«Εμφύλιος» στην κεντροαριστερά: Διαφωνούν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για τον χρόνο των εκλογών

«Θέλουν ένα κόμμα μικρό και ελεγχόμενο» κατηγορεί η Σεβαστουπόλεως τη Χαριλάου Τρικούπη – «Τέλεια και παύλα με τα διαδικαστικά και με αυτού του είδους τον διάλογο» απαντά το ΠΑΣΟΚ
– Καμίνης: Το συντομότερο δυνατόν η εισήγηση Αλιβιζάτου

Στην αρχή ήταν μια διαφωνία στην επιτροπή Αλιβιζάτου. Μετά έγινε αντικείμενο διαρροών. Σήμερα το πότε θα στηθούν οι κάλπες αναβαθμίστηκε στο πεδίο των επίσημων κομματικών ανακοινώσεων.

Η επιλογή του Ποταμιού να αμφισβητήσει τον χρόνο των εκλογών, με ανακοίνωσή του χθες το βράδυ στις 9μμ (μετά τη διαφωνία του για το θέμα της ψήφου εξ αποστάσεως),  θεωρήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ως χτύπημα κάτω από τη μέση στο κύρος της διαδικασίας.
Ειδικά για ο τίτλος «Ναι, άρον άρον ήθελαν!» με την… κατηγορία πως η κυρία Γεννηματά ήθελε εκλογές- εξπρές τον Οκτώβριο, εξόργισε τους επιτελείς της, καθώς η επιτροπή Αλιβιζάτου, στην οποία συμμετέχει το Ποτάμι, ήταν αυτή που αποφάσισε για τις Κυριακές 5 και 12 Νοεμβρίου.

Επιπλέον επισημάνθηκε πως «η ανακοίνωση εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ και προχωρά σε δίκη προθέσεων χωρίς το Ποτάμι να κάνει έστω και τώρα μια συγκεκριμένη αντιπρόταση». «Αναξιοπρεπές» χαρακτηρίζεται το ύφος, ειδικά στην παράγραφο στην οποία οι συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη αναφέρονται στο θέμα του μαραθωνίου.

Ο εκνευρισμός έγινε υποψία μεθόδευσης σε συνδυασμό με το γεγονός ότι χθες θα έπρεπε να έχει ενημερώσει ο Νίκος Αλιβιζάτος τους εκπροσώπους των κομμάτων και των υποψήφιων αρχηγών στην επιτροπή του για το αν Wind και OTS θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο.

Όμως, αυτή η ενημέρωση δεν έγινε ποτέ, γεγονός που προκάλεσε τη δυσφορία της Χαριλάου Τρικούπη, που επιθυμεί να μπει ένα τέλος στη συζήτηση των διαδικαστικών και στην περίοδο της αβεβαιότητας.

Ακολούθησε η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της Σεβαστουπόλεως. «Την ώρα που κλείνουν τα Κυριακάτικα» επισημαίνουν οι επιτελείς της Φώφης Γεννηματά, καθώς πιστεύουν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης ήθελε να επηρεάσει το κλίμα των ρεπορτάζ.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού:

Για τον μεγάλο μαραθώνιο της Αθήνας το επιτελείο της κυρίας Γεννηματά λέει: «θα κοπεί για 3 ώρες η κυκλοφορία σε ένα κομμάτι του Κέντρου». Mα καλά δεν έχον ούτε ένα νέο που να έχει πάρει μέρος στο μαραθώνιο; Ούτε έναν! Έλεος! Ως προς την ουσία τώρα: όντως η κυρία Γεννηματά επέμενε να γίνουν οι εκλογές άρον άρον στις 15 και 22 Οκτωβρίου και με επιμονή του Ποταμιού συμφωνήθηκε να γίνουν Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, όταν δηλαδή θα έχουν εξασφαλιστεί οι συνθήκες για μια εκλογή μαζική και τεχνικά άρτια. Και από τον Νοέμβρη εξαιρέσαμε την 12η του μηνός καθότι όπως έγραψε και ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στου Facebook (από τις 9 Σεπτεμβρίου) “τότε όλοι τρέχουμε ή χειροκροτάμε αυτούς που τρέχουν”.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Αργά ξύπνησαν στο Ποτάμι. Οι ημερομηνίες των εκλογών έχουν συμφωνηθεί και  ανακοινωθεί από τον Σεπτέμβριο, εν γνώσει του Μαραθωνίου. Τέλεια και παύλα με τα διαδικαστικά και με αυτού του είδους τον διάλογο. Είναι η ώρα της πολιτικής.

