Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

ΡΕ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΛΙΟΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ ΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ;;;;Παρέλαση μαθητριών μόνο με μαντίλες για πρώτη φορά στην Ξάνθη

ΡΕ Η ΞΑΝΘΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ Η ΟΧΙ;;;; ΤΙ ΜΑΝΤΙΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ..ΦΟΡΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΝΤΙΛΕΣ;;

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 98α Ελευθέρια
Για πρώτη φορά στην παρέλαση για τη γιορτή των Ελευθερίων της Ξάνθης το σύνολο των μαθητριών ενός σχολείου (πιθανότατα του Ιεροσπουδαστήριου) παρέλασαν φορώντας όλες τους μαντίλα.


Σύμφωνα με το xanthinews.gr, η εμφάνιση αυτή των μαθητριών ήταν το κύριο θέμα συζήτησης μετά την παρέλαση, ενώ οι πολιτικοί της πόλης φαίνεται να μην γνώριζαν ή να μην περίμεναν κάτι τέτοιο.


Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι «σε ανάλογες παρελάσεις στα Πομακοχώρια έχουμε την μαντίλα αλλά εκεί οι γυναίκες παρελαύνουν φορώντας τις παραδοσιακές στολές των Πομάκων», όπως επισημαίνει το xanthinews.gr.Η Ξάνθη, σε διαφορετικό χρόνο από την υπόλοιπη Θράκη γιορτάζει την 4η Οκτωβρίου, τα Ελευθέριά της κατά την επέτειο της απελευθέρωσης από τη Βουλγαρική Κατοχή το 1919 και όχι την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό, το 1920.


3 σχόλια :

  1. Οι κοπέλες είναι μουσουλμάνες καί παίρνουν επίδομα μαντίλας από το Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τουρκική σημαία πόσο σύντομα θα δούμε να παρελαύνει στη Θράκη σύντροφε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OTAN TO KOLOPEDO SKILAS GENA EVGENE STA KANALIA KAI ZITAGE NA TON PSIFISOUME ''KAI THA SKISI TA MNIMNIA;;DEN XERATE ME PIO MOU@@PANO MPLEKAME TORA EINE ARGA;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή