Θ. Φορτσάκης για ΑΑΔΕ: Το δημόσιο κρατάει τα λεφτά και οδηγεί την αγορά σε ασφυξία

“Καμπανάκι” για επερχόμενη οικονομική ασφυξία “χτυπάει” η Ν.Δ. μέσω του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών, Θεόδωρο Φορτσάκη, ο οποίος,
μιλώντας στο “Radio Marconi 96,1 F.M.” του Βόλου και την εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, χαρακτήρισε τις επιστροφές φόρων της ΑΑΔΕ πολύ χαμηλότερες από που θα έπρεπε να είναι, γεγονός, που όπως είπε, αποδεικνύεται και από το γεγονός των αιτήσεων συνταξιοδότησης οι οποίες δεν προχωρούν, με αποτέλεσμα να οδηγείται η αγορά σε ασφυξία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φορτσάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: “Οι επιστροφές που έκανε η ΑΑΔΕ, οι οποίες υπήρξαν πράγματι, είναι δυστυχώς πολύ χαμηλότερες από αυτές που θα έπρεπε να είναι κι αυτό σημαίνει ότι το συνολικό ποσό που οφείλει το ελληνικό δημόσιο έχει ανέβει, δεν έχει κατέβει, έχει αυξηθεί.

Αυτή την ώρα έχουμε περισσότερα από 6 δις που έχουν συσσωρευτεί. Αυτό αντιπροσωπεύει 57% μεγαλύτερο ποσό απ’ ότι πριν δύο χρόνια. Τα νούμερα είναι αναμφισβήτητα. Η κατάσταση αυτή είναι αναμφισβήτητη. Είναι αναμφισβήτητο ότι αυτή την ώρα υπάρχουν πάρα πολλές ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου, οι οποίες δεν επιστρέφονται και αυτό μπορείτε να το δείτε, όχι μόνο από τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων, οι οποίες υπάρχουν ακόμα σε πολύ μεγάλο αριθμό, αλλά και από τη συνταξιοδότηση, τις αιτήσεις δηλαδή που έχουν υποβληθεί και δεν προχωρούν. Ξέρουμε ότι έχουμε πολλούς μήνες τώρα να δούμε αίτηση συνταξιοδότησης να γίνεται δεκτή. Αυτό τί σημαίνει; Ότι το δημόσιο κρατάει τα λεφτά. Όταν το δημόσιο κρατάει τα λεφτά, τα κρατάει για να μπορέσει να εξυπηρετήσει ανάγκες του άλλες, αλλά συγχρόνως οδηγεί την αγορά σε ασφυξία. Γιατί όποιος δεν έχει λεφτά, τί θα κάνει, πώς θα κινηθεί; Αυτή η κατάσταση πρέπει να βρει μία λύση”.

loading...