Ο Σόιμπλε πρόεδρος της γερμανικής Βουλής

Μία φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις…

Mόλις ανακοινώθηκε το θριαμβευτικό για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο φακός τον απαθανάτισε να προσέρχεται στο βήμα της Bundestag έχοντας δίπλα του τον ηγέτη του κόμματος FDP, ο οποίος ήταν στην ουσία αυτός που τον «έσπρωξε» στην προεδρία της ομοσπονδιακής βουλής.

Ο Κριστιάν Λίντνερ άρχισε να χειροκροτεί και να χαμογελά μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Πώς να μην είναι πανευτυχής αφού, θέτοντας ως όρο την αποχώρηση του Σόιμπλε από το υπουργείο Οικονομικών για να μπει το κόμμα του στην κυβέρνηση, κατάφερε να επιτευχθεί ο στόχος του;

Η λεζάντα σε μία φωτογραφία του πρακτορείου Reuters είναι ενδεικτική: «Λουλούδια για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και χειροκρότημα από τον ηγέτη των Ελεύθερων Δημοκρατών,Κριστιάν Λίντνερ, μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του

Θερμή χειραψία με την Άνγκελα Μέρκελ

Καθ΄οδόν για την αίθουσα της γερμανικής Βουλής

Συγκινητική «υπόκλιση» μπροστά στον νέο πρόεδρο της Βουλής

«Δυνατό» χειροκρότημα σε κλίμα συγκίνησης

Ο Βόλγκανγκ Σόιμπλε δέχεται άλλο ένα μπουκέτο λουλουδιών, μαζί με τα συγχαρητήρια και η Άνγκελα Μέρκελ τον χειροκροτά.

Δείτε πώς αποχαιρέτησαν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ΥΠΟΙΚ

Άκρως εντυπωσιακή και συγκινητική είναι η φωτογραφία που κυκλοφορεί στα social media και δείχνει εργαζομένους του υπουργείου Οικονομικών να αποχαιρετούν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχηματίζοντας το μηδέν. Το μηδέν σχημάτισαν περίπου 400 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών φορώντας μαύρα κοστούμια για να συμβολίσουν το μεγάλο επίτευγμα στην εποχή Σόιμπλε: τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, τον οποίο στη Γερμανία αποκαλούν και «μαύρο μηδενικό».

loading...