Σπεύδουν να διαλύσουν το Κρατικό Ογκολογικό πριν της λήξης της θητείας της Κυβέρνησης

Παρόλο που δεν μας ενθουσιάζει η ιδέα της ακτινοθεραπείας (σε σύγκριση με άλλες επιστημονικά τεκμηριωμένες φυσικές θεραπείες) εν τούτοις στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιστή Χρ. Ανδρέου.


Οβιδιακές μεταμορφώσεις και μεταλλάξεις της Κυβέρνησης
σε βάρος της Υγείας των Καρκινοπαθών και του δημοσίου χρήματος,
σπεύδουν να διαλύσουν το Κρατικό Ογκολογικό πριν της λήξης της θητείας της
Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι το Υπ. Υγείας τελικά είναι ο υπ’ αριθμό 1 υπονομευτής του Κρατικού Ογκολογικού αλλά και του Γεν. Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Σύμφωνα, λοιπόν, με σημερινό δημοσίευμα του Φιλελευθέρου, στο Υπ. Υγείας παραδέχονται ότι μόνο το 30% των νέων περιστατικών καρκίνου γίνεται ακτινοθεραπεία, εξαιτίας του μονοπωλίου της Τράπεζας και της εσκεμμένης απαγόρευσης στο Κράτος να κάνει Ολοκληρωμένο Ογκολογικό στο ΓΝ Λευκωσίας. Λαμβανομένου υπόψη ότι φέτος θα έχουμε πάνω από 4.500 νέα περιστατικά καρκίνου από τα οποία το 65% χρήζουν ακτινοθεραπείας, ουσιαστικά παραδέχονται ότι δεν θα γίνει ακτινοθεραπεία τουλάχιστον σε 1.500 Καρκινοπαθείς!!! Κατά τα άλλα το Υπ. Υγείας και το Ογκολογικό της Τράπεζας ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΙ λένε ότι δεν υπάρχει λίστα αναμονής στην ακτινοθεραπεία.
Λοιπόν, δεν προχωρούν άμεσα στη δημιουργία Κρατικού Ακτινοθεραπευτικού στο ΓΝ Λευκωσίας, του οποίου τα αρχιτεκτονικά σχέδια είναι έτοιμα από το 2012, που εγκρίθηκαν από τα Δημόσια Έργα, ακόμη εγκρίθηκε και το σχετικό κονδύλι από την Ολομέλεια της Βουλής με 51 ψήφους υπέρ κι 1 κατά, της Στέλλας Κυριακίδου, ακολούθως στις 16/2/2012 εγκρίθηκε κι από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας. Στη συνέχεια, τον Ιούλιο του 2012, προκηρύχθηκαν οι προσφορές από το Κράτος, κατοχυρώθηκε η προσφορά από το Συμβούλιο Προσφορών σε εργολάβο και τα σταμάτησε όλα  η Στέλλα Κυριακίδου και ο Συναγερμός, επικαλούμενοι τάχατες τις προεδρικές εκλογές του 2013.
Υπενθυμίζουμε ότι ύστερα από εισήγηση του Γεν. Ελεγκτή για στρατηγικό επενδυτή με το σύστημα ΡΡΡ, ο ΕΛ.Α-ΖΩ αναζήτησε κι έφερε στην Κύπρο 2 ευρωπαϊκές ογκολογικές εταιρίες οι οποίες έχουν στην Ευρώπη μόνο πάνω από 40 Ακτινοθεραπευτικά σε κρατικά και ιδιωτικά νοσοκομεία. Μάλιστα χωρίς το νοσοκομείο να βάλει 1 σεντ, το κτίζουν, το εξοπλίζουν και το επανδρώνουν και προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες με βάση προσυμφωνημένου τιμολογίου κατά ιατρική πράξη.
Η Κυβέρνηση,   Αναστασιάδη, λοιπόν, μαζί με την Τράπεζα Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, επιδιώκουν τώρα τη διάλυση τόσο του Κρατικού Ογκολογικού όσο και του ίδιου του Γεν. Νοσοκομείου Λευκωσίας. Κι αυτό επειδή ακριβώς οι ογκολογικοί ασθενείς είναι αυτοί που θα φέρνουν τα περισσότερα χρήματα σε ένα αυτονομημένο κι αυτοδύναμο οικονομικά νοσοκομείο, εξαιτίας του ότι χρήζουν των υπηρεσιών όλων των ιατρικών και παραϊατρικών τμημάτων ενός τριτοβάθμιου νοσοκομείου, όπως είναι το ΓΝ Λευκωσίας.
Αντί το κράτος, λοιπόν, να βοηθήσει τη «ναυαρχίδα – νοσοκομείο», όπως το αποκαλεί ο Υπ. Υγείας, αναζητούν χώρο να αναπτύξουν το ιδιωτικό Ογκολογικό της Τράπεζας και να βάλουν κι άλλους Γραμμικούς Επιταχυντές, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα. Παραδεχόμενοι έτσι ότι υπάρχουν ανάγκες! Όμως, ότι πάνε να κάνουν θα είναι σε βάρος του Μακάριου Νοσοκομείου αλλά και του ΓΝ Λευκωσίας. Η κυβέρνηση σπεύδει με ψευδολογίες να διαλύσει το Κρατικό Ογκολογικό της Λευκωσίας πριν τη λήξη της θητείας της, για να εξυπηρετηθούν οι «δωρητές» της προεκλογικής κι ώστε να έχουν νέες εισφορές!!! Επίσης, συζητούν με τράπεζα για να κάνουν Ακτινοθεραπευτικό στο Νοσοκομείο Λεμεσού!!!
Όσο αφορά την πραγματική οικονομική «προσφορά – χορηγία» της Τράπεζας Κύπρου είναι αποκαλυπτικό το σημερινό άρθρο της εφημ. «24» που σας επισυνάπτεται.
Η ουσία είναι ότι όλα αυτά που συμβαίνουν τα γνωρίζουν όλοι, αλλά όλοι φοβούνται την Τράπεζα και τις σκοτεινές στοές της και παραμένουν θεατές στην εκμετάλλευση των Καρκινοπαθών. Από εσένα, αγαπητέ αναγνώστη, απλά ζητάμε να στείλεις αυτό το μήνυμα σε φίλους και γνωστούς σου σήμερα. Αύριο ίσως θα είναι αργά.
Ο επωνύμως καταγγέλων
Χρ. Ανδρέου
Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ
Τηλ. 99-660221
loading...