Οι Τούρκοι έχουν σαλτάρει εντελώς – Πρόεδρος Κόμματος: Δεν φτάνει το Κιρκούκ, να πάρουμε και τη Δ. Θράκη και την Κριμαία

Στην Τουρκία τα εθνικιστικά κόμματα δεν είναι της πλάκας, όπως σε άλλες χώρες. Είναι η αυθεντική φωνή του βαθέος κράτους και λένε αυτά που δεν μπορεί να πει το κανονικό κράτος και οι κυβερνήσεις.

Με άλλα λόγια, λειτουργούν ως προπομπός πολιτικής και προετοιμάζουν κατάλληλα την κοινή γνώμη.
Μετά την τραγική κατάληξη του Κιρκούκ, όπου οι Κούρδοι υποχώρησαν και την πόλη αλλά και την περιοχή ελέγχουν πλέον οι Ιρανοί και εν μέρει οι Τούρκοι, άνοιξε η όρεξη των εθνικιστών στην Τουρκία και μιλούν πλέον για διεκδίκηση των εδαφών που έχασε προσωρινά…. η Τουρκία πριν από εκατό χρόνια.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (ΒΒΡ), Μουσταφά Μπεστιτζί, μιλώντας στο CNN, είπε ότι δεν φθάνει η προσάρτηση του Κιρκούκ στην Τουρκία, αλλά ότι πρέπει να προσαρτηθούν επίσης η Μοσούλη, το Χαλέπι, η Δυτική Θράκη και η Κριμαία!

Σε ερώτηση δε αν αυτό θεωρηθεί μια επεκτατική και ιμπεριαλιστική πολιτική, ο Μπεστιτζί είπε ότι τα εδάφη αυτά είναι τουρκικά, ότι προσωρινά βρίσκονται σε άλλα χέρια και ότι η Τουρκία πρέπει να τα διεκδικήσει και να τα ξαναπάρει.

Επίσης, σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν όλα αυτά είναι πολλά, ο Μπεστιτζί είπε: Το πολύ δεν πειράζει και τι πειράζει αν είναι πολλά;
Υπενθύμισε δε ότι όλα τα παραπάνω είναι τα εδάφη του Εθνικού Όρκου.

loading...

1 thought on “Οι Τούρκοι έχουν σαλτάρει εντελώς – Πρόεδρος Κόμματος: Δεν φτάνει το Κιρκούκ, να πάρουμε και τη Δ. Θράκη και την Κριμαία

  1. Κι εμείς θέλουμε την Ανατολική θράκη την Πολη τον Ποντο και την Ιωνία,και τις θέλουμε άδειες από την κωλοφυλή τους που τις βρωμίζει κοντά εξη αιώνες.Εχει τα αντερα να το πεί κανένας ελλαδίτης πολιτκός χωρίς να χεστεί προκαταβολικά?

Comments are closed.