«Όποιος “διαβαίνει τον Ρουβίκωνα” της έννομης τάξης η Αστυνομία επεμβαίνει»..

Τόσκας: Προπαγανδιστικό τέχνασμα οι καταγγελίες περί γενικευμένης ανομίας…
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας απαντάει με συνέντευξη
στην «Νέα Σελίδα» στις…
καταγγελίες περί γενικευμένης ανομίας, μιλάει για την Δυτική Αττική, τα Εξάρχεια και την πρόσφατη εισβολή του Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό και σχολιάζει τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.

«Όταν η Νέα Δημοκρατία αλλά και άλλα κόμματα αναφέρονται στα θέματα της ασφάλειας, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουν την πλάτη τους. Να δουν, δηλαδή, ποια ήταν επί των ημερών τους η κατάσταση στα θέματα ασφάλειας» αναφέρει ο κ. Τόσκας.

«Στη δική μας περίοδο δεν θέλω να ισχυριστώ ότι όλα γίνονται καλά και πως δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά το να παίρνεις ένα συγκεκριμένο έγκλημα και να το αναδεικνύεις σε φαινόμενο γενικότερης ανομίας είναι καλό προπαγανδιστικό τέχνασμα, αλλά μόνο τέχνασμα. Τα πραγματικά στοιχεία, και τα στατιστικά της Αστυνομίας το δείχνουν ότι η κατάσταση έχει ηρεμήσει κατά πολύ, αναφέρει και υπογραμμίζει πως «επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας, να μειώσουμε την παραβατικότητα στο πεζοδρόμιο».

Για τη Δυτική Αττική, τα Εξάρχεια υπογραμμίζει πως «έχουν ήδη γίνει τα τελευταία χρόνια σοβαρές προσπάθειες για να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής ευρύτερα στην περιοχή και εμείς έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και έχουν μειωθεί πάρα πολύ η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα. Μπορεί πλέον ο κόσμος να κυκλοφορήσει εκεί όπου παλιότερα δεν πήγαινε ούτε αστυνομικό αυτοκίνητο… Χρειάζονται αρκετό χρόνο για να αλλάξουν τα πράγματα στις πολύ προβληματικές περιοχές. Στην περιοχή των Εξαρχείων…» αναφέρει.

Για την εισβολή του Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό και την επίθεση με μολότοφ στο A.T. Πεύκης αναφέρει πως «για όποιον «διαβαίνει τον Ρουβίκωνα» της έννομης τάξης η Αστυνομία επεμβαίνει. Από εκεί και πέρα, είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να κρίνει το αξιόποινο ή μη των πράξεων. Η Δικαιοσύνη σε κάθε δημοκρατική χώρα είναι ανεξάρτητη και δεν δέχεται υποδείξεις από «δημοσιογραφικά δικαστήρια» που δημιουργούν εντυπώσεις».

Ο κ.Τόσκας αναφέρεται και στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και εκφράζει την ελπίδα η σημερινή Κεντροαριστερά να βρει την κατεύθυνση που είχε κυρίως τη δεκαετία του ’80, «για να υπάρξει και καλύτερη εκπροσώπηση των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετεί σήμερα , κάτω από αντίξοες συνθήκες, ο ΣΥΡΙΖΑ».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αναλυτικά η συνέντευξη στην εφημερίδα “Νέα Σελίδα” και στον δημοσιογράφο Φοίβο Κλαυδιανό:

Με αφορμή τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, η ΝΔ επανέφερε το θέμα της ανομίας, της ασφάλειας και της εγκληματικότητας. Εσείς πιστεύετε ότι οι πολίτες νιώθουν ασφαλείς;

Όταν η Νέα Δημοκρατία αλλά και άλλα κόμματα αναφέρονται στα θέματα της ασφάλειας, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουν την πλάτη τους. Να δουν, δηλαδή, ποια ήταν επί των ημερών τους η κατάσταση στα θέματα ασφάλειας και γενικότερα στην κοινωνία, γιατί έτσι πρέπει να εξετάζεται το ζήτημα της εγκληματικότητας. Στην εποχή της δικής τους διακυβέρνησης, λοιπόν, θα πρέπει να θυμηθούμε τα συχνά σύννεφα των δακρυγόνων στο κέντρο της Αθήνας και πώς αντιμετωπιζόταν η εγκληματικότητα, δηλαδή σε πολλές περιπτώσεις με μεγάλη προχειρότητα και χωρίς να υπάρχουν προτεραιότητες και στοχεύσεις.

