ΗΠΑ: Ήταν ο πρόεδρος Τζόνσον μέλος της Κου Κλουξ Κλαν;

Ήταν πρόεδρος από το 1963 έως το 1969 - Αποκάλυψη μέσω απόρρητου εγγράφου του FBI από την έρευνα για τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι - Φέρεται εγγεγραμμένος στα μητρώα της οργάνωσης στο Τέξας ακόμη και στα πρώτα του πολιτικά βήματα

Πολιτικό και κοινωνικό «σεισμό» έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η αποκάλυψη της ιδιότητας του πρώην προέδρου Λύντον Τζόνσον ως μέλους της ρατσιστικής ακροδεξιάς οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν.


Η αποκάλυψη έγινε μέσω απόρρητου εγγράφου από την έρευνα του FBI για τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, προκαλώντας σάλο στην αμερικανική κοινωνία, ενώ αναθερμάνθηκε η συζήτηση για τις σχέσεις των Αμερικανών προέδρων με ισχυρές οργανώσεις και μασωνικές στοές.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο έγγραφο του FBI, υπάρχουν αναφορές για αποδείξεις στα αρχεία της οργάνωσης, ότι ο πρόεδρος Τζόνσον ήταν μέλος της στο παρακλάδι του Τέξας και παρέμεινε μέλος ακόμη και τις πρώτες ημέρες της πολιτικής του καριέρας.
Το έγγραφο έχει ημερομηνία 17 Απριλίου 1964, ενώ υπάρχουν σφραγίδες και από μελλοντικές ημερομηνίας, κατά τις οποίες προφανώς έγιναν προσθήκες στη σχετική έκθεση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το έγγραφο του FBI συντάχθηκε επί των ημερών του στην αμερικανική προεδρία.

Ο Λύντον Μπέιντζ Τζόνσον ήταν ο 36ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, από το 1963 έως το 1969. Ήταν εκείνος που διαδέχθηκε τον Κένεντι μετά τη δηλοφονία του. Το 1969 παρέδωσε τη σκυτάλη στον 37ο πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον.


Δείτε την απόρρητη έκθεση του FBI στην οποία αναφέρεται ως μέλος της Κου Κλουξ Κλαν ο πρόεδρος Τζόνσον...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Βλαξ, πεισματάρης και όργανο των κατασκευαστών και εμπόρων όπλων. Ο κυρίως υπεύθυνος για την τραγωδία του Βιετνάμ, από την οποία δυστυχώς δεν παραδειγματίστηκαν οι Αμερικανοί πολίτες. "Ηταν μια άτυχη στιγμή(!) και πάμε παρακάτω !", σκέφτονται σήμερα. Η και " Μακριά από τον κώλο μας, κι όπου θέλει ας είναι (οτιδήποτε, έστω κι΄αν το προκαλέσαμε εμείς) ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]