Ερντογάν κατά «αποικιοκρατών» – «Τώρα αρχίζουν όλα για τους Κούρδους»

«Ποιος σας δίνει συμβουλές; Έχετε μόνο το Ισραήλ που σας υποστηρίζει. Βάζετε τον πρώην Γάλλο υπουργό Εξωτερικών στα δεξιά σας (σ.σ Mπερνάρ Κουσνέρ) και έναν Εβραίο στα αριστερά σας και
συνεργάζεστε σε ένα τραπέζι. Δεν είναι φίλοι σας… Είναι μαζί σας σήμερα και θα εξαφανιστούν αύριο»

Την πεποίθησή του ότι οι «παγκόσμιες αποικιοκρατικές ομάδες» αναπτύσσουν στρατηγική «διαίρει και βασίλευε» στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής εξέφρασε την Πέμπτη ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κάνοντας λόγο για «μια δύσκολη, οδυνηρή και ασταθή περίοδο κατά την οποία τα χαρτιά ‘’ξαναμοιράζονται’’ και οι χάρτες αναδιαμορφώνονται», ο πρόεδρος της Τουρκίας πρόσθεσε ότι «ακριβώς όπως τον περασμένο αιώνα, το σύνθημα αυτού του αιώνα είναι ‘’διαίρει και βασίλευε’’. Αυτή η στρατηγική εφαρμόστηκε με επιτυχία από παγκόσμιες αποικιακές ομάδες για πολλά χρόνια».

Κατά τη συνάντησή του στην Άγκυρα με παράγοντες και φορείς της Νοτιανατολικής Τουρκίας, υποστήριξε, ότι στόχος αυτής της στρατηγικής είναι η διαίρεση της Συρίας και του Ιράκ, προκειμένου να περικυκλωθεί το νότιο τμήμα της Τουρκίας.

Μιλώντας για το παράνομο δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου στις ελεγχόμενες από Κουρδικό περιοχές του βορείου Ιράκ, στο οποίο αποφασίστηκε η ανεξαρτησία της περιοχής από τη Βαγδάτη, ο Ερντογάν δήλωσε με νόημα: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει, όλα μόλις άρχισαν».

«Έχετε το Ιράν από τη μία πλευρά, την Τουρκία στο βορρά, την ιρακινή κυβέρνηση στο νότο και τη Συρία στα δυτικά. Τι θα κάνετε; Πού θα πάτε; Πώς θα αντεπεξέρθετε;» διερωτήθηκε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στους Κούρδους του Ιράκ, προσθέτοντας ότι στην κουρδική περιοχή έχει επιβληθεί εμπάργκο.

«Ποιος σας δίνει συμβουλές; Έχετε μόνο το Ισραήλ που σας υποστηρίζει. Βάζετε τον πρώην Γάλλο υπουργό Εξωτερικών στα δεξιά σας (σ.σ Mπερνάρ Κουσνέρ) και έναν Εβραίο στα αριστερά σας και συνεργάζεστε σε ένα τραπέζι. Δεν είναι φίλοι σας… Είναι μαζί σας σήμερα και θα εξαφανιστούν αύριο» ανέφερε δε. 

loading...

2 thoughts on “Ερντογάν κατά «αποικιοκρατών» – «Τώρα αρχίζουν όλα για τους Κούρδους»

  1. ΕΝΩ ΕΣΥ, ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ, ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΥΣ!!! ΣΕ ΕΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΣΤΟ ΟΤΙ: ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΛΑ!!! ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΚΑΤΟΡΑΤΣΑΣ ΣΟΥ!!!

  2. ΣΕ ΓΑΜΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΓΚ(Ω)ΛΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΡΙΟΛΗ ΦΕΡΜΕΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΕΠΕΣ ΤΗΣ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ ΡΟΥΦΙΑΝΕ ΚΕΡΧΑΝΑΤΖΗ ΜΕΜΕΤΗ.

Comments are closed.