“Έφυγε” ο στρατηγός Νικόλαος Γρυλλάκης – ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ

Έφυγε πριν από λίγες ώρες από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο στρατηγός Νικόλαος Γρυλλάκης. Ο στρατηγός νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η εξόδιος ακολουθία του εκλιπόντος θα τελεστεί… αύριο το μεσημέρι σε ιερό ναό της Βούλας στην Αθήνα.
Ο στρατηγός ήταν γνωστός σε πολλούς Πιεριείς, καθώς εκτός από το ότι διατέλεσε πριν από χρόνια διοικητής στην 24η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Λιτοχώρου, είχε αγαπήσει την Πιερία και διέμενε επί αρκετά έτη στο νομό μας.

Νικόλαος Γρυλλάκης

Ο Νικόλαος Γρυλλάκης γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Αλίκαμπος Χανίων και περάτωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Γυμνάσιο Αρρένων Χανίων.
Ο πατέρας του και ο αδελφός του σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.
Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1950, από την Ανωτέρα Σχολή Πολέμου το 1963 ως ίλαρχος και από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας ως αντισυνταγματάρχης το 1977.
Διετέλεσε διοικητής σε όλα τα νευραλγικά κλιμάκια των τεθωρακισμένων του Στρατού μας (Επιλαρχίας Αρμάτων – Σχολής Αξιωματικών Τεθωρακισμένων – Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων – Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας – Διεύθυνσης Τεθωρακισμένων ΓΕΣ – Τεθωρακισμένης Μεραρχίας). Ανεδείχθη πανελληνιονίκης στο άθλημα της ιππασίας (υπερπήδηση εμποδίων) το 1958.
Εκπαιδεύτηκε σε θέματα κατασκοπίας-αντικατασκοπίας από την Αμερικανική και Ισραηλινή Υπηρεσία Πληροφοριών και υπηρέτησε στο Τμήμα Επιχειρήσεων Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ και στο Γραφείο Πληροφοριών του ΓΕΣ. Τραυματίστηκε σε επιχείρηση αντικατασκοπίας. Τιμήθηκε κατ’ επανάληψη με επαίνους και ευφήμους μνείας, διότι κατέβαλε επαινετή προσπάθεια πολύ πέραν του καλώς εννοουμένου καθήκοντος, για θέματα που σχετίζονταν με την ασφάλεια της Ελλάδος. Τιμήθηκε με πλειάδα παρασήμων και μεταλλίων του Στρατού και της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αποστρατεύτηκε το 1986 με τον βαθμό του επίτιμου αντιστρατήγου. Μετά την αποστρατεία του διετέλεσε διευθυντής Ασφαλείας και Πληροφοριών του κόμματος της ΝΔ μέχρι το 1989 και από το 1989 μέχρι το 1993 σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας και διαβαλκανικών σχέσεων.

loading...

2 thoughts on ““Έφυγε” ο στρατηγός Νικόλαος Γρυλλάκης – ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ

  1. Έχωσε και τον γιόκα του στην ΕΡΤ εδώ και πολλά χρόνια, να λέει μια ατάκα την ημέρα (και αν) και όλα εντάξει…

  2. EPSOFISE ENA SKULIKI EVREOMASONON TIS ILLUMINATI!!! TORA! ENA OLIGOTERON SKULIKI TIS EVREOMASONIKIS MAFIAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PISTEVO POS KATALAVATE PERI TINOS PROKITE, PROKITE GIA TON NIKOLAO GRILAKI, NE! O NIKOLAOS GRILAKIS INE EVREOMASONOS TIS ILUMINATI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OHI! E L L I N A S !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.