Ακολούθησε νέα ανακοίνωση από το Ποτάμι:

Tο επιτελείο της κυρίας Γεννηματά επιμένει να θεωρεί την συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές ως δευτερεύον διαδικαστικό θέμα. Αρνούνται την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ζητούν κάλπες την ημέρα του Μαραθωνίου. Εν ολίγοις θέλουν ένα κόμμα μικρό και ελεγχόμενο. Εμείς, αντιθέτως, αγωνιζόμαστε για ένα Κίνημα ανοιχτό και μεγάλο.

Υ.Γ: Όσον αφορά το Μαραθώνιο ο Σταύρος Θεοδωράκης το έχει θέσει στον Νίκο Κ. Αλιβιζάτο από τις αρχές Σεπτέμβρη. Και δημοσίως το έθεσε με συνεντεύξεις του και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα από τις 9 Σεπτεμβρίου.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο Γιώργος Καμίνης:

Η διαδικασία εκλογής επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα δημιούργησε, μετά από καιρό, σημαντικές προσδοκίες στον προοδευτικό κόσμο της χώρας: νοιώσαμε όλοι πως κάτι αλλάζει και αξίζει να συμμετέχουμε. Έκτοτε δυστυχώς, οι αναβολές, οι τακτικισμοί, η ασάφεια και οι κοκορομαχίες κινδυνεύουν να στερήσουν από τον κόσμο αυτήν ακριβώς την ελπίδα. Οφείλουμε να τελειώσουμε αμέσως με τα διαδικαστικά. Περιμένουμε το συντομότερο δυνατόν την τελική εισήγηση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για την οριστική ημερομηνία που διασφαλίζει την αδιάβλητη και επιτυχημένη διεξαγωγή των εκλογών.

loading...

4 thoughts on “«Εμφύλιος» στην κεντροαριστερά: Διαφωνούν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για τον χρόνο των εκλογών

  1. Ωχ παναίτσα μου, τι σαρσέμηδες έχουμε να δούμε πάλι… Τριπλοσάγωνο, το χρέος των 140 εκατομμυρίων που έχει το κλεφτοπασοκ σου, θα το "μετακυλίσεις" στην …"Κεντροαριστερά" ή θα την "κάνεις" αλά πασοκ;

  2. ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΕΚΛΕΨΕ ΕΦΑΓΕ ΓΑΜΗΣΕ ΤΟΟΟΣΑΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΕΣΤΩ ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞ ΕΦΕΔΡΩΝ ΤΟΥ ΕΑΤ/ΕΣΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΟΥΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΑΧΙΣΤΑ (ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΠΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ''ΠΗΓΑΝΕ ΤΑ ΓΑΜΗΕΜΕΝΑ ΤΡΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ'' ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΛΗΤΟ-ΠΑΧΥΔΕΡΜΝΟ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΜΟΥ..ΚΙ ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ ΤΟ ΜΠΟΜΠΟΛΟΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΚΟΛΑΕΙ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ? ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΚΑΥΛΙΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΠΑ ΦΩΤ' ΤΟΥ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΟΓΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΙΑ ΧΕΣΙΜΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΣΑΤΣΟΣ ΤΟ ΜΠΟΜΠΟΛΟΠΑΙΔΙ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ?????
    ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΓΩ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΕΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΧΑΑΑΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΟΡΘΙΟΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΚΞΑΤΑΚΛΕΨΑΝΕ ΣΕ ΦΤΩΧΥΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΚΑΝΤΗΔΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΜΠΟΜΠΟΛΟΠΑΙΔΙ ΚΑΡΙΟΛΑΚΟ ΑΥΤΟΣ ΕΙΑΙ ΕΝΑ ΑΡΧΙΔΑΚΙ ΑΚΟΜΑ) ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΕ ΨΗΣΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΤΟ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΟ ΚΑΠΟΤΟΠΑΝΟ!!!!! ΞΥΠΝΑ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ?

  3. φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα

  4. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΦΡΟΥΡΑ?

Comments are closed.