Στη δική μας περίοδο δεν θέλω να ισχυριστώ ότι όλα γίνονται καλά και πως δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά το να παίρνεις ένα συγκεκριμένο έγκλημα και να το αναδεικνύεις σε φαινόμενο γενικότερης ανομίας είναι καλό προπαγανδιστικό τέχνασμα, αλλά μόνο τέχνασμα. Τα πραγματικά στοιχεία, τα στατιστικά της Αστυνομίας που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, το δείχνουν αυτό, ενώ ταυτόχρονα είναι κοινή αίσθηση των πολιτών ότι η κατάσταση έχει ηρεμήσει κατά πολύ. Ξαναλέω, τα προβλήματα υπάρχουν, αλλά γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά υπό αντίξοες συνθήκες και με πολύ περισσότερα προβλήματα, όπως το Μεταναστευτικό, από την εποχή της προηγούμενης κυβέρνησης.

Εξετάζοντας τα στοιχεία της εγκληματικότητας, βλέπουμε ότι υποχωρεί σιγά σιγά, μετά την κορύφωση της οικονομικής κρίσης το 2011.

Τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία είναι έγκυρα και δημοσιεύονται από την Ελληνική Αστυνομία, περιγράφουν την πραγματικότητα. Το λέω αυτό διότι πρόσφατα βγήκε ένας πρώην υπουργός και ισχυρίστηκε ότι αυτά μπορεί να διαφοροποιηθούν. Θα πρέπει όμως να επισημάνω κάτι ακόμη. Τα προηγούμενα χρόνια, το 70% των ληστειών ήταν βαριάς μορφής και μόλις το 30% αφορούσε σε μικροκλοπές ή ληστείες. Τα στοιχεία έχουν αντιστραφεί τώρα κι αυτό φαίνεται ότι έχει φέρει ηρεμία. Βεβαίως, διατηρούνται μικροκλεψιές και παραβατικές ενέργειες εν γένει, που έχουν σχέση και με τη λιτότητα και τα υπόλοιπα προβλήματα που έχουν προκύψει από την οικονομική κρίση. Εκεί επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας, να μειώσουμε την παραβατικότητα στο πεζοδρόμιο, και εκεί θα είναι η μεγάλη μας μάχη το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, υπάρχουν περιοχές της Αθήνας που αποκτούν σταδιακά χαρακτηριστικά γκέτο, όπως η Δυτική Αττική, τα Εξάρχεια…

Και οι δύο περιοχές που αναφέρατε έχουν προβλήματα εδώ και πολλές δεκαετίες, ιδιαίτερα τα Εξάρχεια, αλλά τα τελευταία χρόνια και η Δυτική Αττική, στην οποία συνδυάζονται η ανεργία, η έλλειψη εκπαίδευσης για τα μικρά παιδιά και η μείξη διαφόρων ομάδων, όπως είναι οι Ρομά, οι Ρωσοπόντιοι ή άλλοι που ήρθαν ως μετανάστες αρχικά, αλλά έμειναν μόνιμα εκεί. Εχουν ήδη γίνει τα τελευταία χρόνια σοβαρές προσπάθειες για να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής ευρύτερα στην περιοχή και εμείς έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και έχουν μειωθεί πάρα πολύ η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα. Μπορεί πλέον ο κόσμος να κυκλοφορήσει εκεί όπου παλιότερα δεν πήγαινε ούτε αστυνομικό αυτοκίνητο.

