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας δηλώνει μεταξύ άλλων πως
πλέον δεν έχει καμία επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι στην Ε.Ε η δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ κι ότι από τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν η Ελλάδα δεν έχει να περιμένει πολλά.

«Όταν κοιτάζω την κυβέρνηση Τσίπρα, αισθάνομαι λύπη. Με τον Έλληνα πρωθυπουργό, δεν έχω πλέον καμία επαφή», υποστηρίζει ο οικονομολόγος σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα «Liberation». «Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δείχνουν φοβισμένοι, αλλοτριωμένοι. Πολλές φορές μοιάζουν σαν να επαναστατούν ή να συζητούν», προσθέτει. «Στην Ευρώπη, οι αριθμοί ευημερούν οι άνθρωποι δυστυχούν», υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην αριστερή εφημερίδα.
Μιλώντας για τον Εμανουέλ Μακρόν, υποστηρίζει ότι τον βλέπει ως «φίλο», όμως δεν περιμένει πολλά από την πολιτική που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος. Στην αναφορά του Γάλλου δημοσιογράφου ότι η Ελλάδα τα πάει καλύτερα από οικονομικής άποψης, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτό το ψέμα. Και το 2013- 2014, έκαναν λόγο για έξοδο από την κρίση».

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο «France Info», ο πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών, εξηγεί ότι η Γερμανία θέλησε να «πειθαρχήσει» τη Γαλλία με το σχέδιο για την Ελλάδα. Για τον Γιάνη Βαρουφάκη, «η Ευρωζώνη είναι ένα πεδίο μάχης μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας». «Το 2015, ο τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας (Εμανουέλ Μακρόν) με είχε βοηθήσει. Τώρα που είναι πρόεδρος, τα πράγματα δεν είναι πολλά υποσχόμενα. Ήρθε στην Αθήνα και είπε ότι η Ελλάδα ήταν σε πλήρη ανάκαμψη. Αλλά στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν είναι σε πλήρη ανάκαμψη… Η Ευρώπη βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση στασιμότητας, οι Ευρωπαίοι αμφισβητούν την εγκυρότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της πολύ κακής διαχείρισης. Και η Ελλάδα είναι το πιο εύθραυστο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι το μεγάλο θύμα. Όλοι είμαστε φτωχότεροι και έχουμε λιγότερη ελπίδα από ότι μας άξιζε», επισημαίνει.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Marianne», o Γιάνης Βαρουφάκης επισημαίνει ότι στην Ε.Ε δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία. Προσθέτει επίσης ότι, κατά την διάρκεια των έξι μηνών που ήταν υπουργός Οικονομικών, δεν επωφελήθηκε της υποστήριξης που είχε από τη Γαλλία. «Απολύτως όχι! Ενίοτε, στο εσωτερικό τoυ Εurogroup, o τότε υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν προσπάθησε να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής. Ιδιαίτερα στην πρώτη συνάντηση όπου ήμουν εγώ», επισημαίνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

loading...

2 thoughts on “ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Με τον Έλληνα πρωθυπουργό, δεν έχω πλέον καμία επαφή

  1. Τι άλλο μας περιμένει και τι μπορούμε να κάνουμε;
    Ερωτήσεις και απαντήσεις στον Δημήτρη Καζάκη:

    Ερώτηση: Η χώρα ήδη οδεύει στην εφαρμογή του 4ου μνημονίου το οποίο βέβαια συνεπάγεται σκληρή δημοσιονομική λιτότητα, "ακρωτηριασμό" των εργασιακών σχέσεων, περαιτέρω φτωχοποίηση μισθωτών και συνταξιούχων και πολλά άλλα. Πού θα οδηγήσει τελικά τη χώρα μας αυτή η συνεχόμενη ύφεση συναρτήσει του δανεισμού είτε τελικά κλείσει η αξιολόγηση της 15ης Ιουνίου είτε όχι;
    Απάντηση: Η ύφεση στην οποία έχει καταδικαστεί η Ελλάδα έχει σαν βασικό στόχο την υποτίμηση του συνόλου των περιουσιακών της στοιχείων και την μαζική τους εκποίηση. Δεν υπάρχει ούτε ίχνος ενδιαφέροντος από τους δανειστές και εταίρους μας για το αν θα ανακάμψει η χώρα. Μας μεταχειρίζονται όπως τις κατεστραμμένες μετααποικιακές χώρες της Αφρικής, που έχουν καταδικαστεί εσαεί στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική αποσύνθεση. Είμαστε εν ολίγοις η Αφρικανική ενδοχώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τι προοπτικές μπορεί να έχει μια τέτοια χώρα;

    Πρέπει λοιπόν να πάρουμε μια απόφαση. Τι θέλουμε να είμαστε. Λεύτεροι στη χώρα μας, να διαφεντεύουμε εμείς την πατρίδα μας; Ή δουλικά και ραγιάδες, παρείσακτοι και μετανάστες στην ίδια μας την πατρίδα;
    ————————————————————————–
    Προσυνεδριακός Διάλογος του Ε.ΠΑ.Μ. – 15 Οκτωβρίου 2017
    Το Ε.ΠΑ.Μ διοργανώνει προσυνεδριακό διάλογο για δημόσια συζήτηση της πρότασής του για μία Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη και δημοκρατική.
    Πρόταση που μόνον μία Πατριωτική, Δημοκρατική, Κυβέρνηση μπορεί να ακολουθήσει και να δώσει άμεσα λύση.
    Μέλη ​και φίλοι που επιθυμούν να συμβάλουν στον προσυνεδριακό διάλογο, προσκαλούνται να προσέλθουν στην ανοικτή συζήτηση με τις προτάσεις τους για να ανταλλάξουμε απόψεις.
    Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, ώρα 11.00
    Ξενοδοχείο "Royal Olympic", Αίθουσα "KALLIRROHE"
    Οδός Αθανασίου Διάκου 28, Μακρυγιάννη (Απέναντι από στύλους Ολυμπίου Διός, σταθμός «ΜΕΤΡΟ Ακρόπολη») Αθήνα
    http://1.bp.blogspot.com/-Nr34urLYr8U/WduuPwt0xII/AAAAAAAACUc/5PHAWTJT7BAbezdXYa6xEiTVqlfYSR0zQCK4BGAYYCw/s1600/Prosynedriaki%2B6o%2Bsynedrio.png

  2. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΙ ΡΗΤΑ ΤΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΣΥΝΑΨΗΣ ΓΑΜΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΣΑΝ ΟΤΙ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. Ο εξευτελισμός του Πατρός και του Υιού και του Αγίου πνεύματος της Αγίας Ορθοδοξίας από τους αντιορθοδόξους ψευτοχριστιανούς πολίτες.

    https://www.youtube.com/watch?v=J9nyzsHxDl4

Comments are closed.