Ν. Χριστοδουλίδης: Ρατσιστική η επιβολή δασμών σε είδη πρώτης ανάγκης προς τους εγκλωβισμένους

Ρατσιστική χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, την απόφαση της τουρκοκυπριακής διοίκησης να επιβάλει δασμούς στα τρόφιμα και
τα είδη πρώτης ανάγκης, που αποστέλλει η Κυπριακή Δημοκρατία στους εγκλωβισμένους.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επισήμανε ότι ακόμη και σε εμπόλεμες ζώνες το θέμα της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας είναι δεδομένο, προσθέτοντας ότι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι να φθάσουν τα προϊόντα στους εγκλωβισμένους.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι η αντίδραση των Ηνωμένων Εθνών «θα έπρεπε να ήταν πιο δυναμική» όσον αφορά την απόφαση της τουρκοκυπριακής διοίκησης και επικαλέστηκε την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας της Τρίτης Βιέννης.

Εξάλλου, η πρέσβειρα των ΗΠΑ, Κάθλιν Ντόχερτι, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η Ουάσινγκτον θέλει να αποθαρρύνει οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια δημιουργεί εντάσεις.

Σε ερώτηση, εάν οι ΗΠΑ θα παρέμβουν για να ανατραπεί η απόφαση, απάντησε ότι «αυτό είναι έργο των Ηνωμένων Εθνών» συμπληρώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στηρίξουν την προσπάθειά τους να διαπραγματευτούν το θέμα.

Αναφερόμενη στο Κυπριακό, η κ. Ντόχερτι σημείωσε ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία «παραμένει η καλύτερη λύση για όλους τους Κυπρίους».
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]