Καθηγήτρια: Ρατσιστικά τα Μαθηματικά επειδή έχουν ελληνικούς όρους, προωθούν την “λευκή υπεροχή”! (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Μάνου Χατζηγιάννη …

Κάπου έχει χαθεί το μέτρο με το τι είναι “ρατσιστικό” και τι όχι… Έχουμε φτάσει στο σημείο σε ό,τι δεν μας βολεύει ή απλά για να προκαλέσουμε, να βάζουμε ταμπέλες ακόμη και για τα πιο καθημερινά πράγματα.

To νέο “φρούτο” λοιπόν στην υμνολογία του “political correct” που κατατρώγει τα θεμέλια των κοινωνιών και αλλοιώνει συνειδήσεις, ισχυρίζεται πως τα Μαθηματικά, Άλγεβρα και Γεωμετρία, προωθουν το “Λευκό Προνόμιο”, την “λευκή υπεροχή”….

Μια καθηγήτρια μαθηματικών, λοιπόν, του πανεπιστημίου του Ιλλινόις θεωρεί ότι η άλγεβρα και η γεωμετρία διαιωνίζουν το “λευκό προνόμιο”, επειδή οι ελληνικοί όροι δίνουν στους καυκάσιους ένα μπόνους το θέμα. Δηλαδή οτι αποτελούν μια τρόπον τινά διευκόλυνση για τους Καυκάσιους….

Αλλά αυτό δεν είναι μόνο το παράπονο της καθηγήτριας. Πιστεύει επίσης ότι οι αξιολογήσεις για τη μαθηματική επάρκεια διαιωνίζουν τις διακρίσεις εις βάρος των μειονοτικών φοιτητών….

Η Rochelle Gutierrez υποστηρίζει σε ένα πρόσφατα δημοσιευμένο βιβλίο μαθηματικών για τους εκπαιδευτικούς ότι πρέπει να γνωρίζουν την πολιτική ταυτότητας που περιβάλλει το θέμα των μαθηματικών.

“Σε πολλά επίπεδα, τα ίδια τα μαθηματικά λειτουργούν ως λευκότητα”, υποστηρίζει με απόλυτη ειλικρίνεια… Όχι δεν κάνει χιούμορ!!

Η Γκουτιέρεζ υποστηρίζει ότι θέματα όπως η άλγεβρα και η γεωμετρία, που σχετίζονται με την αριθμητική, διαιωνίζουν το ρατσισμό και το λευκό προνόμιο. Ανησυχεί ότι “τα προγράμματα σπουδών που τονίζουν όρους όπως το Πυθαγόρειο θεώρημα και το pi διαιωνίζουν την αντίληψη ότι τα μαθηματικά αναπτύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό από Έλληνες και άλλους Ευρωπαίους”.

Η Γκουτιέρεζ ισχυρίζεται ότι η σημασία των δεξιοτήτων των μαθηματικών στον πραγματικό κόσμο τοποθετεί επίσης αυτό που αποκαλεί «αδιάφορο προνόμιο» για εκείνους που είναι καλοί σε αυτό. Και τα ανακατέβει ακόμη περισσότερο ισχυριζόμενη πως οι περισσότεροι καθηγητές των μαθηματικών στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι λευκοί,  πως παίρνουν περισσότερες επιχορηγήσεις κλπ.

Για να επιλύσει το πρόβλημα η Gutierrez καλεί τους καθηγητές μαθηματικών να αναπτύξουν μια αίσθηση «political conocimiento», ένα ισπανικό όρο που ελεύθερα μεταφράζεται «πολιτικές γνώσεις στη διδασκαλία».

Καταλήγει στο επιχείρημά της με τον ισχυρισμό ότι όλη η γνώση είναι «σχεσιακή» ή, με άλλα λόγια, σχετική. “Τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν γνωστά αντικειμενικά. πρέπει να είναι γνωστά υποκειμενικά. “

loading...

1 thought on “Καθηγήτρια: Ρατσιστικά τα Μαθηματικά επειδή έχουν ελληνικούς όρους, προωθούν την “λευκή υπεροχή”! (ΒΙΝΤΕΟ)

  1. Το Ισλάμ και οι νεοταξιτες είναι η νέα παγκόσμια απειλή για την ανθρωπότητα.

Comments are closed.