Η ΣΥΦΙΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΔΙΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ….

Ενδιαφέρον έχει η ιστορία με τον πατέρα της μεγάλης μας ηθοποιού, Τζένης Καρέζη (κατά κόσμον Ευγενίας Καρπούζη). Ο καθηγητής Μαθηματικών και Γυμνασιάρχης Κώστας Καρπούζης ήταν γνωστός Εθνικόφρων και Βασιλόφρων των Αθηνών.

Επί Κατοχής και Συμμοριτοπολέμου ανακατεύτηκε με τις Εθνικές Οργανώσεις και μπήκε στο στόχαστρο των Αριστερών. Όταν το 1948 η κόρη του η Τζένη εξεδήλωσε την επιθυμία να γίνει ηθοποιός, ο Καρπούζης αντέδρασε άγρια. Η Τζένη έφυγε από το σπίτι και σε λίγο την ακολούθησε κι η μητέρα της η Θεώνη, που ήταν εθνικόφρων δασκάλα.

Τα χρόνια πέρασαν, η Ευγενία Καρπούζη έγινε η μεγάλη πρωταγωνίστρια Τζένη Καρέζη, αλλά αρνιόταν πεισματικά να δεί τον «Δοσίλογο» πατέρα της!.. Το 1969, ο Κώστας Καρπούζης χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού της για δεί την κομμουνίστρια κόρη του μετά από 20 χρόνια.

 Άνοιξε ο γαμπρός του ο Κώστας Καζάκος, τον έβαλε στο σαλόνι (όπως διηγείται ο ίδιος ο Καζάκος) αλλά η Καρέζη μόλις τον είδε, τον έβρισε και τον διέταξε να σηκωθεί και να φύγει!..

Απογοητευμένος ο συνταξιούχος Γυμνασιάρχης Καρπούζης δεν ξαναείδε ποτέ την κόρη του και μετά από δύο χρόνια (1971) σκοτώθηκε σε τροχαίο, χωρίς η Καρέζη να πάει στην κηδεία του!.. Ιδού πού οδηγεί η Σύφιλη της Αριστεράς: Η φιλάνθρωπη με τους Λαθρομετανάστες Τζένη Καρέζη φέρθηκε ελεεινά στον Γυμνασιάρχη πατέρα της επειδή ήταν Δεξιός και Πατριώτης!…

“Κοινός Νούς” – Εφημερίδα “Στόχος”

loading...

6 thoughts on “Η ΣΥΦΙΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΔΙΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ….

  1. TEΛΙΚΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΑΣΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  2. Τελικά ήταν συνεργάτης των Γερμανών στην κατοχή ναι ή όχι?
    αυτό είναι το σοβαρό ερώτημα…και εάν δεν τον ήθελε η κόρη του για αυτό το λόγο μάλλον την τιμά…
    Αυτό θα έπρεπε να κάνει ο καθένας που αγαπάει πραγματικά την πατρίδα του…νομίζω?

  3. κατι τετοιοι σαν και σενα σφαζανε με τα κονσερβοκουτια (ισως εισαι γονος Κ.Σ) και αρπαζανε τα παιδακια που τα οδηγησαν στον κουμμουνιστικο παραδεισο στο παραπετασμα της μπολσεβικιας.
    Περισσοτεροι ηταν οι νεκροι απο τις σφαγες των αναρχοκουμμιυνιστων παρα απο αυτους που σκοτωθηκαν απο τους γερμανους.
    * οπου Κ,Σ ειναι ΓΟΝΟΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΟ-ΣΥΜΜΟΡΙΤΗ

  4. Έτσι φίλε μου 12:08
    Οι απόγονοι των εαμοβούλγαρων συμμοριτών,εισχώρησε παντού. Άτιμα σκυλιά. Άνθρωπος που μπορεί να σφάξει αθώα παιδάκια, τι παιδιά μπορεί να βγάλει.
    Μόνο σκουλήκια

  5. ΠΩ ΠΩ! ΤΙ ΤΡΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ! ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ, ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΕΙ, ΣΥΜΦΟΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΟΛΗ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ! ΜΗΠΩΣ Η ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ????? ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΟΡΝΙΑ!!!

  6. Και καλά, η Τζένη ήταν επαναστάτρια, νεα και δεν άντεχε τον …. "ηθικό" μπαμπά της. Η μητέρα της; Η … εθνικόφρων δασκάλα; Γιατί έφυγε κι αυτή απ' το συζυγικό σπίτι; Μήπως ο μπαμπακας συνήθιζε να "πείθει" με άγριο τρόπο; ΄Οσο τον έπαιρνε βέβαια γιατί όταν έπεσε αυτός στην ανάγκη της κόρης του θυμήθηκε να πάει να τη δει-ως "στοργικός" πατήρ- και πολύ καλά έκανε εκείνη και τον έδιωξε με τις κλοτσιές. Ποιος ξέρει τι είχαν περάσει κι οι δυο γυναίκες στα χέρια του.

Comments are closed.