Ο λαός δεν ξεχνά…

Κι όμως, έχουν περάσει πέντε ολόκληρα χρόνια από τη μέρα εκείνη που ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαζε αυτήν την αφίσα. Ήταν 28 Οκτωβρίου του 2012 και οι σημερινοί κυβερνώντες είχαν κηρύξει την επανάσταση κατά της τότε…
γερμανοτσολιάδικης κυβέρνησης Σαμαρά.

Ο λαός όλα τα μπορεί, έλεγε η αφίσα και τόνιζε το «ΟΧΙ» στα νέα μέτρα, στα μνημόνια, στις τρόικες.

Να διώξουμε την κυβέρνηση, να σταματήσουμε τον φασισμό έλεγε ο Τσίπρας και η παρέα του, στο δικό τους «αριστερό ΟΧΙ» ενάντια στους μνημονιακούς.

Ήταν η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε τα πάνω του πουλώντας βρόμικο λαϊκισμό, δημαγωγία, ψέμα και εξαπάτηση. Εκείνο το ενωτικό κοινωνικό μέτωπο που έβριζε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς ως γερμανοτσολιάδες. Που τους έριχνε κατάρες και τους απειλούσε με λιντσαρίσματα. Να το ξεχάσουμε; Όχι βέβαια, όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους αριστερούς εγκληματίες.

Όχι μόνο γιατί λίγα χρόνια μετά αυτό το μπουλούκι έγινε η μνημονιακότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ. Ούτε γιατί εκείνο το ΟΧΙ ήταν η απαρχή μια μεγάλης περιπέτειας με τεράστια οικονομική, κοινωνική και αξιακή καταστροφή.

Αλλά γιατί εκείνη την ημέρα της εθνικής εορτής, εκείνη την ημέρα που θα έπρεπε να είναι ημέρα ενότητας και μνήμης, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν μπουκάρει στις παρελάσεις. Τότε που έβριζαν τους επίσημους, που προκαλούσαν επεισόδια, που είχαν βγάλει εκτός εαυτού τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.

Να θυμίσουμε που είναι τώρα όλοι αυτοί που διέλυαν την εθνική εορτή; Οι περισσότεροι είναι στην κυβέρνηση και τρώνε με την κουτάλα. Κάποιοι αποχώρησαν και σηκώνουν μπάρες στα διόδια. Κάποιοι ενδεχομένως να αποσύρθηκαν έχοντας λίγο φιλότιμο και αντιλαμβανόμενοι το έγκλημα που έκαναν.

Όμως, ο λαός δεν ξεχνά και όταν έρθει η ώρα θα δώσει την απάντηση. Ο αριστερός πρωθυπουργός που εξευτελίζει κάθε έννοια σοβαρότητας και αξιοπρέπειας. Ο μεγαλύτερος οσφυοκάμπτης που πέρασε ποτέ, ο γιαλαντζί προοδευτικός που πούλησε μπιρ παρά την πατρίδα, θα πάρει την απάντηση που του αρμόζει.

Η χθεσινή εορτή του ΟΧΙ είναι η τελευταία του Τσίπρα στο Μαξίμου. Θα του πουν ΟΧΙ τόσο ηχηρό που θα φωνάζει «είναι βαριά, είναι η βαριά η… φούστα του τσολιά».

loading...

3 thoughts on “Ο λαός δεν ξεχνά…

  1. Αλλά έταξαν οι φραπεδοκουλτουριαρηδες αριστεροί και άλλα έκαναν καλά να πάθουμε γιατί τόσα χρόνια ψηφίζουμε όλα τα κοπρόσκυλα και να που μας φερανε

  2. Ενα αστείο κάναμε, το πήρατε στα σοβαρά;

Comments are closed.