Και πάλι, αν με ρωτήσετε αν είμαι ευχαριστημένος, θα σας πω όχι. Χρειάζονται περισσότερες συνδυασμένες προσπάθειες σε διάφορες κατευθύνσεις, στα θέματα της απασχόλησης, των έργων αναβάθμισης της περιοχής, της παιδείας και, φυσικά, στα θέματα της αστυνόμευσης, αλλά όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν σε μια μέρα, χρειάζονται αρκετό χρόνο για να αλλάξουν τα πράγματα στις πολύ προβληματικές περιοχές. Στην περιοχή των Εξαρχείων…

Να σας διακόψω για να σας υπενθυμίσω ότι ως προς τα Εξάρχεια κατηγορείστε ότι δείχνετε ανοχή για πολιτικούς λόγους…

Ναι, το ακούω κι αυτό. Η τακτική της ΝΔ επικεντρώνεται στα Εξάρχεια ακριβώς επειδή δεν έχει να πει κάτι για τις υπόλοιπες περιοχές της Αθήνας, ενώ τα Εξάρχεια είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη και πολύπλοκη περιοχή. Βάζουν, λοιπόν, έναν στόχο δύσκολο για να έχουν να λένε.

Να υπενθυμίσω τι έκαναν στη δική τους εποχή, τις μεγάλες εκστρατείες μπροστά στις κάμερες, που διαρκούσαν για λίγες ώρες και μετά τα πράγματα επανέρχονταν στην ίδια κατάσταση. Εμείς κάναμε αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στη συγκεκριμένη περιοχή, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ τα προηγούμενα χρόνια. Κι αυτό το λέω διότι τα ναρκωτικά τα θεωρούμε κύρια πηγή των προβλημάτων και η μαφία των ναρκωτικών που υπήρχε εκεί χτυπήθηκε.

Συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα με καταλήψεις και με νεαρά παιδιά που κάνουν ανοησίες διότι νομίζουν ότι έτσι θα χτυπήσουν το σύστημα. Αντίθετα όμως και οι ίδιοι και αυτοί που τους παροτρύνουν το μόνο που κάνουν είναι να συντηρητικοποιούν τον κόσμο, να κάνουν ζημιές, να μην αφήνουν την όποια ανάπτυξη και να δίνουν έτσι την ευκαιρία σε κάποιους που θέλουν να αγοράσουν φθηνά γη σε αυτές τις περιοχές. Φυσικά, τέτοιες καταστάσεις δεν πρόκειται να αφεθούν έτσι. Δεν είναι εύκολο να λυθεί το πρόβλημα, αλλά συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας.

Πρόσφατα εξαρθρώθηκε η σπείρα που είχε απαγάγει τον Μιχάλη Λεμπιδάκη και ο επιχειρηματίας διασώθηκε. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για επιτυχία. Πού οφείλεται;

Πριν από λίγα χρόνια οι επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλονταν σε έναν μικρό αριθμό ικανών αστυνομικών. Τώρα οι επιτυχίες είναι σε μεγαλύτερη κλίμακα γιατί έχουν ενεργοποιηθεί οι αστυνομικοί ακόμη και των αστυνομικών τμημάτων, κάτι που δεν θα μπορούσαν να φανταστούν πριν από μερικά χρόνια όσοι παρακολουθούν τα ζητήματα αυτά. Υπάρχει απασχόληση και προσφορά πολύ μεγαλύτερου ποσοστού αστυνομικών στην αντιμετώπιση του εγκλήματος. Πριν από μερικά χρόνια ασχολούνταν λίγοι, ενώ τώρα ασχολούνται πολλοί. Αυτό έχει σχέση με την ενθάρρυνση που δόθηκε, με την άνοδο του ηθικού του προσωπικού, με τις προσπάθειες ενεργοποίησης όλο και περισσότερων αλλά και με το ήπιο κοινωνικό κλίμα. Νομίζω ότι αυτές είναι οι δύο μεγάλες επιτυχίες στον τομέα αυτό για την κυβέρνηση.

Πολλοί, παρ’ όλα αυτά, είχαν φοβηθεί ότι με μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα είχαμε κρούσματα λευκής απεργίας. Υπήρξαν τέτοια φαινόμενα;

Όχι, λευκή ή παθητική απεργία δεν είδα σε καμιά περίπτωση. Ίσα ίσα, είδα το αντίθετο: φιλότιμη προσπάθεια απ’ όλο και μεγαλύτερο μέρος του αστυνομικού σώματος. Απλοί άνθρωποι σε τμήματα και υπηρεσίες κάνουν όλο και καλύτερα τη δουλειά τους.

