Μαθήματα ελληνικής διπλωματίας: “Έχουμε διαφορές αλλά και θετική ατζέντα”, δήλωσε ο Κοτζιάς στον Τσαβούσογλου

Η Άγκυρα προσπάθησε να αναδείξει το Κυπριακό σε κεντρικό θέμα συζήτησης του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά ο έλληνας ΥΠΕΞ δεν έπεσε στην παγίδα.

Χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο Κυπριακό, δήλωσε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο χωρών αλλά και θετική ατζέντα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα είναι κερδισμένη από την ένταξη της Τουρκίας την ΕΕ. Τι είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου…

Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου η τουρκοκυπριακή πλευρά και η Τουρκία συζητούν τα βήματα που μπορούν να γίνουν, ιδιαίτερα μετά τις προεδρικές εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία και πρέπει να συνεχίσουν να το πράττουν. Ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξή της στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας παρά το ότι δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία στο Κυπριακό.
Ο Έλληνας Υπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου δεν έκανε καμιά αναφορά στο Κυπριακό. Ανέφερε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και ότι καλούν τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί την Ελλάδα.
Ανακοίνωσαν επίσης ότι το Φεβρουάριο του 2018, θα πραγματοποιηθεί Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στη Θεσσαλονίκη.
 Συγκεκριμένα στη συνέντευξη Τύπου, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι χθες το βράδυ (στο δείπνο) συζήτησαν το Κυπριακό. “Μαζί με τον Νίκο Κοτζιά είχαμε διαπραγματεύσεις για 11 μέρες στο Κραν Μοντάνα αλλά δυστυχώς δεν είχαμε κανένα αποτέλεσμα.
Από πλευράς Τουρκίας θέλω να πω ότι τόσο η τουρκοκυπριακή πλευρά όσο και η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη, κατά τη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας διαδραματίσαμε ένα εποικοδομητικό ρόλο και επιδείξαμε μια στάση επικεντρωμένη στη λύση”, ανέφερε και πρόσθεσε:
“Στο τέλος ποια βήματα θα κάνουμε, – άλλωστε συχνά συναντόμαστε με τον Νίκο Κοτζιά, κάνουμε και ανεπίσημες συναντήσεις-τι θα γίνει και τί βήματα θα κάνουμε και πότε τα συζητήσαμε.
Εμείς άλλωστε μαζί με τους τουρκοκύπριους συζητούμε ποια βήματα μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα μετά τις εκλογές στο νότο και πρέπει να συνεχίσουμε να τα συζητούμε.
Τελικά μια λύση στο Κυπριακό είναι για όλους ωφέλιμη”.
Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι οι δύο χώρες έχουν καταφέρει να καταγράψουν πρόοδο στο εμπόριο και πως στόχος είναι ο εμπορικός όγκος των δύο χωρών να φτάσει τα δέκα δις δολάρια, προσθέτοντας ότι άνετα μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στους 8 στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα, λέγοντας ότι «δυστυχώς η Ελλάδα δεν τους επέστρεψε» κάτι που προκάλεσε απογοήτευση στην Τουρκία, όπως είπε. Ο Τούρκος Υπουργός εξέφρασε την επιθυμία η Ελλάδα «να μην καταστεί βάση-ασύλου για τα μέλη της FETÖ».
 Όπως είπε, 995 άτομα έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου μέχρι σήμερα και πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιοι από αυτούς είναι γκιουλενιστές και ποιοι έχουν επωφεληθεί της κατάστασης. Διπλωματία τύπου Κοτζιά… Από την πλευρά του ο Νίκος Κοτζιάς εξέφρασε χαρά που θα συναντούσε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε ‘σπουδαίο ηγέτη της γείτονος’.
Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είπε ότι στοχεύουν σε όσο το δυνατόν πιο στενές και ανθρώπινες σχέσεις λέγοντας ότι οι λαοί μας έχουν να κερδίσουν από τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
