Τα δέκα μεγαλύτερα λάθη στην ανθρώπινη ιστορία

Μερικές φορές αρκεί μία λανθασμένη απόφαση για να οδηγήσει στην απώλεια διαφόρων πραγμάτων. Όπως για παράδειγμα, χρημάτων, φήμης, μίας καλής συνεργασίας ή ακόμη χειρότερα τους κόπους μιας ζωής.

Η βρετανική Independent, παρουσιάζει τα 10 μεγαλύτερα λάθη που έγιναν ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία, τα οποία θα έκαναν κάποιους να τραβούν κυριολεκτικά τα μαλλιά τους.
Διαβάστε τα αναλυτικά με προσοχή:

1) Το να αρνηθείς να εκδόσεις τον Χάρι Πότερ της JK Rowling

Πως θα σας φαινόταν να είστε ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου και αρνούσασταν να εκδόσετε το χειρόγραφο της JK Rowling για τον Χάρι Πότερ; Και όμως, προτού τελικά ο οίκος Bloomsbury αποφασίσει να το εκδόσει, δώδεκα εκδοτικοί οίκοι το απέρριψαν. Στη συνέπεια βέβαια το βιβλίο μεταφράστηκε σε πάνω από 60 γλώσσες και έχουν αποφέρει έσοδα πάνω από 1 δισ. δολάρια.

2) Το να χάσεις ένα το χαρτοφυλάκιο με τα Bitcoins

Το 2009 ο Τζέιμς Χάουελς αγόρασε 7.500 Bitcoins όταν η αξία τους ήταν σχεδόν μηδενική. Μέχρι το 2013 το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο είχε φτάσει να αξίζει 5,66 εκατ. ευρώ. Το μόνο πρόβλημα; Είχε αφήσει το σκληρό του δίσκο ξεχασμένο σε ένα συρτάρι και στη συνέχεια τον πέταξε στα σκουπίδια. Όταν βέβαια το έμαθε πήγε τρέχοντας στον υγειονομικό χώρο ταφής των σκουπιδιών, ψάχνοντας, δίχως όμως αποτέλεσμα.

3) Το να μην αγοράσεις την Google για 1 εκατ. δολάρια

Το 1999 οι ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin πλησίασαν τον Τζορτζ Μπελ και του πρότειναν να του πουλήσουν την μηχανή αναζήτησης με αντίτιμο 1 εκατ. δολάρια. Αυτός αρνήθηκε και του έκαναν μια πιο δελεαστική προσφορά η οποία ανήλθε σε 750.000 δολάρια. Αυτός το απέρριψε και πάλι. Σήμερα η Google, αποτιμάται σε πάνω από 365 δισ δολάρια.

4) Το να μην πυροβολήσεις τον Χίτλερ

Το 1914 ο βρετανός στρατιώτης Χένρι Τάντεϊ είχε μία ευκαιρία: Να σκοτώσει το δεκανέα τότε Αδόλφο Χίτλερ, αλλά δεν το έκανε. Τα αποτελέσματα γνωστά. Ο Χίτλερ αιματοκύλισε την Ευρώπη.

5) Η πώληση 610.000 μετοχών αντί για μία

Το 2005 ένας ιάπωνας επιχειρηματίας κοστολόγησε την εταιρία του στα 238 ευρώ και στη συνέχεια έκανε το εξής λάθος. Πούλησε 610.000 μετοχές προς ένα γεν, αντί να πουλήσει μία μετοχή προς 610.000 γιεν. Στη συνέχεια όταν κατάλαβε τη γκάφα του προσπάθησε να το ακυρώσει. Αλλά δεν τα κατάφερε και αναγκάστηκε να αγοράσει πίσω τις μετοχές του με ένα φουσκωμένο κόστος.

6) Το να εξαγριώσεις τον Τζένγκις Χαν

Ο Τζένγκις Χαν προσπάθησε κάποτε να αναπτύξει τις διπλωματικές και εμπορικές του σχέσεις του με το σημερινό Ιράν – Ιράκ. Ωστόσο η προσφορά του απορρίφθηκε και ένας διπλωμάτης των Μογγόλων αποκεφαλίστηκε. Το αποτέλεσμα; Ο Τζένγκις Χαν απέστειλε 200.000 πολεμιστές και κατέστρεψε εντελώς την αυτοκρατορία.

7) Η παραγγελία τρένων που ήταν πολύ μεγάλα

Η γαλλική σιδηροδρομική εταιρία SNCF έκανε ένα μικρό ή μάλλον μεγάλο λάθος. Παρήγγειλε τρένα αξίας 15 δισ. δολαρίων, τα οποία ήταν πάρα πολύ μεγάλα για να μπορέσουν να χωρέσουν στους σταθμούς των τρένων.

8) Το ορθογραφικό λάθος σε όνομα εταιρίας

Η βρετανική κυβέρνηση μηνύθηκε για ένα απίστευτο ορθογραφικό λάθος που έκανε στο όνομα μιας εταιρίας η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τις δουλειές τους πάνω από 250 άνθρωποι.

9) Ο τετρααιθυλικός μόλυβδος

Ο τετρααιθυλικός μόλυβδος ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη βενζίνη το 1922 από τον αμερικανό χημικό Thomas Midgley. Ωστόσο αρκετά χρόνια μετά ανακαλύφθηκε ότι είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τον άνθρωπο, ενώ και ο ίδιος και ο Midgley, αναγκάστηκε να πάρει αναρρωτική άδεια εξαιτίας δηλητηρίασης από μόλυβδο.

10) Το κάψιμο της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα που συνέβησαν και στέρησαν από την ανθρωπότητα πολύτιμες γνώσεις.

loading...