Πιστεύετε ότι έχουν ολοκληρωθεί τα βήματα εκδημοκρατισμού της Ελληνικής Αστυνομίας;

Ο εκδημοκρατισμός ποτέ δεν σταματά. Όμως μέσα στα δυόμισι αυτά χρόνια έχει γίνει τεράστια προσπάθεια και τεράστια βήματα στην κατεύθυνση της καλώς εννοούμενης πειθαρχίας, της νομιμότητας και του σεβασμού των κανονισμών και των νόμων. Οι αστυνομικοί, όπως είπα και πριν, φιλότιμα και με σεβασμό σε αυτά που έχουν διδαχθεί, υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο. Να θυμίσω, βέβαια, για κάποιους που έχουν ασθενή μνήμη τι γινόταν πριν από μερικά χρόνια, αλλά τώρα βλέπετε ότι το ίδιο το σώμα των αστυνομικών προσφέρει τις υπηρεσίες του διαφορετικά.

Η πολιτική κατεύθυνση και η κατεύθυνση της φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας έχουν παίξει τον ρόλο τους στο να κατανοήσουν οι αστυνομικοί ότι το συμφέρον τους ταυτίζεται με το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και δεν είναι οι διαρκείς συγκρούσεις, που και άσχημο κλίμα και συνεχή εκνευρισμό δημιουργούν και δεν διευκολύνουν την ανάπτυξη. Παλιότερα το μέτωπο των συγκρούσεων ήταν όλη η Αθήνα, ενώ τώρα έχουμε περιστατικά μόνο σε ορισμένες περιοχές.

Τι σχεδιάζετε για την προστασία του πολίτη;

Στον τομέα της προστασίας του πολίτη το αν θα είμαι εγώ επικεφαλής στο μέλλον ή όχι δεν έχει μεγάλη σημασία, αυτό που πρέπει να βελτιωθεί είναι η εκπαίδευση των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των υπόλοιπων υπαλλήλων, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και να εξυπηρετηθούν καλύτερα το κοινωνικό συμφέρον και ο πολίτης. Δεν το ευχόμαστε απλώς. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία.

Είστε μέλος του «ΠΡΑΤΤΩ». Γράφεται κατά καιρούς ότι βρίσκεστε σε απόσταση από την κυβέρνηση και, αντικειμενικά, απειλείτε τη συνοχή της.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμιά ένδειξη για να ισχυριστεί κανείς κάτι τέτοιο. Εμείς τιμούμε την απόφαση και την επιλογή του πρωθυπουργού να μας συμπεριλάβει στην κυβέρνηση και συγχρόνως προσπαθούμε, στο μεγάλο δημοκρατικό μέτωπο των αριστερών δυνάμεων, κάτω από αντίξοες συνθήκες, να στήσουμε τη χώρα στα πόδια της και να γυρίσουμε το πλοίο στην κατεύθυνση της ανάπτυξης για το κοινό καλό. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύουν δυνάμεις. Και εμείς με τις δικές μας, με τον πρόεδρό του «ΠΡΑΤΤΩ», τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, και τους άλλους συντρόφους μας, προσπαθούμε σε αυτή την κατεύθυνση. Επομένως, είμαστε δύναμη ενότητας και προσφοράς και όχι φυγόκεντρη.

Το πρόβλημα της χώρας είναι κυρίως οικονομικό;

Όχι, η κρίση δεν ήταν μόνο οικονομική, άγγιξε όλους τους τομείς. Γι αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες σε όλους τους τομείς. Βλέπετε τι προβλήματα υπάρχουν στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία, στην Υγεία, παντού. Κι αυτό είναι μια συλλογική προσπάθεια και απαιτεί δυνάμεις και πέρα από τις δυνάμεις της Αριστεράς, πέρα απ’ όσους είμαστε στην κυβέρνηση.

