Αλβανία: Ανηλεής διωγμός της ελληνικής εθνικής μειονότητας σε όλη την επικράτεια

Στοχοποιούνται Βορειοηπειρώτικες οικογένειες στην πόλη Αυλώνα, με στόχο να απαλλοτριώσουν την περιουσία τους και να τους διώξουν από εκεί. Καθώς τα σχέδια του Αλβανού πρωθυπουργού ‘’παγοποιήθηκαν’’ στην Χιμάρα (ή Χειμάρρα), μετά την δυνατή και αποφασιστική παρέμβαση της Ελλάδος, των ΉΠΑ και της ΕΕ, ο Αλβανός πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τους αλβανικούς νόμους για «απαλλοτριώσεις σε έργα δημοσίου συμφέροντος», με σκοπό να διώξει τις ελληνικές οικογένειες και από τον Αυλώνα. Συγκεκριμένα, η οικογένεια του Πρόεδρου της Ένωσης Χειμαρριωτών και δημοσιογράφου, Σταύρου Μάρκου, δέχεται αυτή τη στιγμή την επιθετική συμπεριφορά του Δημαρχείου της Αυλώνας, που βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τα σχέδια του καθεστώτος Ράμα για τις απαλλοτριώσεις περιουσιών Ελλήνων, όχι μόνο στην Χιμάρα αλλά και σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας όπου ζουν Έλληνες, με στόχο να απαλλοτριώσουν τις περιουσίες και να τους διώξουν. Η περιουσία του Βορειοηπειρώτη Σταύρου Μάρκου, περιλαμβάνει έκταση γης εντός διώροφης οικοδομής, στην περιοχή Κρυονέρι (Uji i Ftohte) Αυλώνας. Το Δημαρχείο Αυλώνας θέλει να του την απαλλοτριώσει με την δικαιολογία του «δημοσίου συμφέροντος» για να το κάνει «χώρο πρασίνου». Εν τω μεταξύ οι οικογένειες ένοικοι, ζητούν να κάνουν οι ίδιοι το χώρο πρασίνου, μάλιστα καλύτερο από τα σχέδια της κυβέρνησης, αφού είναι στην περιουσία τους. Αλλά, το σχέδιο της αλβανικής κυβέρνησης έχει άλλες βλέψεις.

Το φιλέτο γης είναι σε μια από τις καλύτερες τοποθεσίες του Κρυονερίου (Uji i Ftohte) Αυλώνας, και έχει μπει στο μάτι των αλβανών ολιγαρχών, με την ίδια φόρμουλα που θέλουν να βάλουν υπό την κατοχή τους τη γη των γηγενών Ελλήνων στη Χιμάρα. Η περιουσία που τους έχει απομείνει μετά πολυετείς δικαστικές μάχες των Ελληνικών οικογενειών Μπούα, Δήμα και Μάρκου με τις αρχές (οι οποίες δεν έχουν τελειωμό, διότι το αλβανικό κράτος τους έχει απαλλοτριώσει άλλα τρία στρέμματα γης) και δεν τους επιτρέπουν όχι μόνο να κτίσουν και να την αξιοποιήσουν, αλλά ούτε καν να την ανακαινίσουν, διότι το Δημαρχείο Αυλώνας, δεν τους δίνει άδεια, αλλά προετοιμάζει απαλλοτρίωση με απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης. Αυτή η απόφαση έρχεται την στιγμή όπου η Ομόνοια Χιμάρας, και η Ένωση Χειμαρριωτών εδώ και δυο χρόνια οργανώνουν μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, για να υπερασπιστούν την Χιμάρα από τα αρπαχτικά σχέδια των αλβανών ολιγαρχών και της μαφίας, οι οποίοι είναι συνδεμένοι με την διεφθαρμένη πολιτική ‘’ελιτ’’ της Αλβανίας. Ο ίδιος ο επηρεαζόμενος Σταύρος Μάρκος , Πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, έχει ήδη ενημερώσει την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα για τις πιέσεις που δέχονται οι Έλληνες στην Αυλώνα για να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να ξεριζωθούν απ’ όπου και αν βρίσκονται.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι αυτές οι ελληνικές οικογένειες είναι επίσης ιδιοκτήτες γης στις Δρυμάδες Χιμάρας απ’ όπου κατάγονται, και δέχονται ήδη όργιο πιέσεων, εκβιασμών και τρομοκρατίας από μια μεγάλη ομάδα Αλβανών μαφιόζων και πολιτικών, οι οποίοι αρπάζουν την οικογενειακή περιουσία της Ελληνο-Αμερικάνικης οικογένειας Μπούα, και ήδη οι καταπατητές μαφιόζοι έχουν ρίξει τα θεμέλια για να κτίσουν σε γη που άρπαξαν με την βία και την τρομοκρατία! Η ελληνική κοινότητα στην Αυλώνα και τα περίχωρά της είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες και, ειδικότερα, συγκεντρώνεται στο βόρειο τμήμα της λιμνοθάλασσας της Νάρτας όπου να ρέει ο ποταμός Βίος.

Εν τω μεταξύ, στην ΕΡΤ, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τόνισε ότι η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας έχει συνδεθεί και με τον σεβασμό του δικαιώματος της ιδιοκτησίας και υπενθύμισε στην Αλβανία ότι πρέπει να λύσει άμεσα το θέμα τίτλων ιδιοκτησίας που αφορά και την γηγενή ελληνική μειονότητα όπου και αν ζει, επισημαίνοντας ότι στο θέμα αυτό υπάρχει στήριξη και από την Ε.Ε. και από την Ουάσιγκτον.

The Hellenic Information Team
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Εδώ το καθεστώς κοιμάται ...
  Άμεση απέλαση όλων των Αλβανών τώρα !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣΟΥΜΕ ΤΗΝ Β. ΗΠΕΙΡΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εδώ σας θέλω κύριοι πολιτικοί ( με μικρά γραμμένο ) της Ελλάδας ποιο πολιτισμένο κράτος θα ανεχόταν τα παιδιά του που έπεσαν πολεμώντας τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ για να σώσουν την χώρα τους και σε επέκταση την Ευρώπη και όλη την ανθρωπότητα , έρχονται σήμερα μετά από 70τόσα χρόνια κάτι ξεβράκωτοι ΓΥΦΤΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ να μας απαγορεύουν να θάψουμε τα παιδιά μας όπως τους αξίζει .
  Που είναι οι πολιτικοί μας να τους κτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και να τους δώσουν να καταλάβουν είτε με το καλό είτε με το έτσι θέλω ότι υπάρχουν κάποιες αξίες που δεν πολιτικοποιούνται ούτε είναι είδος εκβιασμού , αλλά εδώ πρέπει να εφαρμοστεί αυτό που έλεγαν οι προγονοί μας / όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος / , ίσως αυτοί οι αχρείοι έτσι καταλαβαίνουν καλύτερα.
  ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ κύριοι ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ , δώστε σε ορισμένους να καταλάβουν ότι η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ μπορεί να είναι γονατισμένοι από τις αμαρτίες των ΗΛΙΘΙΩΝ πολιτικών μας , όμως δεν έχει χάσει την υπερηφάνεια της και την δύναμή της

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]