 “Έχουμε διαφορές αλλά και θετική ατζέντα”, είπε ο Νίκος Κοτζιάς. Είπε ότι η Ελλάδα στηρίζει με πάθος τη δημοκρατία και εξαρχής τάχθηκε ενάντια στο πραξικόπημα στην Τουρκία.
Ο Νίκος Κοτζιάς είπε για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας ότι η Ελλάδα θα είναι η πιο κερδισμένη από μια Τουρκία μέλος της ΕΕ. “Το πιστεύουμε και το θέλουμε”, ανέφερε.
Ο Έλληνας Υπουργός είπε ακόμη ότι είναι σημαντικό να κρατούν ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας, προσθέτοντας ότι από αυτή τη σκοπιά οι συναντήσεις των ΥΠΕΞ είναι σημαντικές.
Ο Έλληνας Υπουργός είπε ακόμη ότι δύο είναι τα πιο σημαντικά σημεία. Πρώτον η 5η συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας τον Φεβρουάριο του 2018 και δεύτερον η επίσημη πρόσκληση την οποία θα απηύθυνε αργότερα στον Τούρκο Πρόεδρο κατά τη συνάντησή τους.
 “Ο Ερντογάν είναι καλοδεχούμενος.
Ο κ. Παυλόπουλος τον περιμένει με μεγάλη χαρά”, ανέφερε.
Ο Νίκος Κοτζιάς μίλησε για καλύτερη λειτουργία της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και για καλύτερη παρουσία της ελληνικής μειονότητας από την Ίμβρο μέχρι την Κωνσταντινούπολη.
Ο Τούρκος Υπουργός λίγο αργότερα επέκρινε τον Έλληνα ομόλογό του επειδή αναφέρθηκε σε ‘μουσουλμανική μειονότητα’ και όχι ‘τουρκική μειονότητα’ όπως την αποκαλεί η Τουρκία. “Εμείς δεχόμαστε τον όρο ελληνική μειονότητα, εκείνοι γιατί δεν αποδέχονται τον όρο τουρκική μειονότητα;”, είπε ο Τούρκος Υπουργός.
Σε ερώτηση της ΕΡΤ για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι υπάρχει ομοφωνία πως δεν πρέπει να υπάρχει ένταση, προσθέτοντας ότι χρειάζεται και οι δύο πλευρές να είναι προσεκτικές και όχι μόνο η μία. Όπως είπε, πρέπει να αποφεύγεται η προβοκατόρικη ρητορική και πράξεις.
 “Σε αυτό το θέμα, ιδιαίτερα ο Υπουργός Άμυνας, γνωρίζουμε ότι είναι ο πρόεδρος του μικρού κόμματος της κυβέρνησης με το οποίο αναγκάστηκαν να συνεργαστούν.
Ο Νίκος Κοτζιάς μου λέει συχνά ότι είναι καλός άνθρωπος αλλά αυτό δεν είναι προσωπικό θέμα, είναι θέμα δύο χωρών και κατά συνέπεια πολύ συχνά βλέπουμε τις προβοκατορικες δηλώσεις του και πιστεύουμε ότι τα θέματα πρέπει να λυθούν με διπλωματία και θετική ατζέντα. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να γίνουν ατυχήματα”, ανέφερε.
Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η απάντησή του ήταν μεγάλη αλλά και η ερώτηση είπε ήταν προβοκατόρικη. Για την αναφορά του δημοσιογράφου ότι υπάρχει αύξηση στη ροή προσφύγων από την Τουρκία στην Ελλάδα, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι οι δικοί τους αριθμοί δείχνουν δραματική μείωση.
 “Ποιος σας δίνει αυτούς τους αριθμούς;”, είπε ο Τούρκος Υπουργός. Επέκρινε μάλιστα την ΕΕ επειδή, όπως είπε, δεν έχει δώσει ακόμη τα τρία δις που υποσχέθηκε στην Τουρκία για τους πρόσφυγες και κάλεσε την Ελλάδα να υπενθυμίσει στην ΕΕ τις υποσχέσεις της.
Ο Τούρκος Υπουργός ευχαρίστησε επίσης την Αθήνα για τη στήριξή της στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε συμφωνία στο Κυπριακό, όπως είπε. Σε ερώτηση του Ανατολού για τους οχτώ στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα, ο Τούρκος Υπουργός κάλεσε τον Έλληνα ομόλογό του να απαντήσει ωστόσο ο Νίκος Κοτζιάς του είπε να απαντήσει εκείνος πρώτος. “Και στο Κραν Μοντάνα το ίδιο έκανε. Έλεγε συνεχώς να απαντήσει ο Μεβλούτ πρώτος”, είπε ο Τούρκος Υπουργός αστειευόμενος.
Ο Τούρκος Υπουργός αφού επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει τους πραξικοπηματίες, στη συνέχεια ο Έλληνας Υπουργός είπε ότι το άσυλο είναι απόφαση του δικαστηρίου και όχι της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι τα ελληνικά δικαστήρια έχουν καταρρίψει πολύ συχνά νομοσχέδια της ελληνικής κυβέρνησης.
“Η δικαιοσύνη σκέφτεται με δικό της τρόπο. Δεν μας αρέσουν οι αποφάσεις της αλλά τις σεβόμαστε”, ανέφερε. Συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν

