Ο «γκουρού» της ελληνικής κρίσης ξαναχτυπά- Πότε προβλέπει εκλογές και νέα κυβέρνηση στην χώρα μας

Ο Kyle Bass, ο επενδυτής που προέβλεψε πρώτος την ελληνική κρίση, προβλέπει «ράλι» μετοχών και ομολόγων έως 30%

Ο Kyle Bass, από τους γνωστότερους hedge fund μάνατζερ, στοιχηματίζει ότι η Ελλάδα θα γνωρίσει μία δραματική πολιτική ανάκαμψη, με εκλογές που θα προκηρυχθούν μέσα σε διάστημα ενός έτους, και θα ωθήσουν σε ράλι τα assets της χώρας.

Οι εκτιμήσεις του αποκτούν ιδιαίτερη αξία, εάν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για τον επενδυτή εκείνο, που προέβλεψε την ελληνική κρίση πριν από τον καθένα.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, ο Bass είναι ιδρυτής της Hayman Capital Management, με έδρα το Ντάλας και είναι γνωστό ότι κατέχει μετοχές του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι οποίες (όπως ο ίδιος βεβαιώνει) διαπραγματεύονται στο ένα τέταρτο της λογιστικής τους αξίας.

Ωστόσο, προσθέτει, παρέχουν «την ευκαιρία στους κατόχους τους να δουν το γύρισμα της αγοράς στα επόμενα χρόνια».

Από την ώρα που θα προκηρυχθούν εκλογές, προσθέτει ο Bass, οι ελληνικές μετοχές και τα ομόλογα θα κερδίσουν ένα 20%-30% μέσα σε μια εβδομάδα, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg από το ράντσο του, στο Τέξας.

Ο Bass έθεσε υπό αμφισβήτηση τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, γράφοντας σε προβεβλημένη στήλη του Bloomberg τον περασμένο μήνα ότι o εκ των δανειστών «βασανίζει τη χώρα σε μια λανθασμένη προσπάθεια να πάρει πίσω τα χρήματά του».

Το ΔΝΤ ζήτησε αυστηρή αναθεώρηση των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών πριν τη λήξη του προγράμματος διάσωσης, τον προσεχή Αύγουστο. Ο Bass πιστεύει ότι η οικονομία, με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στη ζώνη του ευρώ, αρχίζει τελικά να δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

«Αρχίζετε να βλέπετε πράσινους βλαστούς, αρχίζετε να βλέπετε ότι οι τράπεζες κάνουν τα καλά πράγματα στην Ελλάδα και πρόκειται να έχετε νέα ηγεσία» είπε. Η χώρα θα έχει κάποιες «αρχικές ιδιωτικοποιήσεις» κατά τα επόμενα δύο χρόνια, συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων.

loading...