Αδόκιμες , Αποτυχημένες “Αρχές”

Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

– “Εν Αρχή ην … οι Αρχές”. Ακολουθούν οι αρπαχτές. Τι έχουν να χάσουν οι αρχικλέφτες και οι αρχιληστές, αφού τους προστατεύουν οι “Ανεξάρτητες Προστατευτικές Αρχές”,
οι -συνάλληλες  “Επιτροπές”, καθώς και οι “Συνήγοροι /Διαμεσολαβητές”;
– Διαθέτουμε πάνω από δέκα  Αρχές  Προστασίας , που εξυπηρετούν  τα κελεύσματα της εξουσίας.
– Μιλούμε για ΑΡΧΗΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ /ΑΡΧΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ομπρέλα πληθυσμιακής καλύψεως. Με κάτι τρύπες …. νααα, μετά συγχωρήσεως.
 “Από την πόλη έρχομαι και στην κορυφή κανέλα,
βάζω το καπελάκι μου να μη βραχεί η ομπρέλα”.
– “Αρχές” λογής -λογής και διαλογής, για λόγους συγκάλυψης και συνενοχής. Χωρίς καν να υποψιάζεται ο δυστυχής ιθαγενής, πως ουσιαστικά παραμένει ακάλυπτος και ασκεπής.
– Αρχολίπαροι, αρχιψεύτες  και άναρχα νομοθετούντες. Χωρίς  αρχές, σε τέναγος ανικανότητας διαβιούντες. Αρτζιμπούρτζι και λουλάς επιτροπές επινοούντες. Ναρκισσευμένοι, τα γένια τους ευλογούντες.
-Αρχήθεν τον αρχηγισμό υπηρετούντες. Επείγονται μόνον να αρχηγεύσουν μια ώρα αρχύτερα (!). Εμφανίζονται ως δήθεν ανησυχούντες για όσα υποφέρει ο κόσμος, τα προηγούμενα και τα ύστερα.
– Τι άραγε χρειάζεται και που αποσκοπεί η  κάθε “Αρχή” που σε τίποτα δεν εξυπηρετεί ; Μήπως ωσάν άλλοθι  του εξουσιαστή που παρανομεί, ή … για χάρη του  εξουσιαζόμενου  που παλεύει να διασωθεί;
– Προσφέρεται στο πόπολο ένα χρυσωμένο χάπι, μια εποπτεύουσα επιτροπή /Αρχή … απάτη. Δήθεν ενάντια σε όποιον αυθαιρετεί.
 ‘Ετσι το  αποκοιμίζουν και του αποσπούν την συναίνεση του  την εκλογική.

–  “Αρχή άνδρα δείκνυσι “,  οι Αρχαιοέλληνες  θα  ισχυριστούνε , κάτι που οι επίγονοι  δεν θα το ασπαστούνε. Πανηγυρτζήδες  βιολιτζήδες  βαράνε τον χαβά αποπροσανατολισμού, που με “επιτροπές,  Αρχές  και Συνηγόρους” τον αρχινούνε.
-Γιατί τις αχρείαστες “Αρχές” δεν τις καταργούνε;
Τι άραγε προσφέρουνε, σε τι μας ωφελούνε;  Ξοδεύονται άσκοπα χρήματα (για μισθούς) που δεν περισσεύουνε. Εκτός αν όντως υπάρχουν και κρυμμένα τα’ χουνε.
– Ασφαλώς και πρέπει να υπάρχουν “εποπτεύουσες Αρχές” οι οποίες  σε μια  ευνομούμενη  κοινωνία θα γίνονται σεβαστές. Όμως  σε  κοινωνίες … χύμα,   σχεδόν αναρχούμενες, όπου οι αεριτζήδες και οι αναρχοαυτόνομοι είναι “Κράτος εν Κράτει”, μόνον διακοσμητικό και παραπλανητικό ρόλο παίζουν. Χωρίς βέβαια οι ιθαγενείς  να  ωφελούνται  κάτι!.

ΥΓ Καλή ιδέα θα ήταν να δημιουργηθεί μια “ειδική Επιτροπή”, η οποία να έχει ως αποκλειστική της αποστολή, τον έλεγχο της εύρυθμης λειτουργίας των ήδη υφιστάμενων “Αρχών”.
     Μήπως και περιοριστεί η δράση των ποικιλώνυμων αγαπητικών.

loading...