thoureios.blogspot.gr
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :


 1. ΨΙΤ, ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ, ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΤΕ ΣΤΗΝ Μ. ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΡΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΜΠΑΜΠΕΣΙΑ-ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΑΝ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ " ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ "

  ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΚΟΥΡΑΔΟΜΑΓΚΕΣ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΜΕ ΔΥΟ ( 2) ΚΟΥΛΟΥΡΕΣ!!

  ΕΜΠΡΟΣ, ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΑΣ, ΕΑΝ ΣΟΥ ΒΑΣΤΑΕΙ !

  ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ Η " ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ " ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ ΨΕΥΤΟ-ΝΤΑΗΔΕΣ !

  ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ "ΜΕΓΑΛΟΙ" ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ Γ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ, ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΜΩΣ...

  ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΚΑΤΟ-ΤΟΥΡΚΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΥΠΑΡΧΕΤΕ, ΖΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !

  ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΗΘΕΝ ΤΗΝ .....ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ ΠΑΛΙΟ-ΚΩΘΩΝΙΑ !

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΚΑΤΟ-ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΒΡΑΪΚΕΣ " ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΟ-ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΑΣ, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ...

  ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ...ΜΑΓΚΕΣ !

  ΑΡΑΞΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΟΥΝΙΕΣΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΣΕΙ Ο ΄ΠΙΣΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΝΗΜΑ !

  ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΕΜΑΛ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΝ ΜΠΕΝ- ΖΥΛΟΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΑΛΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ, ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ Μ. ΑΣΙΑ....

  ΑΪΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΠΡΗΞΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΨΑΤΕ, ΟΥΣΤ !

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ :

  Η ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ !!!

  ΜΗΝ ΠΟΛΥΜΙΛΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ " ΕΘΝΙΚΕΣ " ΔΗΘΕΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ, ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΛΗΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ !

  ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ......

  ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ, ΟΧΙ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΕΤΣΙ?

  ΣΟΥ ΞΑΝΑΘΥΜΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΥΚΟΥΝΙΕΣΑΙ ΟΥΤΕ ΕΣΥ, ΟΥΤΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΣΕΙ Ο ΠΙΣΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΟΥΝΗΜΑ !

  ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΛΩΖΑΝΝΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ!

  ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ, ΕΜΕΙΣ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ ΜΠΑΡΜΠΑ !

  Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΡΙΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΣΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΙ' ΕΣΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΙΕΣΑΙ ?

  ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ !!! ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙΣ ΚΙ' ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ.....

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]