Βλέπετε προοπτική συνεργασίας του υπό διαμόρφωση σχήματος στην Κεντροαριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Κοιτάξτε, θα πρέπει να καταλάβουν ότι Κεντροαριστερά δεν σημαίνει σύγκλιση με τη Δεξιά, αλλά εκπροσώπηση μεσαίων στρωμάτων για την καλυτέρευση της ζωής τους. Δεν αρκεί μόνο η σφραγίδα που βάζει όποιος ισχυρίζεται ότι είναι αριστερός, δεξιός ή κεντρώος, σημασία έχει και ποια κοινωνικά στρώματα εξυπηρετεί. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από αντίξοες συνθήκες, εξυπηρετεί τα συμφέροντα μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων. Υπάρχουν δυνάμεις της Κεντροαριστεράς που βλέπουν τα πράγματα από την ίδια οπτική γωνία. Αυτοί είναι καλοδεχούμενοι και μακάρι να προκύψουν οι συνεργασίες που υπάρχουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη και όχι οι τάσεις συνεργασίας με τη Δεξιά – διότι αυτό δεν είναι Κεντροαριστερά. Ελπίζω η σημερινή Κεντροαριστερά να βρει την κατεύθυνση που είχε κυρίως τη δεκαετία του ’80, για να υπάρξει και καλύτερη εκπροσώπηση των στρωμάτων που ανέφερα και καλύτερη τύχη για τη χώρα μας. 

Τις τελευταίες μέρες είχαμε έξαρση των φαινομένων αυτού του είδους με την εισβολή του Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό και την επίθεση με μολότοφ στο A.T. Πεύκης. Σας κατηγορούν για αδράνεια που αποθρασύνει τους δράστες τέτοιων επιθέσεων…

Για όποιον «διαβαίνει τον Ρουβίκωνα» της έννομης τάξης η Αστυνομία επεμβαίνει. Από εκεί και πέρα, είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να κρίνει το αξιόποινο ή μη των πράξεων. Η Δικαιοσύνη σε κάθε δημοκρατική χώρα είναι ανεξάρτητη και δεν δέχεται υποδείξεις από «δημοσιογραφικά δικαστήρια» που δημιουργούν εντυπώσεις. Αν κάποιοι θεωρούν ότι η δημοκρατία είναι υπερβολική στη χώρα μας, ας βγουν να το πουν ευθέως και ας μην κρύβονται πίσω από αστεία επιχειρήματα.

πηγη

loading...

3 thoughts on “«Όποιος “διαβαίνει τον Ρουβίκωνα” της έννομης τάξης η Αστυνομία επεμβαίνει»..

  1. ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΡΑΒΑΝΑ ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑ ΕΝΑΝ ΠΕΤΑΕΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ? ΠΕΤΑΕΙ Ε ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ…

  2. Πόσες φτηνές δικαιολογίες μπορούν να χωρέσουν σε ένα κείμενο όταν προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Αυτά συμβαίνουν όταν σπέρνεις α νέμους.Δικά τους παιδιά οι μπαχαλάκηδες οι αναρχικοί και γιατί όχι από την ίδια μήτρα βγαλμένοι και τρομοκράτες.Οσο ηταν αντιπολίτευση τους βόλευε και συμπορεύοταν,τώρα κάποια δικά τους παιδιά είναι ατίθασα και δεν μπορούν να τα ελέγξουνπαραμένουν όμως δικά τους παιδιά που αγωνίστηκαν μαζί κάνοντας την Ελλάδα μπάχαλο και γιαυτό τα προστατεύουν.Οταν λέμε δικά τους ενοούμε ΚΑΙ φυσικά παιδιά τους. Μήπως κάνω λάθος κύριε πρόεδρε της βουλής?

  3. EΣΕΝΑ ΡΕ ΒΛΑΧΟΜΑΛΑΚΑ ΑΧΡΗΣΤΕ ΚΛΕΦΤΗ ΤΟΥ ROLL ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΣΑΝ ΕΦΕΔΡΟΣ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΤΙ ΛΟΧΑΓΟΙ ΚΑΤΙ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΣΚΥΒΑΛΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΓΑΜΗΣΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΑΝ ΚΑΙ ΡΟΛΛ ΣΚΟΝΗ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ! ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΝΕ ΣΤΟ ΣΙΤΡΟΕΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΣΕ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝΟΥΣ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΚΑΤΟΜΑΛΑΚΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ Ο ΠΙΛΑΦΑΣ ΤΟ ΑΡΧΙΔΟΚΟΥΔΟΥΝΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΠΗΔΑ ΚΑΙ ΠΗΔΑΕΙ? ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΜΙΑΣΜΑ ΟΥΥΣΤ….ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΧΝΗ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΛΕΙΩΣΕΙΣ ΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΒΡΩΜΙΚΟ….

Comments are closed.