Πήγε να βοηθήσει και βρέθηκε με… κακούργημα

Από μία απίστευτη Οδύσσεια πέρασε ένας νεαρός οδηγός από το Βόλο, που είχε όλες τις καλές προθέσεις να βοηθήσει ένα ζευγάρι μεταναστών και κατέληξε να συλλαμβάνεται από αστυνομικούς στα Τρίκαλα και να απειλείται με 20ετή φυλάκιση και πρόστιμο από 20.000 ως 60.000 ευρώ.

Ολα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2016, όπου ο Βολιώτης οδηγός που πήγαινε από την Ηγουμενίτσα στο Βόλο, έκανε μια στάση σε ένα βενζινάδικο και συνάντησε ένα ζευγάρι Αλβανών μεταναστών που δήλωναν αρραβωνιασμένοι, οι οποίοι του ζήτησαν σαν χάρη να τους μεταφέρει μαζί του μέχρι το Βόλο. Μάλιστα, του έδειξαν και τα διαβατήριά τους για να πειστεί ότι δεν ήταν παράνομοι μετανάστες.

Στο «Δέλτα» Καλαμπάκας όμως, Αστυνομικοί της περιοχής σταμάτησαν το αυτοκίνητο για έλεγχο και παρατήρησαν αυτό που δεν είχε δει ο οδηγός, ότι δηλαδή τα διαβατήρια των 2 μεταναστών δεν είχαν σφραγίδα εισόδου στην Ελλάδα.

Τότε ήταν η στιγμή που ξεκίνησε η περιπέτεια του Βολιώτη ο οποίος συνελήφθη και αντιμετώπιζε το κακούργημα της μεταφοράς και διακίνησης μεταναστών. Αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την δίκη, του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα, του επιβλήθηκε ο όρος να παρουσιάζεται κάθε 15 μέρες σε Αστυνομικό Τμήμα και του κατασχέθηκε το ΙΧ αυτοκίνητο.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, έμεινε χωρίς λεφτά καθώς κατασχέθηκαν όλα τα χρήματα που είχε στην κατοχή του ενώ επίσης απέκτησε και σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, καθώς η γυναίκα του τον απειλούσε πως θα πάρει διαζύγιο.

Μόλις εκδικάστηκε η υπόθεσή του ύστερα από τις αναβολές που υπήρξαν, η έδρα πείστηκε ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι διακινητής μεταναστών και τελικά τον αθώωσε.

Όταν όμως ο οδηγός ζήτησε την επιστροφή του κατασχεμένου αυτοκινήτου, διαπίστωσε ότι αυτό είχε πωληθεί για 5.000 ευρώ και βάση την τιμή της πώλησης δικαιούται μετά τις κρατήσεις περίπου 4.000 ευρώ.

Επίσης, άγνωστο παραμένει τόσο το πότε θα του επιστραφούν τα χρήματα που του κατασχέθηκαν όσο και αν μετά την αθώωση του λύθηκε τελικά και το οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετώπισε.

Ο δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του κατηγρούμενου Βολιώτη τονίζει πως: «αν θέλουμε να δούμε αν κάποιος δεν είναι παράνομος μετανάστης, να ζητάμε επίδειξη της άδειας παραμονής του».


ιωάννα Καψάλη
Ανεξάρτητη Δημοσιογράφος at Crete Doc | [email protected]

Απόφοιτη Ψηφιακών Μέσων – Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Έχει τίτλους γνώσεων στη διακόσμηση και στη γραφιστική
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπά τις τέχνες – από το τραγούδι μέχρι τη ζωγραφική

loading...

1 thought on “Πήγε να βοηθήσει και βρέθηκε με… κακούργημα

Comments are closed.